http://www.sfd.pl/art/Fitkuchnia/Proteinowe_pierogi_z_mi%C4%99sem-a1713.html żeby nie było, że tylko na słodko - pierogi!!! Myślę, że spokojnie można do środka wrzucić farsz na ruskie:) /SFD/2018/4/7/915a51dad4ad4c5a9735acaee4a211cf.jpg /SFD/2018/4/7/739a7a10950643e7aa97bced8cc10c34.jpg /SFD/2018/4/7/e7906e9eaf3b412288207539bbe79ab2.jpg [...]
pierogi z jagodami polane słodką śmietanką i jak: jecie, lubicie,wystrzegacie sie?, czy to tuczy 'smalec' czy jest dobre dla kulturysty? jak mowi stare powiedzenie pszczol- bicepsow nigdy za wiele
Witam. Udało się zrobić pierogi z mąki żytniej 2000. Wyszły całkiem fajnie. Zamierzam je jeść około raz na tydzień (4 dania/ 4 porcje). Bardzo proszę o ocenę, czy są godne uwagi jeśli chodzi o zdrowy tryb życia. Poniżej skład i zdjęcie: -1 Kg Łopatki wieprzowej -1 cebula -pieprz i sól himalajska -500 G mąki żytniej typ 2000 -1 jajo Odsmażane [...]
[...] mąka pszenna typ 2000, jajka, itd farsz - zamiast ziemniaków dać ryż basmati lub parboiled i zmilić w blenderze, do tego ser biały twarogowy chudy, jakaś cebulka... jak pierogi się zrobią to polać je olejem lnianym lub oliwą już na talerzu... zgodnie z żywieniowymi standardami powinno być ok, co myślicie o tym ;) ? nie ukrywam że jestem [...]
Witam serdecznie,chciałbym założyć temat dla tych którzy nie mają ścisłej diety lecz chcą przytyć dzieki obiadom "mamusi" Chciałbym aby każdy wpisywał co najlepiej i co najbardziej lubi jeść z domowych obiadów,chodzi mi o jedzenie dość proste,coś co można przyrządzić sobie samemu,lub o co można poprosić mamę. Kiedy opowiadam mamie o tych [...]
Dostałam zapytanie o pierogi ktore wstawiłam na swoj blog. Oto przepis: Na ciasto: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej + mąka do podsypywania 180 ml cieplej wody 1 łyżeczka oliwy nadzienie: To dowolność. Ja dałam jagody, a dzien pozniej dorobiłam jeszcze farsz ze szpinaku i mozarelli. Oba juz próbowałam- super Na stolnicę wysypujemy pełnoziarnistą [...]
W sumie ciasto jak na rogale ale akurat moje wygladaja jak pierogixD%-)%-) Cisto: 250 g mąki zytniej 2000 250 g sera białego półtłustego 2 jajka 250 g masła Proszek do peiczenia 2-3 łyżeczki nadzienie: 150g sera białego półtłustego+4 łyżki śmietany +słodzik Mase na ciasto mieszamy w blenderze odstawiamy do lodówki na 20 minut. Nadzienie tak samo [...]
Jakie pierogi z podanych poniżej bedą najmniej kaloryczne? Oczywiscie bez dodatku zadnego tluszczyku, skwarek ani słodkiej śmietanki do słodkich. Same gotowane pierogi (5 szt.) 1. Ruskie 2. Z mięsem 3. Z kapustą i grzybami 4. Z pieczarkami, żółtym serem i cebulką 5. Z indykiem, papryką, pieczarką i beszamelem 6. Z płuckami i cebulką 7. Z soczewicą [...]
Mam pytanie co sądzicie o pierogach ruskich bo od kąd zaczołem bawić się z dietami (już ponad 7miesięcy) to sobie odmawiam (obecnie dieta masowa). Bo jakoś wydaje mi się że zadużo w nich tłuszczu. A jeżeli można to jak je wliczać w bilans dzienny?
[...] kulke waujemy najcieniej jak sie da,następnie szklanką wycianmy kółka.Gdy wykorzystamy juz całe ciacho,to mieso doprawiamy przysmażamy czekamy aż ostygnie i nakladamy na pierogi lecz wczesniej smarujemy nasze kółka przy krawędzi wodą by sie sklejały dobrze następnie lepimy, trzeba do tego cierpliwosci i malych zgrabnych rąk więc poproście [...]
Sorry za nowy temat ale do poprzeniego juz pewnie nikt nie zajzy wiec mam pytanie. mianowicie, dzisiaj wrocilem z silowni i nie mialem nic do zarcia dobrego, wyszedlem do sklepu , kupilem 500g pierogow ruskich. zjadlem, najadlaem sie jak prosiak, i tak sobie zerknalem na sklad i to co zjaldem ma 37g białka, 201g węgli, 15 tłuszczu i 1000 [...]
Hej :) Ostatnio wpadłam na pomysł zrobienia calzone. W sumie nie są tak trudne do zrobienia, super smakują, można je zrobić ze wszystkim! Pominę przepis na ciasto drożdżowe, bo robi się takie samo jak do pizzy, tylko można robić razowe, orkiszowe, z ziarnami itp. nie musi to być pszenna buła! pełno przepisów jest na sfd ;-) Calzone robiłam z [...]
[...] wszystkie składniki farszu, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Rozpoczynamy formowanie pierogów , ciasto wałkujemy na cienki placek i wykrawamy dowolnego kształtu pierogi. Formujemy pierogi ciasno je zlepiając i gotujemy we wrzątku aż do momentu wypłynięcia na wierzch. Sos: kolenrę oraz czosnek drobno posiekać i połączyć z resztą [...]
Siema, dziś ciąg dalszy wydziwiania cudów z mąką pełnoziarnistą - tym razem pierogi. Wersja nr2 kozacka jako cheat meal na redukcji. Ciasto na 15 pierogów: 250g mąki 3/4 szklanki wody sól Farsz na 10 pierogów: Łosoś wędzony 150g Mozzarella 125g Parmezan 20g Feta 20g Koperek do smaku sól, pieprz Farsz drugi na 5 pierogów: Duża gruszka Ser [...]
[...] ok 550g twarogu (zawartość tłuszczu zależy od zawartości tłuszczu mleka i jogurtu którego użyliśmy) ------------------------------------------------------------- Leniwe pierogi - 550g twarogu - 2 jajka - ok 25g kaszy manny + ok 25g maki - sol do smaku - maka do posypania stolnicy Twaróg mieszamy z jajkami, sola oraz maka i kasza manna [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Puki paka nie dojdzie ankiety nie będzie %-) Dobra kilka dupeczek i lecim !! /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/bb148d40b36743b5b929e37490163670.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/460f29b487d94c97ba2c6c717c4d93f3.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/f42a66e227df4d099e4636738293d294.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/bf0807c8576f4428913f33ff47508636.jpg
Mam takie pytanie czy pierogi kapusta grzyb gotowane bedą dobre jako posiłek po treningowy? Wiadomo mieści się w zapotrzebowaniu kalorycznym A do tego szejk białkowy też wliczony w kalorykę? Trening prawie 90 minut.
Witam, w sklepie pojawiły się "domowej roboty" pierogi, jednak tabela odżywcza mnie zdziwiła, otóż na jedną paczkę (500g) przypada 2000kcal (!!) 280g węglowodanów oraz 133g białka, rozliczając na porcję 100g wygląda to tak: 387kcal, 56w/w, 26b. Czy jest to możliwe?