[...] i prawidłowe żywienie" "Nietolerancja mleka polega na braku fermentu laktozy w komórkach jelitowych. Tylko ten i żaden inny ferment rozszczepia laktozę mleka. Kiedy go brak, laktoza staje się "zdobyczą" drobnoustrojów. Bakterie potrafią się rozmnożyć z niesamowitą szybkością... Takie szybkie rozmnożenie się bakterii powoduje dostanie się do [...]
[...] z nadwrażliwością na białko zawarte w mleku( beta - laktoglobulinę). Jednak objawy są podobne: - kolka - biegunka - wzdęcia Te nieprzyjemności wynikają z tego, że laktoza ulega fermentacji przez mikroorganizmy oraz samej obecności jej w jelicie cienkim. Nie wchłonieta laktoza staje się pożywka dla bakterii jelitowych, które skutecznie [...]
[...] zlozone z dwóch jednostek cukrowych, takie jak powszechnie spozywana sacharoza, czyli cukier buraczany lub trzcinowy, zbudowana z czasteczek fruktozy i glukozy, oraz laktoza, tj. cukier mlekowy zawierajacy galaktoze i glukoze, który wystepuje w wiekszych ilosciach w mleku. Do grupy tej nalezy takze maltoza, bedaca produktem hydrolizy [...]
[...] i prawidłowe żywienie" "Nietolerancja mleka polega na braku fermentu laktozy w komórkach jelitowych. Tylko ten i żaden inny ferment rozszczepia laktozę mleka. Kiedy go brak, laktoza staje się "zdobyczą" drobnoustrojów. Bakterie potrafią się rozmnożyć z niesamowitą szybkością... Takie szybkie rozmnożenie się bakterii powoduje dostanie się do [...]
[...] ilość białka, a resztę się po prostu traci. Czy to samo dzieje się z tłuszczami i węglowodanami, czy one jednak odkładają się w ciele, tworząc warstwę tłuszczu. 4. Czy laktoza z mleka, na którym będę przyrządzał płatki owsiane, jest naprawde, aż tak bardzo trudna do zrzucenia. Czytałem w którymś artykule, na tym forum, że laktoza odkłada [...]
BIAŁKA KATALITYCZNE Jak wyżej zostało wspomniane trawienie możliwe jest dzięki białko katalitycznym, tzw. Enzymom. Cząsteczki te rozpoczynają dane procesy zachodzące w organizmie. Enzymy odpowiadają za utrzymanie homeostazy organizmu a zaburzenie ich pracy powoduje rozwój różnych chorób, której przykładem może być np. brak laktazy powoduje [...]
Słodka trucizna Przeczytac cale a dopiero pozniej mowic ze bylo Ilość cukru jaką spożywamy ma wpływ na każdy organ naszego ciała. Nasza wątroba magazynuje cukier w formie glukozy (glikogenu). Dzienny pobór cukru rafinowanego (powyżej wymaganej ilości naturalnego cukru) wypełnia ją i powiększa do maksymalnej objętości, a nadmiar glikogenu powraca [...]
Cavalor Muscle Build preparat odżywczy dla koni Skład: Ziele z Tribulus, hemoglobina (puder), laktoza, podłoże. Właściwości i działanie: Ziele z Tribulus wykazuje działanie anaboliczne. Powoduje uwolnienie hormonów przysadkowych, prowadzi do aktywacji naturalnych sterydów. W konsekwencji doprowadza do wzrostu masy mięśniowej i zwiększenia [...]
[...] preferencji kulinarnych oszacować ryzyko niedoborów pokarmowych, - naturalne „superfoods” 5. Kontrowersyjne składniki diety - gluten, - substancje antyodżywcze, - laktoza 6. Środki ostrożności - dla kogo nie jest IIFYM? - dlaczego jestem ciągle głodny? - pułapki IIFYM, czyli gdzie przebiega granica pomiędzy elastycznym, ale rozsądnym [...]
[...] flutikazonu oraz substancje pomocnicza - laktoze jednowodna) oraz -singulair w tabletkach (1 tabletka zawiera - montelukast - 10 mg, substancje pomocnicze : m.in. laktoza jednowodna) wedlug tego tematu http://www.sfd.pl/glikokortykosteroidy_-t230869.html flixotide jako Glikokortykosteroid "wspomaga" katabolizm jak to natomiast jest z [...]
Witam. Chciałbym polecić wszystkim czekoladę bez cukru. To dobre, na zabicie ciągoty do słodyczy. Moja czekolada bez cukru (mleczna, firmy Wawel), w 100 g zawiera takie oto węglowodany : Laktoza 9,5 g Laktitol 38,9 g Skrobia 0,8 g Laktoza, podobnie jak fruktoza, ma niski indeks glikemiczny. Może i spowalnia odchudzanie, ale nie jest jej tu aż tak [...]
[...] któryś z substancji ze składu mógłby powodować nagły skok wagi czy też nie potrzebne ciągnięcie wody. O to skład: substancja czynna: cytyzyna 1,5 mg substancja pomocnicze: laktoza, celuloza mikrokrystaliczna, talk, stearynian magnezu do 100 mg. Skład otoczki: hypromeloza, laktoza jednowodna, tytanu dwutlenek, polietylenoglikol 3000, tracetyna, [...]
Jogurt naturalny bakoma probiotyczny węglowodany - 8,4 *Cukry - 8,4 producent zapewnia ze to są naturalnie występujące cukry cukier mleczny : laktoza Bakoma rezygnuje z probiotycznego jogurtu teraz wartości są takie węglowodany 7,6 ?????? nie powinno być równo po 7,5? w tym cukry 7,5 a aktualnie [...]
Cześć, mam takie pytanie. Chciałem się o coś zapytać. Oczywiście wcześniej poszperałem trochę na forum i niby mleko złe bo laktoza itp. ale z drugiej strony PODOBNO można szybciej mięśnia złapać. No i chciałem sobie takiego białkowego szejka wrzucić - tylko mam pytanie kiedy? Jedni piszą, że po treningu nie bo będzie zalegać w bebechach żeby [...]
[...] pic bo ma w sobie laktoze i jesy paskudna w smaku!! skład mówi wyraznie za siebie ze w 30 gramach mamy 24 gramy bialkka mamy 2.4 g tłuszczu oraz 1.8 gram weglowodanów!! laktoza to chyba to 1.8 grama, bo w koncu laktoza to cukier!! białko pewnie serwatkowe!! chciałbym obalic ten mit!! i prosze o wszytskich co wy sadzicie o tej ostrowi?? jakie [...]
Witajcie, jeżeli to złe miejsce na założenie takiego tematu to z góry przepraszam. Mam problem z interpretacją danych dotyczących węglowodanów różnych produktów spożywczych. Za przykład podam dane z dziennika posiłków mr. big, o którym dowiedziałem się z tego forum. Pomarańcza 100g: Węglowodany strawne: 9 g Błonnik: 2 g Sacharoza: 3 g Laktoza: 0 g [...]