SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247382

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Białka masz tyle ile ważył cyc przed smażeniem i sobie z tabelki bwt odczytaj ile tam tego bwt na 100g jest. A ilość oliwy zważ i się dowiesz ile to jest gram tłuszczu. Jaka to polityka?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
A taka, że na każdej stronie typowo do obliczeń kalorii, inaczej ti podają. Taka to polityka, że potężne rozbieżności wychodzą. Twoja zdanie to kolejna teoria :) dlatego chciełem taka burze mózgów zrobic xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 27 Napisanych postów 688 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 15338
Ja się nie znam, ale tak na chłopski rozum, to wszystko po obróbce (jakiejkolwiek, a w tym wypadku konkretnie termicznej) traci swoje makroskładniki, więc cysio po smażeniu będzie miał mniej białka, a część tłuszczu zostanie na patelce, ale nie wiem, gdzie dorwiesz tak mądry kalkulator żeby to policzyć.

Ale podkreślam, to moja prosta, chłopska teoria, ja informatyk, a nie dietetyk ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Każda teoria jest dobra :) aby uściślić tylko btw xd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
licz przed wszystko i nie zawracaj sobie głowy, coś tam na obróbce straci ale nie wiele.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 150 Wiek 35 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 24384
Witam, pierwszy raz zakupilem wołowinę a dokladnie ligawa. Na stejka taki kawal sie nada? Pozdro

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
co można ciekawego zrobić z makreli wędzonej? bo sama średnio mi smakuje, a wszelkich past też nie chce bo chleb rzadko jadam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 4322 Wiek 26 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 171818
Ja robię zazwyczaj pastę i nie koniecznie Ją jem z chlebem ;)
Makrela+Jajko/a+cebulka+musztarda ;)

http://www.sfd.pl/[BLOG]_SnicK__W_drodzę_po_wymarzoną_sylwetkę._-t1081650.html

"Pasja rodzi profesjonalizm, a profesjonalizm daje jakość, jakoś to jest luksus"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
wuchtaaa nada się.

j/w pasta z akreli czy śledzia zarąbista, ja dodaje jeszcze ogórki kiszone i bez musztardy.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
a ja bym z ligawy nie proponowala robic stejka, bedzie podeszwa. Zrob sobie gulasz

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium