Gęsty jesienny gulasz z karkówki Dzisiaj chciałam Wam pokazać sposób na przepyszny ,gęsty gulasz ,idealny na zimne i deszczowe dni. Możecie do tego orzepisu użyć innego mięsa np.schabu wieprzowego,rostbedu wołowego lub udźca z indyka. Składniki: -1kg. karkówki wieprzowej -1kg.ziemniaków -4-5marchwii -3 [...]
Dziś coś dla tych, którym hajs niekoniecznie się zgadza, a chcą by zgadzało się BTW, czyli gulasz w wersji ekonomicznej. Skład: Wątróbka drobiowa 800g Kasza gryczana 300g Papryka 4 sztuki Cebula 4 sztuki Pomidory 2 sztuki Kostka rosołowa, pieprz Przygotowanie: Na patelni podsmażamy cebulkę(PAM/suchy teflon), kaszę gotujemy na kostce rosołowej. [...]
Szwajcarsko-węgierska kombinacja Paprykowy gulasz wołowy i rösti z marchewkową nutą :) Składniki na 3-4 porcję: Gulasz: 500 g wołowiny(u mnie gulaszowe) 2 duże czerwone papryki 1 duża marchewka pół pora 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki suszonej słodkie papryki duża szczypta papryki wędzonej duża szczypta chili wporszku 500 ml bulionu [...]
Widzę sporo niepotrzebnie skomplikowanych przepisów (z niezdrowymi dodatkami typu sól itp) więc daję przepis który wymyśliłem i używam od 7 miesięcy. Przygotowane zajmuje 1 godzinę + 2-3 gotowania na małym ogniu i wystarcza na 3 tygodnie po zamrożeniu. 1 porcja (2 łyżki wazowe): Białko: 24 Tłuszcz: 5 Węgle: 6 Kcal: 170 Składniki: (zachowaj [...]
[...] odparuje to znaczy, że płomień jest za duży, dolewamy, zmniejszamy płomień, - doprawiamy do smaku pieprzem (zawsze na końcu bo lepiej smakuje). warzywa + podsmażone mięso = gulasz ;-) http://www.gosieks.pl/gal/SFD/gulasz-z-indyka.jpg Wartości odżywcze dania: http://www.gosieks.pl/gal/SFD/gulasz-z-indyka-kalorie.jpg Uwagi: - można trzymać w [...]
[...] podczas naszej nieobecności w domu. Co możemy przygotować w wolnowarze? W wolnowarze przygotujemy przede wszystkim wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe takie jak leczo czy gulasz. Świetnie sprawdzi się przy gotowaniu zupy. Wolny proces gotowania to sposób na idealnie kruche mięso. W wolnowarze przygotujesz wszelkiego rodzaju szarpane mięso – [...]
Jesień to pora roku, kiedy część z nas widzi deszcz, ciemność i krótsze dni, a inni zacierają ręce na swoje jesienne rytuały takie jak picie herbaty w domu pod ciepłym kocykiem, wydrążanie dyni, pieczenie pachnących ciast i wiele innych. Jest to także pora roku, która daje możliwość delektowania się darami natury — produktami pysznymi i [...]
Wśród powszechnych poglądów słyszymy często, że wołowina, a szczególnie jej chude elementy (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), to najlepsze źródło białka, które powinno znaleźć się w każdej diecie osoby chcącej kształtować swoją sylwetkę. Z drugiej strony zaobserwować można, że w zdecydowanej większości diet dominuje drób, a [...]
[...] można wykorzystać do tworzenia wielu ciekawych potraw, niekoniecznie musimy jeść wątróbkę z cebulą. Z podrobów można zrobić zdrowy, wysokobiałkowy, domowy pasztet, pieczeń, gulasz czy inne smaczne potrawy. Podroby, poza tym, że posiadają porównywalne ilości białka do dużo droższych zamienników, posiadają dodatkowo mnóstwo witamin z grupy B, [...]
[...] i lekko ugotowany owies Posiłek 3: ryż, pochrzyn, banan lub "eba", sos z liści kokoyam z wędzoną rybą (tuńczyk, łosoś lub sum) i awokado Posiłek 4: ryż, pochrzyn, banan, gulasz z pomidorów, dwa całe jajka na twardo i zielona fasolka Podczas treningu lubi słuchać ulubionych utworów z gatunku afro pop i hip hop. Samuel zajął III miejsce w [...]
[...] masło orzechowe 20 g mleko sojowe 200 ml truskawki 80 g szpinak 50 g banan 30 g Energia i makroskładniki 269.1 kcal Białka: 14 g Tłuszcze: 15 g Węglowodany: 21 g Obiad Wege gulasz ciecierzyca 80 g soczewica żółta 50 g groszek zielony 100 g ogórek kwaszony 70 g papryka czerwona 80 g pomidory suszone 30 g oliwki czarne 10 g pomidory z puszki 130 g [...]