...
Napisał(a)
zmiksować to mozna praktycznie wszystko,tylko ja daje jako podkład jakiś sok 100% owocowy zawsze wychodzi o niebo lepsze
...
Napisał(a)
też można dać, ale lepiej jakiś sok będzie smaczniejsze
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
lub po prostu np zagotować 100ml wody w 3 torebkach owocowych herbaty czy czego kto tam chce fajnego, dodać kilka słodzików i wlac do zblendowanych warzyw. tez ciekawa opcja sie wydaje
Troche inne pytanie. Jak zrobie rano ciasto na pizze, drozdze wyrosną itp, dodam mąke, wymieszma, zostawie do wyrosniecia na pare minut, potem dodam skladniki i pozostawie ciasto gotowe pare godzin w piekarniku na 8h to stanie się cos zlego z tym ciastem ? tzn opadnie przez ten czas czy cos? Sprawa jest taka ze do roboty chodze, a rano mozna by taka pizze sobie zmontować i 30min przed planowanym powrotem dac cynka by wlaczyc w domu piekanik i na przyjciu elegancki posiłek zjesc ;) ?
Troche inne pytanie. Jak zrobie rano ciasto na pizze, drozdze wyrosną itp, dodam mąke, wymieszma, zostawie do wyrosniecia na pare minut, potem dodam skladniki i pozostawie ciasto gotowe pare godzin w piekarniku na 8h to stanie się cos zlego z tym ciastem ? tzn opadnie przez ten czas czy cos? Sprawa jest taka ze do roboty chodze, a rano mozna by taka pizze sobie zmontować i 30min przed planowanym powrotem dac cynka by wlaczyc w domu piekanik i na przyjciu elegancki posiłek zjesc ;) ?
...
Napisał(a)
Co do trzymania ciasta na pizze przez kilka godzin, z własnego doświadczenia - przygotowałem kilka pizz i trzymałem je przez kilka godzin, na kuchni. Po kilku godzinach (ok. 5-6h, fakt że było gorąco), spód ciasta spleśniał. Składniki były świeże, więc radzę robić na świeżo.
...
Napisał(a)
Przygotowane ciasto na pizze (kulke w misce,przykryta sciereczka) wystarczy wsadzic do lodowki i tak przez kilka godzin/noc przetrwa bez zadnego problemu,przez zimno drozdze"usypiaja" i pracuja bardzo powoli
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Siemka, szukam jakiegoś przepisu do ryżu i warzyw na patelnie. Chodzi mi o jakiś prosty smaczny przepis :)
...
Napisał(a)
Wystarczy podsmazyc jakiekolwiek miesko,pokrojone na kawalki i przyprawione, dodac warzywa, takie na jakie masz ochote (np.marchewka pokrojona w kostke,kukurydza,por,ananas,papryka itp.) i ugotowany ryż,można go ugotowac z curry,bedzie smakowicie żółty Razem wszystko smazymy. Dodatkowo mozna dodac jajecznice usmazona na patelni lub posypac całość prażną cebulką.
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
co do wczesniejszego pytania ;)
zrobilem pizze wieczoerm, na nią skladniki itp itd i o 17 dzis do piekarnika, w prawdzie nie byla wyrosnieta itp ale nic sie nie popsuło Jako ze ciasto wyszlo cienkie po upieczeniu wszystkeigo złożyłem ją na pół i takie cos oyebałem, wyszedł taki kebab w cieście al'a pizza, polecam spróbować. P E T A R D A
zrobilem pizze wieczoerm, na nią skladniki itp itd i o 17 dzis do piekarnika, w prawdzie nie byla wyrosnieta itp ale nic sie nie popsuło Jako ze ciasto wyszlo cienkie po upieczeniu wszystkeigo złożyłem ją na pół i takie cos oyebałem, wyszedł taki kebab w cieście al'a pizza, polecam spróbować. P E T A R D A
...
Napisał(a)
Siema jutro robie małe ładownie. Kupiłem kajmaka helio i wafle ryżowe, ale tak sobie myślę, że tego kajmaka to mi zostanie więc pytanie jak polecacie go fajnie zjeść i z czym na ładowaniu?
Poprzedni temat
Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- ...
- 269
Następny temat
Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie
Polecane artykuły