SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246649

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Chciałbym sobie zrobić domową granolę, lecz nie mam pomysłu czym połączyć składniki przed zapiekaniem tak aby je skutecznie scalić.
Myślałem już o miodzie - lecz ten ma zbyt dużą ilość cukrów prostych i o jajkach - lecz nie wiem jak te zachowałyby się przy dłuższym przetrzymywaniu..?

Zmieniony przez - Daxll w dniu 2015-01-15 22:17:38
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1970 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45643
jak robicie polewę na omlet np z białka + chyba mleko, by było gęste ? widziałem coś takiego na zdjeciach ... i jakiiś przepis na zrobienie prostego, szybkiego sosu na ryż ?

kiedy upadnę
to wstanę
wtedy masz przej**ane


tak długo, jak walczysz, jesteś zwycięzcą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2619 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 36108
Ja zawsze polewę robię z jogurtem naturalnym. Na przykład 100-150g jogurtu i 20-30g WPC SFD Econo V2. Tylko trzeba pomieszać solidnie przez 1-2 minuty łyżeczką, ale wychodzi bardzo fajna konsystencja. Zaraz będę robił właśnie pancake'a z taką polewą

Sos na ryż? Chiński z pudliszki . Prostszego nie znajdziesz, lol.

Hard work & dedication

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Do granoli jajka nie pasują. Natomiast sok jabłkowy, pomarańczowy, miód i olej kokosowy jak najbardziej tak. Jednak nie będzie to tak słodkie jak granola ze sklepu, ani tak skutecznie poklejone.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 149 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 4262
Dams może kazeina lepiej się będzie do tego nadawała?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 1970 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 45643
Fryto
Ja zawsze polewę robię z jogurtem naturalnym. Na przykład 100-150g jogurtu i 20-30g WPC SFD Econo V2. Tylko trzeba pomieszać solidnie przez 1-2 minuty łyżeczką, ale wychodzi bardzo fajna konsystencja. Zaraz będę robił właśnie pancake'a z taką polewą

Sos na ryż? Chiński z pudliszki . Prostszego nie znajdziesz, lol.


z jogurtem fajny-gęsty pomysł, dzięki, będę się bawił

sos .. własnej receptury proszę, chętnie na bazie czosnku

kazeiny nigdy nie brałem, natomiast posiadając nietolerancje laktozy ..

kiedy upadnę
to wstanę
wtedy masz przej**ane


tak długo, jak walczysz, jesteś zwycięzcą

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 825 Wiek 29 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 42323
wgnieć se do jogurtu ząbek czosnku dodaj sól, pieprz i masz sos ;d

trenuj sam dla siebie i dla swojej duszy, p****** to co mówią inni, większość to lamusy !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Daxll, masło migdałowe, albo w gorszym wypadku arachidowe. Doskonale zlepia :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
krystian.kaczanowicz
Daxll, masło migdałowe, albo w gorszym wypadku arachidowe. Doskonale zlepia :)


Masło sezamowe nadaje się do pieczenia?
I jakie proporcje na szklankę płatków? :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja dawałem ok 100g maseła na 0,5kg płatków. Masło sezamowe, tudzież tahina na pewno się nada, każde się nada, tylko z temperaturą nie szalej. Ja swoją robiłem najdłużej 20min w max 160C, zawsze wychodziła idealnie złocista i nigdy się nie spaliła po upieczeniu i ostudzeniu zawsze dodawałem jeszcze miodu i odstawiałem do lodówki (tylko dla słodkiego smaku - zlepione było idealnie bez miodku - i żeby jednak coś z tych witaminek mieć, a nie sam cukier )
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium