Amidoman
Moja wersja jest nieco inna:
Cukier topię aż jest dosyć ciemnego koloru, portera prawie. Dodaję miód oraz zaparzoną kawę (kilka espresso z maszyny), zero kakao (z dobrym karmelem nie potrzeba)
Szkoda. Kakao jest świetne, smaczne, zdrowe i wspomaga redukcję
A nie mógłbyś - na przykład - użyć melasy zamiast cukru? Pytam jako laik, ale i bezlitosny tępiciel białego cukru w menu. Z tego co czytałem, to w wypiekach mogłaby być fajnym składnikiem.
Oczywiście artykuł pod rozwagę, ale może przed świętami ktoś skorzysta (nie ponoszę winy za zepsute święta )
Wiem, że przy takiej hurtowej ilości tych frykasów, w grę nie wchodzi użycie syropu klonowego czy ksylitolu, ale na sam widok cukru w takiej ilości, mam odruch wściekłego oficera (zaczynam szukać dłonią kabury z pistoletem )
Amidoman
i masło wrzucam zimne jak jest do gorącej masy.
Margaryn nie uznaję nawet do pieczenia, więc jak kto woli.
To trochę tak jakby samobójca nie chciał się zastrzelić z kiepskiego pistoletu
Marcel - obok takich przepisów powinny być informacje, w stylu tego, "Czy wiesz co się dzieje w Twoim ciele po zjedzeniu tego produktu?" (krążyło kiedyś takie coś o coca-coli). Zepsułeś mi święta Do tej pory uważałem pierniczki za stosunkowo nieszkodliwe słodycze, a tu się okazuje, że już lepiej zjeść krówkę albo snickersa
Amidoman
Polecam przepis chociaż wypróbować.
Uraziłeś moje uczucia religijne
Nie bierz tego do siebie. Tradycja jest tradycja i ja staram się to rozumieć. Zresztą upiec i nie tknąć, to już klasa mistrzowska ascezy Nie miałbym sumienia faszerować ludzi, na których mi zależy taką porcją szitu, zwłaszcza w święta.
------------------------------------
Сила это способность
http://www.sfd.pl/Kettlebells_Sztanga_Bieganie_Sila_dla_cierpliwych_By_MaGor_Vol3-t1078817.html
------------------------------------
Spis treści i indeksy:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/69665444/sfd/pub/dziennik/spis_tresci.html
------------------------------------
http://www.sfd.pl/Pomoc_dla_małego_Igorka__serdecznie_zapraszamy_!-t1022615.html