[...] masz naprawdę mało, ale im więcej wytniesz, tym mniej będziesz miał do wycięcia na następnej redukcji. A co do masy, korzystniej jest startować z niskiego BF, niż wysokiego. Nie wiem jakie masz cele, ale ja na twoim miejscu wyciąłbym jeszcze tyle ile się da, a potem spokojnie wszedłbym na długą czystą masę. Masa na wakacjach, to jest to. %-)
rady drStronga jak najbardziej na miejscu Przeczytaj dokładnie co i jak i do roboty. Nie ma co kombinować - bo na kombinowanie jeszcze zdecydowanie za wcześnie.
[...] można zwiększać obciążenia, ja zwiększałem co obieg o kilka kilo.Za przyjęte w ACT robisz obiegi jednym ciężarem, ale przecież zwiększasz liczbe obiegów tym samym intensywność i ilość przeżuconych kilogramów podczas jednego treningu. Według mnie oba te systemy są jak najbardziej na miejscu. Co do wyboru pozostawiam według uznania.Pzdr.DrSTRONG
kaszmirka musisz zakwas nastawic to proste po prostu mieszasz tyle samo maki zytniej i wody cieplej i zostawiasz w cieplym miejscu, następnego dnia dodaj kopiasta łyzke , możesz więcej maki i wody i mieszaj i tak codziennie, po około trzech dniach powinno babelkowac i kwśno pachnic, jak chcesz przyspieszyć to od razu dodaj trochę drozdzy to bedzie [...]
[...] oraz pozostałe składniki (tj. drugą szkl. wody, łyżkę soli, olej z p. winogron). Całość mieszamy do jednolitej konsystencji. Przykrywamy miskę i pozostawiamy na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie delikatnie mieszamy i przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy na 1h. Potem pieczemy ciasto przez ok 50 min. w [...]
[...] można zjeść jakiegoś wędzonego łososia ze sklepu. Ewentualnie jak wiem że będę miała lodówkę w pokoju to po prostu zabieram ze sobą w pudełku indyka i strączki lub ryż, a na miejscu kupuję do tego migdały. Dawniej jak wyjeżdżałam na wakacje na wycieczkę rowerową po Bornholmie i nie było za bardzo jak gotować to brałam batony proteinowe ;) Miałam [...]
[...] - typ 2000 oczywiscie, siemię, słonecznik, sól, czasem suszone owoce). Odkładam tyle samo z gotowego ciasta i zostawiam w wyłożonej papierem blaszce do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 8 godzin. Piekę go prawie 2 godziny (piekarnik-grat) bez termoobiegu w ok. 200 stopniach. Zapach w całym bloku - bezcenny %-) Zwykle na drugiej półce piekę też [...]
[...] są dołączone do piekarnika. Ja tak miałam w starej kuchni, ze jak coś piekłam to zawsze te blachy walały się gdzieś po kątach a teraz mam spokój - wszystkie są w jednym miejscu :-) Kuchenka powinna być blisko zlewu, żeby nie latać z garami po całej kuchni. Jeżeli nie jesteś koneserką wina to odradzam szafki na wino - zbierają kurz a [...]
no kupuje ryby zawsze w tym samym miejscu, malze tez i wszystko do tej pory bylo mega swieze-czyli po prostu mi ta rybka akurat nie podchodzi, nie bede sie zmuszac zatem, poutinga tez nie lubie, ale przezyje
[...] gorącego dżemu ( lub czegokolwiek innego ) zakręcisz mocno i postawisz do góry dnem. Wówczas wieczko samo się zassie. Dobrze jest to potem trzymać w chłodniejszym i ciemnym miejscu... Dżem który ja robiłam ( jakiś czas temu ) był z węgierek, z odrobiną gorzkiego kakao, chilli i odrobinką rumu ;-) wyszło bosko... Akurat śliwki wystarczy dość [...]
Dziewczyny dawać przepisy tutaj -> http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301.html będą w jednym miejscu i łatwo będzie je znaleźć bo za chwilę zagubią się w tych kuchennych pogaduchach ;-)
[...] Warszawy. Na jakiś czas przed przyjazdem dzwonią do mnie. Jeśli jesteście zainteresowane to będę dawał sygnał, na parę dni przed dostawą. Żeby się umówić w jakimś pasującym miejscu. Zimą, niestety mają tylko dorsze, w sezonie wszystko czym Bałtyk dysponuje. Ryby są wypatroszone, ale nie wyfiletowane. Ceny jak do tej pory były takie: Dorsz [...]
[...] tylko piec. Dowiedziałam się od siostry, która piecze chleb żytni na zakwasie, że przez to wychodzi kwaśny. Lepiej zostawić na dłużej...tyle ile chlebkowi trzeba w ciepłym miejscu w domu...oczywiście przykryć i czekać cierpliwie. 2) Najlepiej, żeby ciasto było naprawdę lejące się/ rzadkie. Wtedy podobno lepiej wyrasta. To rady mojej mamy i się [...]
[...] w poszukiwaniu czegoś co bym zjadła, po raz któryś mnie z lekka zirytowało, to wreszcie zrobiłam na swoje potrzeby spis treści ;-) który pewnie można umieścić w lepszym miejscu - ale wrzucam tutaj. przy okazji - spis można uzupełniać na bieżąco. jeżeli ktoś dodaje przepis, to może napisać pod nim numer strony i nazwę dania. kolejna osoba [...]
[...] połowę 1 bochenka....resztę mrożę....kiedyś mi spleśniał, ale odkryłam, żeby nawet tą połówkę podzielić i to, na bieżąco można trzymać w chlebaku, a resztę w zimnym miejscu np. w piwnicy albo na parapecie, gdzie nie świeci słońce. Oczywiście np. we foliowym woreczku albo owinąć papierem. Dokładnie nie mierzyłam czasu, ale dość długo tak [...]
Dokładnie, w cieplejszym miejscu szybciej urośnie ;-) Pierwszy chlebek ponoć rośnie trochę dłużej, no ale mi np. ten pierwszy w ogóle prawie nie urósł %-) obecnie rośnie tak ok. 2h, czasem szybciej. Ja piekę tak: 230 stopni 10min, 200 następne 10 min i 180 do końca (ja trzymam w tej temp przez 40 min). Można też piec w jednej temp. przez cały [...]
[...] z jakiegoś powodu bardzo mi się śpieszy to wtykam do piekarnika z zapalonym światłem (bez dodatkowego podgrzewania), a jak np muszę wyjść i wiem że nie zdążę wrócić zanim wyrośnie to wstawiam do lodówki nawet na noc i tam też rośnie. Kiedyś zdarzyło mi się ciasto drożdżowe wynieść do samochodu, bo stał na słonecznym miejscu. Rosło jak głupie %-)
[...] mój cały czas pływa na powierzchni i dookoła zrobiła się taka przezroczysta galaretka ;-D Grzybka mam od poprzedniego wtorku dopiero. grzybek właśnie wędruje, ale może być w miejscu - wybiera strefę, gdzie jest mu najlepiej i gdzie ma dostęp do składników odżywczych, może jak przerobił na powierzchni to się zabrał za cukier na spodzie a galareta [...]
jak dokarmisz zakwas, potrzymaj go chwilę, ok. 1godz. w cieplejszym miejscu i wtedy zobaczysz jak pracuje - rośnie i tworzą się dziurki :-) potem wstawiasz go tam gdzie zazwyczaj trzymasz go :-) btw mój stoi w lodówce :-) powodzenia :-)