SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

tsh tarczycy wyniki

  • tsh tarczycy wyniki

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    20 lat temu miałam operacje na tarczyce i teraz lekarz odkrył u torbiel 7 milimetrów i tarczyca jest guzowata leczę się systematycznie u endokrynologa ale czuję się źle tsh tarczycy mam 4 ,150 i biorę eutyrox 125 czy lepiej usunąć operacyjnie czy daj leczyć

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1572 Data: 5/16/2010 11:25:43 AM Liczba szacunów: 0
  • Witam.Postanowiłem wykonać badania na tarczyce,podejrzewałem że moge mieć niedoczynność głównie poprzez problemy z redukcją ( rok temu to samo),jakos miesiąc 2 miesiące temu miewałem w pracy odczucie zimna na całym ciele.Jakby tego było mało wczoraj 2 dni temu uderzył we mnie potężny głód mimo tego że kaloryki wcale nie mam najmniejszej [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 998 Data: 3/15/2021 2:55:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Witam. Zalaczam zdjecie po wykonanych badaniach tarczycy. Zrobione zostaly pod katem duzego problemu w budowaniu masy. Mimo duzej nadwyzki kalorycznej problem z budwaniem masy jest wyjatkowo duzy. Utrata jej przychodzi natomiast bardzo latwo bez zadnej dodatkowej aktywnosci fizycznej. Wyniki wskazuja TSH i FT4 w normie, oraz dlikatnie podniesione [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1420 Data: 2/1/2019 11:15:47 AM Liczba szacunów: 2
  • wyniki tarczycy tsh 0,680 ulU/ml 0,250-5,000

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy mój wynik jest dobry? 0511 mlU/l kobiety: 0,27-4,20 ................. ............. ............... .............. ............ ........... .............. ................ .............. ............ ............... ................ ............... .............. ............ ................ ............... .............. ............ ... [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1950 Data: 11/27/2010 10:03:13 PM Liczba szacunów: 0
  • wyniki tarczycy tsh

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    czy mój wynik jest dobry? 0,680 uIU/ml 0,250-5,000 ........... .......... . ............................. ...................... .................... .......................... ..................... .......................... ....................... ................ ................... .............. ............

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1228 Data: 11/27/2010 9:49:36 PM Liczba szacunów: 0
  • tsh-wyniki badan tarczycy

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    wynik TSH 9,252 czy to nadczynność tarczycy,czy niedoczynność prosze o szybką odpowiedz,bo jestem lekko przylamana tymi wynikami,do jutra nie doczekam jak pójde do lekarza ,ratujcie mika,z pozdrowieniami

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1558 Data: 11/22/2010 7:35:59 PM Liczba szacunów: 0
  • Nie ważne czy na węgla czy na tłuszczach Dla prawidłowo pracującej tarczycy wyniki powinny być takie. Tsh 1,5-2,0 Ft3 80-95% normy Ft4 80-95÷ normy

    Odpowiedzi: 25 Ilość wyświetleń: 4631 Data: 12/7/2017 10:19:34 AM Liczba szacunów: 0
  • Badania koleżanki chorej na niedoczynność tarczycy . Wyniki po braniu 75mcg T4. FT3 6,330 pmol/l norma 3,10-6,80. FT4 17,480 pmol/l norma 12,00-22,00. TSH 0,541 ulU/ml norma 0,270-4,20. Jak zapatrujecie się na takie wyniki? Lekarz wie co robi ?

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2017 1:47:45 PM Liczba szacunów: 0
  • Badania koleżanki chorej na niedoczynność tarczycy . Wyniki po braniu 75mcg T4. FT3 6,330 pmol/l norma 3,10-6,80. FT4 17,480 pmol/l norma 12,00-22,00. TSH 0,541 ulU/ml norma 0,270-4,20. Jak zapatrujecie się na takie wyniki? Lekarz wie co robi ? Hashimoto ??

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2017 2:58:12 PM Liczba szacunów: 1
  • Badania koleżanki chorej na niedoczynność tarczycy . Wyniki po braniu 75mcg T4. FT3 6,330 pmol/l norma 3,10-6,80. FT4 17,480 pmol/l norma 12,00-22,00. TSH 0,541 ulU/ml norma 0,270-4,20. Jak zapatrujecie się na takie wyniki? Lekarz wie co robi ? Lekarz nie wie co robi, jeśli to jest tylko euthyrox. 1. Jak wspomniał Łodzianin warto by sprawidzć [...]

    Odpowiedzi: 28992 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 4/16/2017 3:27:08 PM Liczba szacunów: 1
  • [...] o jakiegoś czasu) + patrząc na łokcie stwierdziła syndrom brudnych łokci podobno to cecha problemów z tarczycą, co do badań stwierdziła ze wysoka prolka to efekt wysokiego tsh, martwił ją tylko tak niski testosteron. Powiedziałem jej że robiłem pełen panel tarczycowy oprócz samego tsh ale wyniki bede miał dopiero jutro to powiedziała że to na [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 3/2/2018 7:35:41 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] bardzo wazne czy masz wszystko w normie,poza tym potem odstawiając tarczycowe bedziesz miał porównanie i obraz czy organizm wrócił do równowagi. dawka 25 tylko może obnizyć tsh i zblokowac naturalny t-3 i się okaże tylko że dostarczasz sobie tyle samo co natura ci dawała,ostatnio był tutaj chłopak z wynikami po 25 przez cały cykl tsh nisko [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1731 Data: 8/23/2014 6:55:10 AM Liczba szacunów: 0
  • Raczej na początek zrobiłabym zwykły kortyzol. Ze śliny też jest, ale to już dość drogie badania. Do tego równocześnie z kortyzolem i DHEAS LH, FSH, SHGB. Jeśli chodzi o badania to zrób DHEA. To już wystarczy, by coś stwierdzić. Co do tarczycy, często TSH wychodzi prawidłowe, a konwersja kuleje, dlatego do "pełnego" obrazu brakuje ft3, ft4. Jak [...]

    Odpowiedzi: 1847 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/17/2017 1:42:03 PM Liczba szacunów: 1
  • Bykos, obadaj sobie jeszcze to i napisz czy coś pasuje? Nadczynność tarczycy - najczęstsze objawy Poznaj objawy, które sygnalizują złe funkcjonowanie tarczycy. * Spadek wagi Łączy się z szybkim spalaniem kalorii. Chory jest bez przerwy głodny, je również w nocy, ale i tak chudnie, i to dużo: od kilku do 30 kilogramów w ciągu niewielu [...]

    Odpowiedzi: 82 Ilość wyświetleń: 6410 Data: 3/9/2008 8:56:03 PM Liczba szacunów: 0
  • Odchudzanie sportsmenki, trening, dieta, moje pytania

    Post
    Odchudzanie i forma po męsku

    Kwestia niedoczynności tarczycy o podłożu autoimmunizacyjnym wymaga uwzględnienia zarówno w zaleceniach dietetycznych, jak i treningowych. W takiej sytuacji należy postępować z dużą rozwagą, mając na uwadze zmiany w aktywności tarczycy (wyniki pomiarów TSH, FT4, FT3) i związane z tym objawy. Być może w tej chwili egzogenna podaż hormonów pozwala [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 1180 Data: 6/17/2014 7:59:37 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Byłem dzisiaj na wizycie i endokrynolog powiedział, że jest to "subkliniczna" niedoczynność tarczcy. Zrobiłem ponowne badania na tsh, ale wyniki dopiero za kilka dni, a tak pozatym to, nie będę przyjmował już hormonów tarczycy tylko lek "jodid 100" przez pół roku. Pytałem się czy, nie powinenem mieć wartosci tsh ok 1.0 to powiedział, że jak będzie [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 4700 Data: 12/20/2012 5:49:15 PM Liczba szacunów: 0
  • [...] myślałam ze mam zawał. Na szczęście jeszcze pożyję, do końca tygodnia off, mam wizytę u kardiologa ze względu na niskie tetno, mam zrobić usg jamy brzusznej ( wątroba ) i tsh tarczycy, bo przecież schudlam Ekg mam bardzo dobre, wyniki krwi w normie A ja cały czas podejrzewam zwykły niedobór magnezu, bo to na tle nerwowym raczej było i [...]

    Odpowiedzi: 99 Ilość wyświetleń: 10101 Data: 6/17/2013 10:47:54 PM Liczba szacunów: 0
  • moje wyniki tsh tarczycy sa 8,99 co to jest niedoczynnosc czy nadczynnosc.okropnie sie poce i ciagle bym spała przytyłam. leczyłam sie etyroxem teraz letrox 125. co mi jest

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 11768 Data: 7/18/2009 1:09:27 AM Liczba szacunów: 0
  • Morfologia i TSH - proszę o pomoc

    Post
    Zdrowie i Uroda

    Tzw poszedłem do przychodni i lekarz dał mi wreszcie skierowanie do engokrynologa. Endokrynolog na te badania (morfologia i TSH) ale wyniki są dobre, według Ciebie, zresztą sam też na pewnej stronie porównałem z wynikami osoby zdrowej. Już myślałem że wreszcie poszło coś do przodu - ostatnie 3 dni kursuje tylko przychodznia->szpital->dom aby [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 5927 Data: 3/13/2008 4:08:54 PM Liczba szacunów: 0
  • Niedoczynność tarczycy - problem niedoceniany

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Choroby tarczycy oraz autoimmunologiczne, w tym Hashimoto, zajmują obecnie trzecie miejsce na liście najbardziej przewlekłych chorób, tuż za chorobami układu krążenia i nowotworami. Choroba Hashimoto jest najczęstszą przyczyną zapalenia tarczycy i jedną z najczęstszych przyczyn wola, czyli powiększenia gruczołu tarczowego. Hashimoto dotyka nawet [...]

    Odpowiedzi: 121 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 10/5/2016 11:12:42 AM Liczba szacunów: 0