[...] mięsa wieprzowego jako, że ma go dużo często robi kiełbase z sąsiadem z tego mięsą taką domową (nie żeby to jakas firma była). No i chciałem się dowiedzieć czy taka kiełbasa nadaje sie do normalnej diety na mase? Czy nie bedzie zbytnio tucząca? Dopowiem, że kiełbasa robiona jest z samego zmielonego mięsa wieprzowego z dodatkiem przypraw, [...]
WITAM WSZYSKICH PISZE DO WAS W TAKIEJ SPRAWIE MAM DYLEMAT CZY KIELBASA KUPNA DORUWNUJE SWYMI WALORAMI KIELBASCE SWOJSKIEJ GDYSZ SAM NIE WIEM I SIE NADTYM ZASTANAWIAM OTOZ POMYSCIE CZY W NASZYCH CZASACH OPLACA SIE JESZCZE BIC SWINIE W ZACISZU WLASNEJ KOMURKI/CHLEWIKA SKORO MOZNA KUPIC W SKLEPIE OBOK NAPISCIE CO O TYM SONDZICIE I DZIENKI ZA [...]
Praktycznie codziennie od kilku lat jem tą kiełbase. Nie jestem zbyt gruby, bo przy wzroscie 180 cm waze 76 kg, wiec mysle ze tak normalnie, tyle ze od jakiegos czasu zaczynam miec wyrzuty sumienia ze to jem ;p juz nie czuje tego smaku, a raczej tłuszcz wypływający z niej. Zrezygnowac :D ? Diety nie mam, ale chciałbym chociaz lepiej sie odzywiac.
Witam, jako, iz od jakiegos czasu mam w diecie duzo tluszczy to szukam roznych, tlustych mies, dzis w biedrze trafilem na biala kielbase, czy to dobry staly element diety? czy lepiej sporadycznie a moze w ogole? /SFD/Images/2016/2/29/4561776ab6224aa5aa73742d17252849.jpg
Dzisiaj znowu otwieram loduwe i co widze (wontrobianka,kiełba,parówka,salami)Co ja mam z tym zrobić zjeść to co to wogule jest wontrobianka?????????? Pomóżcie nie wiem czy moge zjeść wontrobialnke albo parówke do domyślam się że salami to raczej nie,ale może się myle???? i co z obiadem ja mam zazwyczaj dwa dania najpierw zupa czy mam ją jeść [...]
Co sądzicie o parówkach jako posiłku na śniadania lub jakiejś kiełbasce gotowanej?Oczywiście nie chodzi tutaj o kupne ze sklepu, bo wiadomo, że to syf.Mówię o takiej "wiejskiej" z pewnego źródła.Czy można to uznać za dobre źródło białka?Oczywiście nie codziennie tylko np raz ,dwa w tygodniu(wiadomo ma to też sporo tłuszczu.Proszę o odpowiedzi.
Mój wujek pracuje w masarni i sam robi kiełbase jak sądzicie warto ją jeść?Dodam że sam wybiera mięso i przyrządza wiec nie ma tam chemi. Mieszkam na wsi i chciałbym sie dowiedzieć co sądzicie o białem serze który się robi z mleka krowy a także o swojskim mleku. Czkam na odpowiedzi.
[...] makro Wartość energetyczna w 100 g: 163,00 kcal Białko w 100 g: 14,70 g Węglowodany w 100 g: 1,50 g Tłuszcz w 100 g: 10,80 g Czy lepiej sobie darować? Wiem, że to wciąż kiełbasa zmieszana pewnie z wieprzowiną i temu tyle fatu w 100g 2. Jaka mąka jest najmniej tuczącą z której można robić fajne, nierozwalające się naleśniki? 3. Czy na [...]
[...] kasy/czasu/chęci albo wszystkiego naraz także chciałbym się tutaj zastanowić nad jednym zagadnieniem, szczególnie dla mnie ważnym ponieważ jestem fanatykiem kiełbas. Czy kiełbasa (dobra gatunkowo, nie jakaś zwyczajna z większością wody, albo samymi tłuszczami) może sprzyjać w budowie dobrej masy (oczywiście nie chodzi mi tutaj o fet na [...]
Jak stosuje diety (jak każdy człowiek) często miewam chwile słabości;) potrafie zjeść np duze opakowanie berlinek...niby nie ma w tym nic złego ale potem nie moge zjeść tego właściwego następnego posiłku...wogóle nie czuje się po tym najlepiej. i nic w tym dziwnego wkońcu takie danie to prawie sam syf!!! jak sobie z tym radzić??? stosować enzymy [...]
Czy przy diecie na masę, można sobie pozwolić na taką jajecznicę rano? (jajecznica jak w temacie) I przy takiej jajecznicy z kiełbasą i pieczarkami (z 2 jajek załóżmy) jaki byłby rozkład wartości odżywczych? Nigdzie czegoś takiego nie mogę znaleźć... Zmieniony przez - MarcinZzzz w dniu 2008-08-23 20:16:08
Witam. Mieszkam na wsi i tu jeden facet robi takie prawdziwe, swojskie kiełbasy z mięsa wołowego i wieprzowego. 0 ulepszaczy, odpadków i tym podobnych gówien, które dodaje się do tych w marketach. Stąd moje pytanie: dałoby radę włączyć taką kiełbasę przy robieniu masy, czy zaleje od tego strasznie? Po wykluczeniu szynek, żółtych serów itp. [...]
j\w. Jem i jem ale nie mogę zbytnio podbić kcal. Wszystko jest niskokaloryczne (kurczak, twaróg, wędzone ryby, jajka), mam troche przy duży ujemny bilans - ciągle nad tym pracuje. Ale co z kiełbasą? Jeśli można to jaka? Ewentualnie żeby podbić kcal mam zacząć smażyć np. na smalcu? EDIT: aktualnie wogóle nie smaże... Proszę o porady. pzdr!! [...]
siemka , to nie prowokacja tylko poważne pytanie które mnie ciekawi, dajmy na to, że zamiast piersi z kurczaka, tuńczyków indyków będę jadł kiełbache, oczywiście z podliczeniem ilości białka i tłuszczu w niej zawartej, wszystko zbilansowane, a węgle będę dostarczał z 'dobrych źródeł'czy masa mięśniowa będzie szła? może troche kretyńskie pytanie [...]
[...] wynosi ok. 160g. Kiełbasa ta ma w sobie dużą zawartość mięsa z kurczaka (jeżeli się nie mylę to ok. 125g na 100g), zawiera jeszcze sól, przyprawy, jest bez zbędnych dodatków. Ile taka jedna kiełbasa może mieć kalorii, białka i tłuszczów? Jak to mniej więcej obliczyć? Niestety nie spytałem się w sklepie, a teraz już nie mam takiej możliwości :-(
Co sądzicie o takiej kiełbasie myśliwskiej? Można ją włączyć do diety? Skład:mięso wieprzowe, sól, glukoza, cukier, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), warzywa suszone, przyprawy i ekstrakty przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu), 100 g kiełbasy wyprodukowano z 154 g mięsa wieprzowego W 100g: 355kcal / 27g tłuszczu / 1,6g węglowodanów [...]
Witam Mam pytanie torebka kaszy ma 100g a po ugotowaniu 400g wiec jak na paczce pisza ze w 100g produktu tyle i tyle bialka ,weglo,tluszcz to chodzi im o cala paczke przed ugotowaniem a pozniej zeby miec tyle bialka itp trzeba zjesc 400g czy 100g z 400g? :D 2 pytanie dotyczy powiedzenia :bez kielbasy nie ma masy " co w tym prawdy hehe ?
Witam. Chciałbym was się spytać, czy na masie jest dobre jedzenie kiełbasy. Jest taka w Biedronce, nazywa się Kiełbasa Gospodarza, taka bardziej swojska, naturalna niż z dodatkami. Na 100 g jest 19 g białka, ale aż 29 g tłuszczu. Jakoś ujdzie w tłoku, czy już zdecydowanie za dużo tłuszczu?