Ostatni posilek 1-1,5h przed pojsciem spac, wiec staraj sie je wczesniej odpowiednio rozplanowac tak zeby nie obciazac dodatkowo ukladu trawiennego w nocy. Co do salatek- staraj sie nie mieszac pomidora z ogorkiem, ktory neutralizuje witamine C.
[...] duzej ilosci tluszczy i wegli, je tez malo fast-foodow bo to takie tanie i byle jakie jedzenie, a on nie lubi bylejakosci), proporcje miedzy kwasami tluszczowymi (ale do salatek wlewa oliwe, je tluste ryby od czasu do czasu bo sa smaczne i takie "szlachetne" a on lubi to co dobrej jakosci) witaminy - ale je salatki, bo jedznie jest [...]
warzywka na patelnię i kuraka- kurak wcześniej wymiętolony w papryce ostrej a całośc doprawiona tymiankiem, ziołami do sałatek, kurkumą, czosnkiem suszonym mmm:D:D mmm:D:D:D jak pachnie mmm:"D
Co myślicie o oliwie z Biedry Extra virgin 1L za dyche? Nadaje się do sałatek/picia łyżeczką/smażenia itd. ? Pytam przede wszystkim o jakość, bo cena jest elegancka :-). /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/aae3488090dc44cd847fee9254032eca.jpg
wojtalo wolisz z rozdziewiczonej? Rafał trafiłeś pod dobre wegetariańskie drzwi z Soczewicy polecam robić kotleciki albo pierożki a ciecierzyca jest pyszna gotowana w pomidorach albo jako dodatek do sałatek
Uważam, że mógłbyś jeszcze przez jakiś czas stosować dietę ubogoenergetyczną, pozwoli Ci ona ograniczyć uczucie głodu i pozwoli zachować dobre samopoczucie gdyż podstawą tej diety jest częste spożywanie posiłków -5x dziennie, ale w małych ilościach. Ważny jest tu także sposób przyrządzania posiłków (gotowane na parze, w skórkach warzywa, pieczone [...]
ale też: -oliwa extra vergine (extra virgin olive oil) - najlepsza i najdroższa. Powinno się ją spożywać na surowo. Może być lekko mętna i z osadem. Często pakowana jest w ciemne szkło. -oliwa vergine (virgin olive oil) - nieco gorszej jakości, lecz o bardziej uniwersalnym znaczeniu: nadaje się do sałatek, gotowania i smażenia. w necie można [...]
Na deficycie kalorycznym masy nie zbudujesz? Tłuszczy brak. Dieta monotonna. Do każdego posiłku dodajesz warzywa. Oliwa z oliwek dodawana do sałatek itp może być. Najlepiej smażyć na teflonie z min ilością tłuszczu. Zależy jaka porcja dla Ciebie jest rozsądna,jednak na masie mała ilość nie zaszkodzi.
08.04 robiona wytrzymałościówka 30sek jumping jacks 30sek burpees 30sek wypadow 30sek mountain climbers 3 obwody 1min przerwy powtorzyc 4x jak zwylke zmachałam się straszliwie, ale to moja najulubieńsza 8-) miska była przygotowana pod dzień biegowy ale nie wypaliło więc wyrzuciłam posiłek po bieganiu warzywa: mieszanka chińska, sałata [...]
Zwykłe biorę tylko jak smażę coś 3-4 minuty, a tak to na rzepakowym jeśli dłużej. Mam jeszcze oliwę albo lniany, ale to raczej do sałatek się nadaje na zimno. Siedzę dalej z laptopem na balkonie i mam takiego lenia, że jak mi mucha siądzie na monitorze to nie chce mi się ruszyć tylko ją kursorem przeganiam.. %-)