SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

miejscu

  • Redukcja - zastój po 4 miesiącach :(

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] masz naprawdę mało, ale im więcej wytniesz, tym mniej będziesz miał do wycięcia na następnej redukcji. A co do masy, korzystniej jest startować z niskiego BF, niż wysokiego. Nie wiem jakie masz cele, ale ja na twoim miejscu wyciąłbym jeszcze tyle ile się da, a potem spokojnie wszedłbym na długą czystą masę. Masa na wakacjach, to jest to. %-)

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1655 Data: 2019-02-23 19:41:12 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Plan silowo-masowy do oceny!!!

    Post
    Trening dla początkujących

    rady drStronga jak najbardziej na miejscu Przeczytaj dokładnie co i jak i do roboty. Nie ma co kombinować - bo na kombinowanie jeszcze zdecydowanie za wcześnie.

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1236 Data: 2009-02-09 10:25:11 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Plan silowo-masowy do oceny!!!

    Post
    Trening dla początkujących

    [...] można zwiększać obciążenia, ja zwiększałem co obieg o kilka kilo.Za przyjęte w ACT robisz obiegi jednym ciężarem, ale przecież zwiększasz liczbe obiegów tym samym intensywność i ilość przeżuconych kilogramów podczas jednego treningu. Według mnie oba te systemy są jak najbardziej na miejscu. Co do wyboru pozostawiam według uznania.Pzdr.DrSTRONG

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 1236 Data: 2009-02-10 18:56:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kaszmirka musisz zakwas nastawic to proste po prostu mieszasz tyle samo maki zytniej i wody cieplej i zostawiasz w cieplym miejscu, następnego dnia dodaj kopiasta łyzke , możesz więcej maki i wody i mieszaj i tak codziennie, po około trzech dniach powinno babelkowac i kwśno pachnic, jak chcesz przyspieszyć to od razu dodaj trochę drozdzy to bedzie [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-10-20 14:33:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] oraz pozostałe składniki (tj. drugą szkl. wody, łyżkę soli, olej z p. winogron). Całość mieszamy do jednolitej konsystencji. Przykrywamy miskę i pozostawiamy na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Gdy ciasto wyrośnie delikatnie mieszamy i przelewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i odstawiamy na 1h. Potem pieczemy ciasto przez ok 50 min. w [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-02-20 15:41:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] można zjeść jakiegoś wędzonego łososia ze sklepu. Ewentualnie jak wiem że będę miała lodówkę w pokoju to po prostu zabieram ze sobą w pudełku indyka i strączki lub ryż, a na miejscu kupuję do tego migdały. Dawniej jak wyjeżdżałam na wakacje na wycieczkę rowerową po Bornholmie i nie było za bardzo jak gotować to brałam batony proteinowe ;) Miałam [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-20 18:59:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] - typ 2000 oczywiscie, siemię, słonecznik, sól, czasem suszone owoce). Odkładam tyle samo z gotowego ciasta i zostawiam w wyłożonej papierem blaszce do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 8 godzin. Piekę go prawie 2 godziny (piekarnik-grat) bez termoobiegu w ok. 200 stopniach. Zapach w całym bloku - bezcenny %-) Zwykle na drugiej półce piekę też [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 09:07:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] są dołączone do piekarnika. Ja tak miałam w starej kuchni, ze jak coś piekłam to zawsze te blachy walały się gdzieś po kątach a teraz mam spokój - wszystkie są w jednym miejscu :-) Kuchenka powinna być blisko zlewu, żeby nie latać z garami po całej kuchni. Jeżeli nie jesteś koneserką wina to odradzam szafki na wino - zbierają kurz a [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-06-24 17:41:15 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • no kupuje ryby zawsze w tym samym miejscu, malze tez i wszystko do tej pory bylo mega swieze-czyli po prostu mi ta rybka akurat nie podchodzi, nie bede sie zmuszac zatem, poutinga tez nie lubie, ale przezyje

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-23 17:16:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] gorącego dżemu ( lub czegokolwiek innego ) zakręcisz mocno i postawisz do góry dnem. Wówczas wieczko samo się zassie. Dobrze jest to potem trzymać w chłodniejszym i ciemnym miejscu... Dżem który ja robiłam ( jakiś czas temu ) był z węgierek, z odrobiną gorzkiego kakao, chilli i odrobinką rumu ;-) wyszło bosko... Akurat śliwki wystarczy dość [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-10-15 21:20:22 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziewczyny dawać przepisy tutaj -> http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301.html będą w jednym miejscu i łatwo będzie je znaleźć bo za chwilę zagubią się w tych kuchennych pogaduchach ;-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-17 22:06:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Warszawy. Na jakiś czas przed przyjazdem dzwonią do mnie. Jeśli jesteście zainteresowane to będę dawał sygnał, na parę dni przed dostawą. Żeby się umówić w jakimś pasującym miejscu. Zimą, niestety mają tylko dorsze, w sezonie wszystko czym Bałtyk dysponuje. Ryby są wypatroszone, ale nie wyfiletowane. Ceny jak do tej pory były takie: Dorsz [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-07 21:18:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tylko piec. Dowiedziałam się od siostry, która piecze chleb żytni na zakwasie, że przez to wychodzi kwaśny. Lepiej zostawić na dłużej...tyle ile chlebkowi trzeba w ciepłym miejscu w domu...oczywiście przykryć i czekać cierpliwie. 2) Najlepiej, żeby ciasto było naprawdę lejące się/ rzadkie. Wtedy podobno lepiej wyrasta. To rady mojej mamy i się [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-10 14:15:26 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] w poszukiwaniu czegoś co bym zjadła, po raz któryś mnie z lekka zirytowało, to wreszcie zrobiłam na swoje potrzeby spis treści ;-) który pewnie można umieścić w lepszym miejscu - ale wrzucam tutaj. przy okazji - spis można uzupełniać na bieżąco. jeżeli ktoś dodaje przepis, to może napisać pod nim numer strony i nazwę dania. kolejna osoba [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-20 12:10:59 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] połowę 1 bochenka....resztę mrożę....kiedyś mi spleśniał, ale odkryłam, żeby nawet tą połówkę podzielić i to, na bieżąco można trzymać w chlebaku, a resztę w zimnym miejscu np. w piwnicy albo na parapecie, gdzie nie świeci słońce. Oczywiście np. we foliowym woreczku albo owinąć papierem. Dokładnie nie mierzyłam czasu, ale dość długo tak [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 21:41:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dokładnie, w cieplejszym miejscu szybciej urośnie ;-) Pierwszy chlebek ponoć rośnie trochę dłużej, no ale mi np. ten pierwszy w ogóle prawie nie urósł %-) obecnie rośnie tak ok. 2h, czasem szybciej. Ja piekę tak: 230 stopni 10min, 200 następne 10 min i 180 do końca (ja trzymam w tej temp przez 40 min). Można też piec w jednej temp. przez cały [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-04 22:18:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z jakiegoś powodu bardzo mi się śpieszy to wtykam do piekarnika z zapalonym światłem (bez dodatkowego podgrzewania), a jak np muszę wyjść i wiem że nie zdążę wrócić zanim wyrośnie to wstawiam do lodówki nawet na noc i tam też rośnie. Kiedyś zdarzyło mi się ciasto drożdżowe wynieść do samochodu, bo stał na słonecznym miejscu. Rosło jak głupie %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-11 19:17:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] mój cały czas pływa na powierzchni i dookoła zrobiła się taka przezroczysta galaretka ;-D Grzybka mam od poprzedniego wtorku dopiero. grzybek właśnie wędruje, ale może być w miejscu - wybiera strefę, gdzie jest mu najlepiej i gdzie ma dostęp do składników odżywczych, może jak przerobił na powierzchni to się zabrał za cukier na spodzie a galareta [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-18 23:23:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak dokarmisz zakwas, potrzymaj go chwilę, ok. 1godz. w cieplejszym miejscu i wtedy zobaczysz jak pracuje - rośnie i tworzą się dziurki :-) potem wstawiasz go tam gdzie zazwyczaj trzymasz go :-) btw mój stoi w lodówce :-) powodzenia :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-09-29 13:36:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Lokomotywa vs czołg

    Post
    Po 35 roku życia

    No i kto nie ryzykuje ten kawioru nie je %-) To co byś brał na moim miejscu? Zmieniony przez - ruski czołg w dniu 2019-10-25 17:25:34

    Odpowiedzi: 1899 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2019-10-25 17:24:56 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)