Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Szczerze mówiąc nic mi to nie pomogło. Jedyna informacja jaką tam znalazłem, to że polecasz patelnie fiskars. Mi chodzi o rodzaj patelni, na jakiej można smażyć bez tłuszczu? Nie znam się po prostu, stąd moje pytanie.
...
Napisał(a)
Podałam link abyś tam zadał tego typu pytanie ...
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
FuriolMi chodzi o rodzaj patelni, na jakiej można smażyć bez tłuszczu? Nie znam się po prostu, stąd moje pytanie.
np teflonowe albo ceramiczne
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
ok, sorry myślałem, że nie można tam zadawać pytań :P dzięki za odpowiedź
...
Napisał(a)
Pytanie co do placków/nalesników.
Robie sobie takie placuszki:
100g platków owsianych zmielnych na make
50g bialka waniliowego
100mll mleko 0.5%
3 jajka (bialka ubite)
lyzeczka proszczku do pieczenia
+ troszke wody
ogólnie takie troche "twarde" takie geste, zbite wychodza. W sensie na swiezo sa okej nawet ale tak za 2-3h to jakbym wczorajszy chleb jadl. W smaku 100% okej.
Pytanie: Jak sie spulchnic? zmiekczc? zeby takie fajne byly;D czego dodac;)
Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 12:27:37
Robie sobie takie placuszki:
100g platków owsianych zmielnych na make
50g bialka waniliowego
100mll mleko 0.5%
3 jajka (bialka ubite)
lyzeczka proszczku do pieczenia
+ troszke wody
ogólnie takie troche "twarde" takie geste, zbite wychodza. W sensie na swiezo sa okej nawet ale tak za 2-3h to jakbym wczorajszy chleb jadl. W smaku 100% okej.
Pytanie: Jak sie spulchnic? zmiekczc? zeby takie fajne byly;D czego dodac;)
Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 12:27:37
...
Napisał(a)
1. Możesz zblendować z tym jeszcze jakis owoc, banan, maliny, truskawki, wtedy w środku jest trochę wilgotny i bardziej miękki. Ewentualnie więcej wody/mleka.
2. Zmień proporcje białek w stosunku do odżywki - wiecej białek (4-5) a odpowiednio mniej odżywki.
3. I jeszcze mi przyszło do głowy, że może tego proszku do pieczenia za dużo, ale nie jestem pewna, co do tego, czy to ma wpływ na 'twardość' ;p
Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:50:28
Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:53:24
2. Zmień proporcje białek w stosunku do odżywki - wiecej białek (4-5) a odpowiednio mniej odżywki.
3. I jeszcze mi przyszło do głowy, że może tego proszku do pieczenia za dużo, ale nie jestem pewna, co do tego, czy to ma wpływ na 'twardość' ;p
Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:50:28
Zmieniony przez - martewiti w dniu 2015-04-22 12:53:24
...
Napisał(a)
nie no jajka ida 3 cale z tego oddzielam 3 bialka i ubijam. Nie bede dodawal wiecej bialek tylko po to zeby zoltka wyzucic :)
Chodzi mi o cos co mi w makro nie namiesza za bardzo
Aaaa i 50g wpc musi zostac bo inaczej to by jak drewno na opal smakowalo;p
Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 14:07:50
Chodzi mi o cos co mi w makro nie namiesza za bardzo
Aaaa i 50g wpc musi zostac bo inaczej to by jak drewno na opal smakowalo;p
Zmieniony przez - mrow007 w dniu 2015-04-22 14:07:50
...
Napisał(a)
Z bananem wychodzą wilgotne nawet na zimno Daj mniej płatków w zamian za banana, możesz pokombinować też z twarogiem, zmiksowanym oczywiście lub serkiem jakimś gładkim. Starte jabłko dodane do masy też daję plackom wilgoć
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Dostałem sporo sarniny macie jakieś dobre pomysły jak ją przygotować? nigdy nie robiłem :)
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły