ja byłem całe życie endomorfikiem, takim umiarkowanym przy wzroście 182 cm ważyłem 87-90 kg,zawsze miałem problem z zaparciami (miałem bardzo nabity brzuch, mięśnie brzucha czułem pod niewielka fałda tłuszczu) i miałem bardzo słabą przemianę materii, zawsze po posiłku byłem pełny i jednocześnie głodny,odżywiałem się tak jak reszta rodziny czyli [...]
[...] że dobrze je dobierzesz. Np chudy ser biłay ma malutko węgli, niektóre kefiry, maślanki, czasem jogurty też, ale po prostu trzeba czasem patrzeć na metki Pozatym laktoza ma niskie IG, a więc nie sprzyja tak bardzo odkładaniu tłuszczu jak inne węgle proste(chociaż laktoza to właściwie dwucukier) Jeszcze a propos kolacji , którą sobie [...]
[...] lecz później tracimy tę zdolność. Osoby dorosłe, które nie tolerują laktozy mogą zastąpić mleko przetworzonymi produktami mlecznymi takimi jak jogurt, kefir czy ser, gdzie laktoza już uległa rozłożeniu. Dlatego stwierdzenie ze mleko to bialy zabojca jest bezpodstawne Artykul skopiowany z http://www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=186 Zmieniony [...]
Porcję naleśników sobie wliczyłam w makro (mniam mniam glutenik i laktoza) więc mam sumienie czyste. A redukcja na szczęście jakoś idzie, ale muszę właśnie liczyć michę i się pilnować, bo mi tu wiecznie coś żrą przed oczami i mam wrażenie, że tylko ja jedna na całym świecie muszę się odchudzać. Zero zrozumienia i wsparcia normalnie :-P Ogólnie o [...]
Ja sobie chyba zrobię gołąbki (kocham gołąbki) a na kolacje naleśniki z serem, gluten+laktoza+cukier rządzi :-D Zmieniony przez - Nanit w dniu 2019-10-18 14:11:37
[...] pojawia się wtedy, gdy w naszym organizmie brakuje enzymu, który nazywa się laktaza, jest on niezbędny do rozkładu laktozy na glukozę i galaktozę. Gdy nie mamy laktazy, to laktoza nie może być rozłożona, co za tym idzie – ulega fermentacji bakteryjnej w jelicie grubym. Stąd też po spożyciu nabiału lub też innych produktów, które laktozę [...]
Jeśli chodzi o skład mleka w proszku to przedstawia się on następująco: mleko granulowane odtłuszczone: białko 35,7%, laktoza 51,2%, tłuszcz 1,25%, sole mineralne ok. 6% (355 kcal/100g); mleko w proszku pełne: białko 26%, laktoza 38%, tłuszcz 26%, sole mineralne ok. 4% (490 kcal/100g). Jeśli chodzi o laktozę, to trochę przesadzacie. Laktoza w [...]
[...] białka, tym lepiej. W rzeczywistości 1,7-2 g/kg masy ciała w zupełności wystarczy. 4. Laktoza. Laktoza jest dwucukrem, który do strawienia potrzebuje enzymu laktazy. Niestety część osób nie posiada go, a co z tym związane cierpią oni na problemy po zjedzeniu nabiału, gdzie laktoza jest obecna. /SFD/2018/1/9/1a48fe516af7454eb7e7da72f79977c5.jpg
[...] :-) Mleko - ostatnio w odwrocie u mnie. Nie wiem dlaczego.To znaczy wiem. Szkoda mi miejsca w brzuchu na produkt zawierający aż 10 g węglowodanów na 100 g. I to jeszcze laktoza. Nie mam nic przeciwko przemysłowej produkcji mleka i jestem z tym napojem zżyty od dziecka (potrafiłem obalić dwie butelki dziennie - w wieku 12 lat mój wujek na wsi [...]
[...] są alergie. Z badań wynika, iż na nietolerancję laktozy cierpi co czwarty człowiek. Laktoza w dużym stopniu obciąża układ pokarmowy wywołując problemy gastryczne. Dodatkowo laktoza zawarta w mleku jest dodatkowym cukrem w naszej diecie. Kolejnym składnikiem o wysoko uczulającym działaniu jest kazeina, która nie tylko obciąża jelita, lecz zdaniem [...]
[...] w serwatce jest 8% bialka a nie 2%.To bedzie na rysunku.Rysunek dotyczy skladu mleka... Sucha masa w 1 kg mleka Serwatka : 66g Ser : 63g Sucha masa serwatki to: - laktoza (69 do 75%) - wysokoodżywcze białka rozpuszczalne (10 to 13%) - pozostałości tłuszczu - sole mineralne (8 to 10.5%) - witaminy (B1- B2 - B6 - B9 - B12 - C...) [...]
Witaj, Z białek bez laktozy mamy dwa produkty swoich marek, obydwa praktycznie takie same, ale co istotne różnią się linią smakową: https://sklep.sfd.pl/ALLNUTRITION_Whey_Lactose_Free_Proteine-opis40447.html https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Lactose_Free-opis40446.html Koncentraty białka serwatkowego, bez laktozy. Zgodnie z wytycznymi GIS [...]