[...] np. witamin mają ludzie jedzący mięso Jedzenie wegetariańskie jest smaczniejsze i prostsze w przyrządzaniu-np.ryż z warzywami na patelni-około 20 minut, odgrzanie 2 minuty, jakieś mięso szybciej? Czemu człowiek zaczął jeść mięso? Człowiek ma budowę jelit, zębów WSZYSTKOŻERCY, nie drapieżcy-i MIĘSO U NASZYCH PRZODKOW TO prawdopodobnie PADLINA... [...]
[...] 0 - 5) Kalorie spożyte w ciągu całego dnia podlicz wieczorem. Po kilku dniach przeanalizuj, czy ilość kalorii jest zgodna z zaleceniami. Jeśli zjadłeś zbyt dużo - pomyśl, jakie popełniłeś błędy. Podkreśl na czerwono produkty, które były w Twojej diecie niewłaściwe i należy zastąpić innymi, o mniejszej kaloryczności. PAMIĘTAJ: dobry skutek [...]
[...] drobnoustrojów. Witamina C ponadto wpływa na zwiększenie wydzielania interferonu, który reguluje układ odpornościowy i działa antywirusowo. To jedne ze znacznych funkcji, jakie odgrywa ta witamina. Ilość korzystnych działań witaminy C na nasz organizm jest bardzo szeroka, tak samo jak skutki jej hipowitaminozy. Jak widać dostarczenie [...]
[...] i transportuje je do wnętrza komórek, w których kwasy tłuszczowe zostają przekształcone w energie. Oprócz zasadniczych i najbardziej istotnych dla sportowców funkcji, jakie pełni L-karnityna tj. przyśpieszenia redukcji tkanki tłuszczowej, podwyższenia wydolności organizmu, zwiększenia produkcji energii, ograniczenia tworzenia i [...]
[...] dziennie 6g kwasów tłuszczowych omega-6 oraz 1,5g omega-3, co daje w sumie 7,5g nnkt. Jest to dalekie od naszej normy zakładającej spożycie 30g nnkt. Jednak nie wiemy, jakie wartości energii ogólnej oraz jakie jej ilości powinny pochodzić z tłuszczu według powyższych norm. Bo jeśli według wspomnianych norm mężczyzna ma spożyć, Np. 2000kcal [...]
[...] dniach od kontaktu z wirusem. Jeżeli podejmiemy odpowiednie kroki występowanie objawów możemy ograniczyć do kilku dni. Przebieg infekcji zależy przede wszystkim od tego, jakie bakterie nas zaatakują a także od reakcji naszego organizmu. Organizm stosunkowo szybko stara się uprać z bakteriami poprzez pocenie się, nadmierne wytwarzanie śluzu w [...]
[...] skompromitować przed innymi mężczyznami, którzy mają lepiej wyrzeźbione ciało. Każda uwaga na temat jego muskulatury powoduje, że wpada w popłoch i natychmiast myśli o tym, jakie partie ciała będzie ćwiczył podczas kolejnej wizyty w fitness clubie. Nie je poza domem, bo boi się, że restauracyjne menu mogłoby zaburzyć ściśle opracowaną przez [...]
Jakie białko wybrać? Kiedy je stosować? Wiele osób uprawiających sport zadaje sobie właśnie to pytanie. WSTĘP Dawniej dostarczenie organizmowi dodatkowej porcji białka wymagało nie lada wyczynów - od jedzenia ogromnych ilości mięsa, ryb i soi aż do picia mleka i surowych jaj. Na szczęście te czasy już minęły. Przez ostatnie dwadzieścia lat [...]
[...] czy w wolnym tempie? Czy lepiej jest w tym czasie głodować, czy jeść normalnie i co jeść? Czy brać suplementy wspomagające spalanie tłuszczu (fat burnery), a jeśli tak, to jakie? Ile razy tygodniowo wykonywać ćwiczenia aerobowe? Co robić, aby spalić tkankę tłuszczową w określonym obszarze ciała? To są najczęściej zadawane i najważniejsze [...]
[...] pracował już tylko na otwartym powietrzu, rezygnując zupełnie z czytania i pisania. Gdy Harry Beniamin ukończył 25 lat (w 1926r) lekarz przepisał mu najsilniejsze szkła, jakie wówczas istniały: minus 20 i minus 20,5 dioptrii i ostrzegł, że grozi mu przy większym wysiłku odklejenie siatkówki oraz orzekł, że nie jest w stanie dla niego nic [...]
[...] który umożliwia sprawniejszy przebieg tej reakcji. Arginina posiada silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu chroni wspomniany enzym przed działaniem wolnych rodników jakie powstają w organizmie pod wpływem zwiększonego wysiłku fizycznego. U sportowców przyjmujących l-argininę stwierdza się znaczne mniejsze uwalnianie niebezpiecznego [...]
[...] warto. Nie musisz do nas pisać – my już znamy Twoją odpowiedź. Tydzień 1 Pierwsze 7 dni poświęć na rozpoznanie głównych błędów w swojej diecie. Musisz sobie uświadomić , jakie jedzenie sprzyja Twojej nadwadze i zmienić swoje złe nawyki na dobre. Węglowodany: jedz tylko dwie kromki chleba dziennie "Chleb jest pełen węglowodanów prostych, [...]
[...] się zwężają, wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania energii, jakie zachodzą w komórce. Lecz, co jeszcze bardziej gorsze, magnez jest niezbędny do działania insuliny, a także do jej magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, [...]
[...] o tym, jak zrzucali wagę. Poza tym wiem, co robić, by nie mieć problemów z niepotrzebnym balastem, bo sam kiedyś byłem grubasem. Jako dzieciak robiłem wszystkie błędy, jakie tylko można sobie wyobrazić. Wolałem opychać się w fast foodach niż jeść porządne posiłki w domu. Grałem w gry wideo zamiast biegać z kumplami po boisku. Dzięki temu w [...]
[...] zeby odrzucic szyneczke, hmm kto ci takich glupot naopowiadal?? wiesz co do kogo to? Do "kogos tam" czy do "kogos innego"? wiesz co to chleby razowe,żytnie?? zdajesz sobie jakie wartosci maja takie produkty ?? i bogactwo bialka w szyneczce?? Slowa skierowane do eksperta w "odzywianiu"... Znam ten ból czy da sie łaczyc bieganie i ćwiczenia,hmm [...]
[...] o 11kg więcej, stosując wysokie dawki prohormonów. Prawdopodobnie rezultaty te związane są z szybkim rozkładaniem prohormonów po podaniu doustnym, przez wątrobę. Pewna ilość jakiegokolwiek prohormonu jest metabolizowana w wątrobie do postaci nieczynnej niemal natychmiast po przejściu z przewodu pokarmowego do krwi. W ten sposób tylko niewielka [...]
[...] ludzkiej mentalności, chcieć cos ponad wszystko, a gdy się to dostanie - nie wiadomo, jak wykorzystać. Dobrym wyjściem, byłoby dokładnie określenie się, na czym nam zależy, jakie mamy priorytety, czy mamy jakieś dziury - które należałoby połatać. Nie warto odchudzać portfela z byle głupoty - gdyż, niejednokrotnie za duzo mniejsza sumę możemy [...]
[...] fruktozy), które oddziałują na zęby tylko w nieznacznie mniejszym stopniu niż zwykły cukier (sacharoza). W miodzie nie ma nic wyjątkowego, zdrowego. Ilosc mikroelemntow jakie ma miod, sa zbyt male aby stanowic jaki kolwiek wklad do naszej codziennej diety. 7 Czy zdrowa dieta może zawierać słodkie jedzenie i napoje? Zdrowa dieta jest drogą [...]
[...] 0 - 5) Kalorie spożyte w ciągu całego dnia podlicz wieczorem. Po kilku dniach przeanalizuj, czy ilość kalorii jest zgodna z zaleceniami. Jeśli zjadłeś zbyt dużo - pomyśl, jakie popełniłeś błędy. Podkreśl na czerwono produkty, które były w Twojej diecie niewłaściwe i należy zastąpić innymi, o mniejszej kaloryczności. PAMIĘTAJ: dobry skutek [...]
[...] nieprzetworzone, świeże i urozmaicone. WOLNE RODNIKI Ostatnio w wielu publikacjach, audycjach radiowych i telewizyjnych pojawia się pojęcie wolnych rodników i szkodliwości, jakie niosą one dla zdrowia. Czym właściwie są te wolne rodniki? Otóż nazywamy tak wolne, niesparowane elektrony tlenu, które powstają w organizmie w wyniku przemian [...]