Czego potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego light 70 g Sugar Free Pudding Wanilia 1 jajko 300 ml ciepłej wody Dodatki: Sos carmelowy 0% Orzechy włoskie Żurawina Jagody Goji Świeże owoce Jak wykonać: Do ciepłej wody dodajemy budyń i miksujemy na wysokich obrotach do momentu rozbicia wszystkich grudek. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy [...]
Czego potrzebujemy: 50 nasion chia 150 g płynnego mleka kokosowego 3/4 szklanki wody 12 g kakao 10 g maca 5 g kawy rozpuszczalnej szczypta soli 30 g miodu ( dla wersji light - słodzik ) Jak wykonać: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i przez kilka minut blendujemy na wysokich obrotach. Gdy masa będzie miała kremową konsystencję, przekładamy [...]
W ostatni weekend sierpnia rozegrano na Arubie zawody z serii IFBB Diamond Cup, które chyba trzeba by już zaliczyć do otwierających sezon jesienny. Aruba to mała wyspa z grupy Małych Antyli, położona 22 km od wybrzeży Wenezueli, ale wchodząca w skład Królestwa Niderlandów, czyli de jure kawałek Unii Europejskiej. Ciepłe wody południowego akwenu [...]
W dniu 26 marca 2017 r. w Sali Widowiskowej Bytowskiego Centrum Kultury przy ulicy Wojska Polskiego 12 w Bytowie odbyły się VIII Otwarte Mistrzostwa Pomorza w Kulturystyce i Fitness. Zawody zostały zorganizowane przez Kompleks Basenowo-Rekreacyjny w Bytowie Sp. z o.o. oraz Ośrodek Ćwiczeń Siłowych „Atleta” w Bytowie, przy pomocy [...]
Składniki na 6 sztuk: 2 jajka 200g batatów 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 100g jabłka 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym cynamon Sposób przygotowania: Ugotować kaszę jaglaną. Batata podgrzać przez maksymalnie 5 minut w mikrofalówce. Ugotowaną kaszę zblendować z batatem i jajkami. Dokładnie wymieszać z odżywką białkową i [...]
Składniki: 2 jajka 100g kaszy jaglanej proszek do pieczenia 30g wiórków kokosowych 20g odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym 300g mango Sposób przygotowania: Kaszę ugotować. Ugotowaną kaszę zblendować z jajkami na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, odżywkę białkową i proszek do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszać. Ciasto wyłożyć do [...]
W dniu 21.05.2017 w Kinie Kijów.Centrum w Krakowie przy al. Krasińskiego 34 odbyły się Uniwersyteckie Mistrzostwa Polski w Kulturystyce i Fitness 2017. Organizatorami byli: Tobiasz Wilk, Agnieszka Wilk Krzysztof Piwowar – Stowarzyszenie Kultury Fizycznej TKKF „AZORY” Polski Związek Kulturystyki, Fitness i Trójboju Siłowego [...]
Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]
Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]
W dniach 11-12.11.2017 w Bistrita w Rumunii odbyły się Mistrzostwa Świata Juniorów i Weteranów. Wyniki: Temat na forum SFD: http://www.sfd.pl/Mistrzostwa_%C5%9Awiata_Junior%C3%B3w_i_Weteran%C3%B3w_w_kulturystyce_2017-t1157107.html
DEBIUTY PZKFITS 2018 – DOSTĘPNY REGULAMIN DLA ZAWODNIKóW! Tegoroczne Debiuty kulturystyczne PZKFITS odbędą się 17-18 lutego w Expo Kraków podczas największych (tuż za FIWE) targów fitness w Polsce – Targów ESP. Sponsorem generalnym wydarzenia jest marka AllNutrition. Najbliższa edycja Debiutów zapowiada się z rekordową ilością [...]
Czego potrzebujemy: 120 g daktyli 30 g kakao 80 g mąki kokosowej puszka mleka kokosowego - najlepsze do tego celu z Lidla tabliczka gorzkiej czekolady - ja standardowo używam tej 74% kako Jak wykonać: Daktyle posiekać i zalać wrzątkiem, do poziomu daktyli. Po około 30 minutach odlać namiar wody i zblendować. Dobrze połączyć z mąką i kakao. Jeśli [...]
Czego potrzebujemy: 100 g ciasta protein pizza 15 g sosu pomidorowego dołączonego do pizzy 30 g mąki gryczanej 30 g serka philadelphia 25 g serka ricotta 25 g sera mozzarella 100 g szpinaku 50 g pomidora przyprawy - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Jak wykonać: Ciasto na pizze przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odkładamy na kilka [...]
Na fanpage’u Monster Gym Częstochowa pojawiła się informacja, że zmarł Grzegorz Ozga (49 l.), kulturysta, który zadebiutował w 1992 roku na scenie. Brał udział w wielu zawodach krajowych i międzynarodowych. Trzykrotnie zdobył tytuł Mistrza Polski (w 2000r., 2003r., 2004r.) oraz tytuł Mistrza Europy (Brasov, Rumunia 2005r.). Kontuzja mięśni [...]
Czego potrzebujemy: 2 jajka 1 dojrzały banana o wadze około 80 g 80 g mąki ryżowej Quamtrax Jak wykonać: Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i blendujemy. Wylewamy na dobrze nagrzaną gofrownicę. Pieczemy do momentu mocnego zrumienienia. Jeśli Wasza gofrownica ma już nieco zużytą powierzchnię, do masy dodajcie 3 g roztopionego oleju kokosowego [...]
Czego potrzebujemy: 150 g wątróbki - ja miałam z królika - użyjcie takiej jakiej lubicie 150 g batatów 50 g awokado oliwa w sprayu przyprawy - sól, pieprz, tymianek, rozmaryn, czosnek niedźwiedzi, cytryna Jak wykonać: Batata kroimy w grube frytki, wrzucamy do miski, spryskujemy kilka sekund oliwą i dodajemy dużo ulubionych przypraw. Dokładnie [...]
Składniki: 100g tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 50g twarogu sernikowego 1 jajko czerwona cebula 50g czerwonej papryki 10g czarnych oliwek koperek Sposób przygotowania: Jajko ugotować na twardo. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Cebulę i paprykę pokroić na mniejsze kawałki. Jajko, tuńczyka, twaróg, cebulę i paprykę zblendować na gładką masę. [...]
W dniach 11-12.02.2017 w Hali Stulecia we Wrocławiu odbyły się debiuty PZKFiTS oraz targi fitness ESP (Europe Sport Power), zorganizowane przez Polski Związek Kulturystyki Fitness i Trójboju Siłowego oraz spółkę "International Center Of Events”. W zawodach wzięło udział blisko 450 zawodników i zawodniczek łącznie w 25 kategoriach. Największą [...]