ta impreza z laktoza to tak naprawde kwestia indywidualna, dla jednych dobre, dla innych zle działanie ma. Tak samo jak sa osoby ktore opychaja się w MC i KFC, a całe życie są szczupli. U mnie sprzyja odchudzaniu, przy poduktach do 2% tł. Poza tym dobrze ją toleruje mój organizm Zwykle jem 0, albo 0,5% . Mleko uwielbiam ale go nie pije bo dla [...]
W nowszej wersji jest glukonian,we wcześniejszej był węglan;-) Choć dla mnie to i dosyc teoretyczne podejście z tymi formami,bo i tak nie da rady określić dokładnie ile się przyswaja;-] Choć wiadomo,że są czynniki zwiększające absorpcję wapnia jak wit D czy laktoza Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-05-22 18:20:28
mass xxl, monster mass, albo cos zza oceanu, pelno tego, wystarczy zerknac na sklad i popatrzec czy nie ma tam wynalzakow typu "bialko pszeniczne/sojowe/kolagenowe" albo czy na pierwszy miejscu nie widnieje "suszona serwatka" - bo to laktoza pod bardziej komercyjna nazwą.
Maślanka ma przeważnie zawsze 1.5% tłuszczu i ona napewno nie da ci sensacji żołądkowych bo cukier laktoza została rozłozona przez bakterie fermentacji mlekowej. - znajdujace sie w maślance (mówie tu o naturalnej maślance a nie jakiejs tam owocowej) owocowa jest słodzona pawel
Donat to chyba tobie sie pomylila kazeina z laktoza. Nie wiem czy wiesz, ale kazeina to bialko (ok.90% protein) i to latwo przyswajalne, zawiera wszystkie niezbedne aminokwasy i fosfor. A w twarogu jest duzo bialka. Jak myslisz jakiego??? >>
Ok, a jak to wygląda w Wpc Plus v3? W sumie w 100g. jest 4,5g. WW, te 4,5g. to też czysta laktoza? Zmieniony przez - Piter_1988 w dniu 2014-08-28 15:43:47
niekoniecznie... raczej z serwatke.. z izolatem bialek serwatki hehehe .. ta pierwsza ma wlasnie pare gram bialka.. reszta to dajmy na to laktoza.. :P .. ale moze i autor z gainierem myli... hehe nie mam juz pojecia ;P
No w twojej odżywce masz 3 składniki, więc albo ten koenzym b12, albo białka serwatki albo np. laktoza z węgli Cie uczula. Najlepiej spróbuj czysty izolat, potem czyste carbo bez żadnych dodatków, jak jest ok to wymieszaj sobie 50/50 i masz to co chciałeś.
Gdyby tak było, to wszyscy kupowaliby mleko w proszku ze sklepu, a gajnerów nie opłacałoby się produkować - w gajnerze masz specjalne węgle, a tu jest laktoza, po której tylko wywali ci kałdun. Białko też jest kiepskie, oczywiście z mleka masz białka serwatkowe o wysokim bv, ale to jest inna sprawa i opisane jest to w artykule Lacmy. Ja wybrałbym [...]
Lepsze na pewno będzie ;) ale nie spodziewaj się dużych przyrostów. Nie musisz jeść na okrągło tych samych posiłków - możesz przecież wprowadzać codzniennie inne o podobnym BTW. PS. 1l mleka(0,5%) to jest około 30g białka, 5g tłuszczy, i 50g węglowodanów(laktoza)-możesz się spodziewać fatu ;)
[...] nie tolerowana przez organizm człowieka D-)zawira sie dwotlenek wegla, alkohol etylowy (w małej ilosci, ale w jogurcie alkohol nie występuje wcale), oraz aldehydy. laktoza zostaje cześciowo nadtrawiopna wszak jest to cukier dziuaki któremu mogło dojsc do fermentacji alkoholowej, zatem smialo mozna spozywac kefir bez obaw o [...]
ProteinBar jak zawsze podkreslam smak to kwestia indywidualna premiere mowimy oczywiscie nie o EGG Protein jak temat wskazuje ale pytasz o WPC 100% jak rozumiem ? jesli tak to stawiam ze czesc to laktoza oraz dodana fruktoza beda stanowily znaczaca wiekszosc tej ilosci
[...] warto jest przeanalizować całość Twojej diety, a nie tylko jedne produkt. Jest bardzo dużo produktów, które będą tutaj odgrywały istotne znaczenie. Chociażby ilość błonnika, laktoza, fruktany, gluten, czy jakieś zaburzenia funkcjonowania układu trawiennego, które wcale nie muszą być związane z odżywianiem. Bez wątpienia mamy już jeden, kardynalny [...]