SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247596

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 38 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 642
Samemu całość ;) Tykwa już zamarynowana z paczki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
No to wejdź sobie w kalkulator i oblicz. Skąd mamy wiedzieć ile czego wsadzisz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 38 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 642
Właśnie dlatego zadałem tu pytanie, bo nie chcę ważyć tego w momencie robienia, a znać proporcje wcześniej, żeby zaplanować sobie dietę na cały dzień i nie wyjść poza założone makrosy. Liczyłem, że ktoś już kiedyś robił sushi i powie ile mu wtedy mniej więcej wyszło wszystkiego
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ja bym zrobił to tak, zważył bym wszystko po kolei, każdy osobno składnik, narobił bym sobie tego x sztuk, później bym zważył "resztki", następnie bym odejmował od pierwotnej wagi te resztki i wtedy bym wiedział ile czego zeszło, bo inaczej się tego nie da ogarnąć, bo niby jak, a jak wyjdzie ci za dużo to zjesz na następny dzień, albo komuś dasz.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Ale to napisałeś chyba za dużo pracuje bo się trzy razy zgubiłem po drodze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dlaczemu przecież chyba w miarę prosto to sformułowałem (tak mi się wydawało jak to pisałem ), ale chyba ma to jakiś sens, panie kierowniku
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 38 Wiek 30 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 642
zioekt alchemik :D

Znalazłem taką tabelkę jakby ktoś był ciekawy:
http://www.sushifaq.com/sushi-health/calories-in-sushi/ 
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 224 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4876
dlaczego placki naleśnikowe z mąki żytniej razowej są miękkie w środku czy to normalne? mimo tego ze smażę je nawet po klika minut z 1 strony. proporcje jakie daję to 100g mąki, 1 jajo, 30g jogutru light, woda do konsystencji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Spróbuj nie dawać już wody, może dlatego są zbyt mokre w środku, mąka żytnia jest zupełnie inna niż pszenna, tymbardziej razowa, musisz próbować.

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Może to przez ten jogurt? Ja zawsze robiłem z żytniej razowej i były ok -> Mąka razowa, jajko, woda, mleko, olej rzepakowy.

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium