SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246571

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 90
Szczerze mówiąc nic mi to nie pomogło. Jedyna informacja jaką tam znalazłem, to że polecasz patelnie fiskars. Mi chodzi o rodzaj patelni, na jakiej można smażyć bez tłuszczu? Nie znam się po prostu, stąd moje pytanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Podałam link abyś tam zadał tego typu pytanie ...

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4539 Napisanych postów 35810 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263200
Furiol
Mi chodzi o rodzaj patelni, na jakiej można smażyć bez tłuszczu? Nie znam się po prostu, stąd moje pytanie.


np teflonowe albo ceramiczne

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 90
ok, sorry myślałem, że nie można tam zadawać pytań :P dzięki za odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 861 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17394
Pytanie co do placków/nalesników.

Robie sobie takie placuszki:

100g platków owsianych zmielnych na make
50g bialka waniliowego
100mll mleko 0.5%
3 jajka (bialka ubite)
lyzeczka proszczku do pieczenia
+ troszke wody

ogólnie takie troche "twarde" takie geste, zbite wychodza. W sensie na swiezo sa okej nawet ale tak za 2-3h to jakbym wczorajszy chleb jadl. W smaku 100% okej.

Pytanie: Jak sie spulchnic? zmiekczc? zeby takie fajne byly;D czego dodac;)

Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 12:27:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 208 Wiek 33 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4091
1. Możesz zblendować z tym jeszcze jakis owoc, banan, maliny, truskawki, wtedy w środku jest trochę wilgotny i bardziej miękki. Ewentualnie więcej wody/mleka.

2. Zmień proporcje białek w stosunku do odżywki - wiecej białek (4-5) a odpowiednio mniej odżywki.

3. I jeszcze mi przyszło do głowy, że może tego proszku do pieczenia za dużo, ale nie jestem pewna, co do tego, czy to ma wpływ na 'twardość' ;p

Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:50:28

Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:53:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 861 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 17394
nie no jajka ida 3 cale z tego oddzielam 3 bialka i ubijam. Nie bede dodawal wiecej bialek tylko po to zeby zoltka wyzucic :)

Chodzi mi o cos co mi w makro nie namiesza za bardzo


Aaaa i 50g wpc musi zostac bo inaczej to by jak drewno na opal smakowalo;p

Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 14:07:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Z bananem wychodzą wilgotne nawet na zimno Daj mniej płatków w zamian za banana, możesz pokombinować też z twarogiem, zmiksowanym oczywiście lub serkiem jakimś gładkim. Starte jabłko dodane do masy też daję plackom wilgoć

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 415 Napisanych postów 1357 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 105970
Dostałem sporo sarniny macie jakieś dobre pomysły jak ją przygotować? nigdy nie robiłem :)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium