SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA cz.4

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 195476

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Przynajmniej 2 g/kg pełnowartościowego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 249 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 7928
ok dzieki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1734 Wiek 36 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6554
Thats.
Wyglądasz na Ekto

Wiesz co, spróbuj szczeknąć, jedno jest pewne;
groźny to ty jesteś, ale tylko przez internet.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 230 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1001
Witam,
jak sie ma 2-3 min na srednim ogniu na oliwie z oliwek zarumieniona/zlamana (taka ze sie slodka robi, ale jest jeszcze biala lekko zlotawa) cebula do zdrowego odzywiania?

Ja np lubie jajecznice na takiej podstawie, albo jak robi tunczyka na patelni w sosie pomidorowym (wedlug przepisu z forum) to tez 2-3 min na srednim ogniu rumienie cebulke.
Jest to si, czy raczej be? :>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 410 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6026
Według mnie bee ^^
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 230 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1001
> Według mnie bee ^^
dlaczego ? :)
Jakas argumentacja by sie nadala
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 410 Wiek 34 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6026
Bo ogólnie powinno się unikać smażenia :P A oliwa z oliwek ma niską temperaturę parowania jak dobrze pamiętam to byś musiał na minimalnym ogniu to robić :P
Ale raz na jakiś czas przecież chyba nie zaszkodzi ;S :P Ja bym na Twoim miejscu wsuwał jak tylko bym miał ochote xD
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
jak smazymy na oliwe to sie utlenia i zwiazki rakotworcze sie uwalniaja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A ja widziałem tabelę, że oliwa i smalec mają najwyższą temperaturę dymienia.


Czy na masie nie szkodzi pić dużo mleka dziennie(nawet do 2 litrów)? Wiem, że jest kaloryczne, ale uwielbiam je

Zmieniony przez - Volter14 w dniu 2009-09-21 18:08:18
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 399 Napisanych postów 72270 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 304533
Mleko zawiera laktozę, której większość ludzi nie toleruje. Najlepiej jest je ograniczać, 2 l dziennie to gruba przesada.

Co do oliwy dopuszcza się krótkie podsmażanie na wolnym ogniu, byle nie dopuścić do dymienia. Podczas smażenia w wysokiej temperaturze kwasy tłuszczowe utleniają się i powstają substancje szkodliwe dla naszego organizmu - to w dużym skrócie.

Zmieniony przez - Hubert81 w dniu 2009-09-21 18:51:33
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna.

Następny temat

Uzupełnienie 10 wskazówek żywieniowych

WHEY premium