Czego potrzebujemy: 1 opakowanie kefiru 0% 50 g ugotowanego buraka 50 ml soku z buraka - ja dodaję tego który jest w woreczku z ugotowanymi burakami 3 rzodkiewki kawałek zielonego ogórka 2 ząbki czosnku plasterek cebuli sól, pieprz dużo natki pietruszki Jak wykonać: Kefir i sok z buraków przelewamy do miski. Rzodkiewki, ogórka i buraka ścieramy na [...]
Czego potrzebujemy: 150 g wątróbki - ja miałam z królika - użyjcie takiej jakiej lubicie 150 g batatów 50 g awokado oliwa w sprayu przyprawy - sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, cytryna Jak wykonać: Batata kroimy w grube frytki, wrzucamy do miski, spryskujemy kilka sekund oliwą i dodajemy dużo ulubionych przypraw. Dokładnie [...]
Składniki: 120g płatków jaglanych 6 jajek 30g odżywki o smaku ciasteczkowym duża cukinia proszek do pieczenia 300g śliwek Sposób przygotowania: Na tarce o średnich oczkach zetrzeć cukinię i odstawić na ok. 10 minut. Odsączyć z wody. Zmiksować jajka, płatki i odżywkę białkową. Dodać szczyptę proszku do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać [...]
Składniki: 150g mrożonych krewetek 50g papryki czerwonej sałata 10g czarnych oliwek pół cebuli ząbek czosnku łyżka musztardy francuskiej łyżka octu winnego natka pietruszki sok z cytryny plaster cytryny do dekoracji Sposób przygotowania: Krewetki ugotować. Sałatę umyć i położyć na talerzu. Paprykę pokroić na paseczki. Czosnek i cebulę drobno [...]
Składniki: 2 jajka 10g nasion chia 100g banana 100ml mleka kokosowego szczypta soli 20g mąki pełnoziarnistej 30g mąki ryżowej olej kokosowy Sposób przygotowania: Banana zblendować z jajkami i mlekiem. Do ciasta dodać nasiona chia, sól oraz mąki i zmiksować na gładką masę. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Podawać z [...]
Czego potrzebujemy: 50 nasion chia 150 g płynnego mleka kokosowego 3/4 szklanki wody 12 g kakao 10 g maca 5 g kawy rozpuszczalnej szczypta soli 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik ) Jak wykonać: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy [...]
W ostatni weekend sierpnia rozegrano na Arubie zawody z serii IFBB Diamond Cup, które chyba trzeba by już zaliczyć do otwierających sezon jesienny. Aruba to mała wyspa z grupy Małych Antyli, położona 22 km od wybrzeży Wenezueli, ale wchodząca w skład Królestwa Niderlandów, czyli de jure kawałek Unii Europejskiej. Ciepłe wody południowego akwenu [...]
W dniach 11-12.02.2017 w Hali Stulecia we Wrocławiu odbyły się debiuty PZKFiTS oraz targi fitness ESP (Europe Sport Power), zorganizowane przez Polski Związek Kulturystyki Fitness i Trójboju Siłowego oraz spółkę "International Center Of Events”. W zawodach wzięło udział blisko 450 zawodników i zawodniczek łącznie w 25 kategoriach. Największą [...]
Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]
Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]
W dniu 21.05.2017 w Kinie Kijów.Centrum w Krakowie przy al. Krasińskiego 34 odbyły się Uniwersyteckie Mistrzostwa Polski w Kulturystyce i Fitness 2017. Organizatorami byli: Tobiasz Wilk, Agnieszka Wilk Krzysztof Piwowar – Stowarzyszenie Kultury Fizycznej TKKF „AZORY” Polski Związek Kulturystyki, Fitness i Trójboju Siłowego [...]
Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]
Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]
W dniach 08-09.07.2017 w Hotelu Binkowski w Kielcach odbyły się zawody "II Grand Prix Binkowski Resort". Organizatorami byli: Polski Związek Kulturystyki, Fitness i Trójboju Siłowego (PZKFiTS) UKS „BLACK & WHITE” Ostrowiec Świętokrzyski Fundacja „motoGET” „GROM” Elite Group Partnerami: „BINKOWSKI [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]
Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]
Czego potrzebujemy: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 60 g masła w temperaturze pokojowej 60 g oleju kokosowego rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 jajko szczypta soli Farsz: 300 g szparagów pół cebuli 50 g suszonych pomidorów lub pomidorki koktajlowe 150 g śmietany 18 % 2 jajka 15 g mąki orkiszowej sól i pieprz Jak wykonać: [...]