Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Chciałbym sobie zrobić domową granolę, lecz nie mam pomysłu czym połączyć składniki przed zapiekaniem tak aby je skutecznie scalić.
Myślałem już o miodzie - lecz ten ma zbyt dużą ilość cukrów prostych i o jajkach - lecz nie wiem jak te zachowałyby się przy dłuższym przetrzymywaniu..?
Zmieniony przez - Daxll w dniu 2015-01-15 22:17:38
Szacuny
31
Napisanych postów
1970
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
45643
jak robicie polewę na omlet np z białka + chyba mleko, by było gęste ? widziałem coś takiego na zdjeciach ... i jakiiś przepis na zrobienie prostego, szybkiego sosu na ryż ?
Szacuny
19
Napisanych postów
2619
Wiek
32 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
36108
Ja zawsze polewę robię z jogurtem naturalnym. Na przykład 100-150g jogurtu i 20-30g WPC SFD Econo V2. Tylko trzeba pomieszać solidnie przez 1-2 minuty łyżeczką, ale wychodzi bardzo fajna konsystencja. Zaraz będę robił właśnie pancake'a z taką polewą
Sos na ryż? Chiński z pudliszki . Prostszego nie znajdziesz, lol.
Szacuny
3363
Napisanych postów
8469
Wiek
49 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
407869
Do granoli jajka nie pasują. Natomiast sok jabłkowy, pomarańczowy, miód i olej kokosowy jak najbardziej tak. Jednak nie będzie to tak słodkie jak granola ze sklepu, ani tak skutecznie poklejone.
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Szacuny
31
Napisanych postów
1970
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
45643
Fryto
Ja zawsze polewę robię z jogurtem naturalnym. Na przykład 100-150g jogurtu i 20-30g WPC SFD Econo V2. Tylko trzeba pomieszać solidnie przez 1-2 minuty łyżeczką, ale wychodzi bardzo fajna konsystencja. Zaraz będę robił właśnie pancake'a z taką polewą
Sos na ryż? Chiński z pudliszki . Prostszego nie znajdziesz, lol.
z jogurtem fajny-gęsty pomysł, dzięki, będę się bawił
sos .. własnej receptury proszę, chętnie na bazie czosnku
kazeiny nigdy nie brałem, natomiast posiadając nietolerancje laktozy ..
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja dawałem ok 100g maseła na 0,5kg płatków. Masło sezamowe, tudzież tahina na pewno się nada, każde się nada, tylko z temperaturą nie szalej. Ja swoją robiłem najdłużej 20min w max 160C, zawsze wychodziła idealnie złocista i nigdy się nie spaliła po upieczeniu i ostudzeniu zawsze dodawałem jeszcze miodu i odstawiałem do lodówki (tylko dla słodkiego smaku - zlepione było idealnie bez miodku - i żeby jednak coś z tych witaminek mieć, a nie sam cukier )