SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Szmexy - Naturalne Realia

temat działu:

Dzienniki Treningowe

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 413376

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 221 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5961
Bardzo ładnie to wygląda. Widać, że wszytsko z głową bo lekko wyższa podaz kalorii i już ciężary w górę lecą.
Widzę, że temat powoli staje sie kulinarny bo wrzucasz takie cuda na kiju, że ślina cieknie!
Pytanie mam jeszcze takie - masz jakiś kalkulator/dziennik z popsiłkami/cos w tym stylu co wylicza CI od razu ilośc błonnika, czy robisz to "ręcznie"?

Zmieniony przez - Stasiakov w dniu 2014-12-09 08:36:37
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 34 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2963
3 posilek - co to jest? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
No chlopie skrina juz mam takze sie nie wymiksujesz z tego urodzinowego tortu ;) Ciekawe co na to Damian który zostal wkrecony ;)

Co do zdjec posilkow to przydalby sie jeszcze ich opis bo szczerze mowiac nie kazde potrafie rozszyfrowac ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 4716
mnie za to interesuje co jest w ostatnim posiłku ? pizza z serem piórko ? z czego robisz ciasto ? pewnie już było takie pytanie ale weź znowu czytaj od nowa Twój dziennik... :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 1336 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8682
mikrus87
Szmexy

Hehe :D to z Damianem zrobimy jakiś super tort



Może jakiegoś piętrowego?




Stasiakov
Bardzo ładnie to wygląda. Widać, że wszytsko z głową bo lekko wyższa podaz kalorii i już ciężary w górę lecą.
Widzę, że temat powoli staje sie kulinarny bo wrzucasz takie cuda na kiju, że ślina cieknie!
Pytanie mam jeszcze takie - masz jakiś kalkulator/dziennik z popsiłkami/cos w tym stylu co wylicza CI od razu ilośc błonnika, czy robisz to "ręcznie"?



Dzięki ;) !
Używam tabele-kalorii :) błonnik na oko wyliczam bo mniej więcej wiem ile mają dane źródła węgli albo patrzę na opakowanie :) aż tak nie zwracam na to uwagi

mlodyhr
3 posilek - co to jest? :)

Twaróg chudy 275g + 100g jogurtu naturalnego 0% + szczypiorek + szczypta soli a obok ejst chleb wasa sport :D 20g błonnika w 100g xD

Doris.K
No chlopie skrina juz mam takze sie nie wymiksujesz z tego urodzinowego tortu ;) Ciekawe co na to Damian który zostal wkrecony ;)

Co do zdjec posilkow to przydalby sie jeszcze ich opis bo szczerze mowiac nie kazde potrafie rozszyfrowac ;)


Hahaha XD
Jak coś to pytaj, a ja postaram się następne opisywać już :)

BlackBolt
mnie za to interesuje co jest w ostatnim posiłku ? pizza z serem piórko ? z czego robisz ciasto ? pewnie już było takie pytanie ale weź znowu czytaj od nowa Twój dziennik... :D


Pizza :) ser piórko/zwykły w stosunku 1:1 :D Ciasto robię tak samo w stosunku 1:1 z mąki żytniej typ 1850 albo 2000 i zwykłej pszennej typ 450-500-550 (zależy jaka w domu jest). Akurat o to pytani anie było chyba :D nie podam Ci dokładnych proporcji ciasta, bo głównie pizza leci na koniec dnia i wykorzystuje resztę makro jakie mam, także tej mąki jest różnie od 120 do 200g, a pod to trzeba na oko wody dobrać :)







Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-12-09 17:12:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
A próbowałeś robić pizzę z samej mąki żytniej ? Bez dodatku pszennej?:D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 1336 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8682
Doris.K
A próbowałeś robić pizzę z samej mąki żytniej ? Bez dodatku pszennej?:D


Tak :D da się zrobić i dobrze smakuje :D robiłem też z siemienia lnianego pizze i pizze z twarogu :D Także jak widać, w każdej diecie pizze potrafię wcisnąć xD sam zrobiłem z miksa wczoraj bo:
a) zwykła ma dużo mniej błonnika , a już tego dnia miałem go sporo co dziś się też objawiło zapchanymi kichami od rana xD
b) lepiej się klei :D

Smak - to już tak naprawdę dla mnie 1 ch... xD pizza to pizza :D i tak to lepsze niż sucha kura z ryżem brązowym, także się jaram :D ciasto i tak jest chude bo nie dodaje tłuszczu, więc wiadomo - na smaku traci w porównani do zwykłej z pizzerii :)



Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-12-09 17:26:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
A jakim cudem wyszło Ci ciasto na pizzę z mąki żytniej? Zdradź ten sekret by nie smakowało to jak kamień :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 73 Napisanych postów 1336 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 8682
Doris.K
A jakim cudem wyszło Ci ciasto na pizzę z mąki żytniej? Zdradź ten sekret by nie smakowało to jak kamień :D


Kurczę, sekretu nie zdradzę, bo go nie ma :( po prostu zrobiłem tak jak zawsze zwykłą pizzę :( nasypałem mąki do michy, wlałem wody z rozpuszczonymi drożdżami, cukrem i solą i ulepiłem ciasto, a potem po wyrośnięciu piekłem 20minut w 220stopniach :)
Jak coś, to możesz spróbować też mix:
1:1 mąką zytnia 1850/2000 i pszenna 1850/2000, chyba, że koniecznie musi być żytnia ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 9580 Wiek 34 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 34564
Pewnie, że nie musi. Dzięki, jak już się odważę wypróbować to na pewno się pochwalę wynikami :D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Srubex - NO PAIN NO GAIN

Następny temat

relakz - Road to HeavyWeight

WHEY premium