SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Lady przy garach, czyli luźne pogadanki o kuchni i nie tylko ;-)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 276919

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2265 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 47216
Kokosik - wiem, wiem ze to moj wybor, to byl tylko taki niewinny zarcik babcia ma prawie 90 lat, kiepsko widzi to pewnie nawet nie zauwazy co mam na talerzu Poprostu bylam ciekawa jak sobie radzicie :) Moze macie jakies sprawdzone przepsisy do polecenia? Ja ostatnio znalazlam pierozki z maki gryczanej na blogu zdrowa kuchnia sowy ale obawiam sie ze to wyzsza szkola kuchennej jazdy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 9908 Wiek 51 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 178038
myślę, że to wyższa szkoła jazdy (nawet jak wydaje się, że nie) - naleśniki z mąki gryczanej są ok ale pierogi się rozlatują.
można zrobić krokiety do barszczu właśnie z takich naleśników czy z naleśników na mące ryżowej i luss
ja jadę na gotowe - ryby, mięso, sałtka jarzynowa i pieczarkowa, barszcz a krkietem, grzybowa do picia
ciasto fasolowe i biszkopt na mące orzechowej - Święta to nie kara
to okres szamania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2265 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 47216
Kokosik- super, dzieki za pomysly, krokiety i biszkopt orzechowy brzmia super . no wlasnie zeby sie nie okazaly dla mnie kara to musze sobie przyzadzic cos co bede mogla szamac, bo w calej rodzinie tylko ja nie jem glutenu, a swieta mamy co roku skladkowe
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35376
Dziewczyny, czy możecie polecić jakieś sosy do sałatek? Oliwa z octem balsamicznym już mi zbrzydła.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2265 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 47216
Elma- ja czasami robie cos ala tzatziki z jogurtem greckim, startym ogorkiem, mieta i sokiem z cytryny (sol i pieprz do smaku) albo musztardowy wtedy zamiast octu balsamicznego beltam oliwe z musztarda, sokiem z cytryny, sola i pieprzem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35376
Dziękuję za odp. No właśnie ten jogurt, nazywany przez niektórych klajstrem :), chyba nie jest zbytnio polecany. Zrobiłam majonez, użyłam oleju rzepakowego, ale przesoliłam :) Smakował tak sobie, chyba przez tą sól:) Oliwa + musztarda też robiłam, ale bez soku z cytryny. Hmm, muszę spróbować, może będzie inny smak. Chyba intensywniejszy aromat ma limonka.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2265 Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 47216
Limonka tez super :) Mi majonez tez nie wychodzi, jakis taki bez smaku mi sie wydaje, chociaz juz probowalam z octem zamiast z cytryna. Jesli jogurt ma w skladzie mleko pasteryzowane, smietana, kutury bakterii, to myslicie ze tez sie nie nadaje? Myslalam ze klajster = belta ze skrobia kukurydziana i pektyna
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 47 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 35376
Ja wywnioskowałam, że jogurty sklepowe są "be", ale może ktoś mądrzejszy się wypowie :) Nie chcę wprowadzać w błąd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 440 Wiek 38 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 22202
Hej dziewczyny, ja osobiście majonezu nie robię,ale moja znajoma ma super sposób: szklanka oleju, jajko, łyżka soku z cytryny, łyżeczka musztary, sól i pieprz do smaku i to wszystko ma w słoiku, a potem to blenduje ZMROŻONĄ końcówką od blendera. Końcówka się mrozi ok 15 min w zamrażarce, potem się ją wkłada do słoika na samo dno,włączasz blender i jedziesz powoli do góry i widzisz jak w kilka sekund powstaje majonez.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 63 Wiek 36 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 2009
Co do jogurtów to zrozumiałam, że sklepowe są be, bo mają w składzie mnóstwo dodatków. Ale jeśli jest mleko i kultury bakterii mlekowych, to co z nim nie tak? Myślę, że popadanie w skrajności nie wychodzi na dobre, ale mogę się mylić.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Trening Brzuch, nogi

Następny temat

WIOSENNE PORZADKI - zabawa / start str24/ podsumowanie str35i36

WHEY premium