Po pierwsze się z tobą nie kłóce a po drugie to wcale cię nie obrażam czego nie można powiedzieć o tobie z resztą to już ci powiedziała Oliwka
po drugie znam się bardzo dobrze na dietetyce jestem po szkole o podobnym kierunku więc nie wymąndrzaj sie tak swoją wiedzą
JAK JUZ LADNIE WSPOMNIALEM - WIEDZIALEM ZE BEDE PODEJRZANY O WYMADRZANIE SIE I TO SIE SPRAWDZA, ALE TO NORMALNE GDY KTOS WCHODZI W OBCE SRODOWISKO ZE "SWOIMI" TEZAMI
POWTARZAM ZE NIE CHCE NIKOGO OBRAZAC - JESLI KOGOS URAZILEM PRZEPROSILEM WIEC POMINMY WIEC TEN WATEK A SKUPMY SIE NA RZECZOWYM WYJASNIANIU SPRAWY CHUDNIECIA NA DIECIE TYPU MONTI (A TAKZE INNYCH
)
a po trzecie nie obchodzą mnie twoje warunki bo nie mam zamiaru więcej z Tobą rozmawiać ale skoro chcesz wiedzieć dlaczego chudne na tej diecie to ci powiem
NO NARESZCIE PRZESZLAS DO KONKRETOW
TYM SAMYM MOZNA [POWIEDZIEC ZE PRZYJELAS MOJE WARUNKI
ALE DO RZECZY ...
Nadmiar insuliny we krwi odpowiedzialny jest za przybieranie na wadze ,
NIE ZAWSZE
spożycie węglowodanów o niskim ig hamuje proces przybierania na wadze a wrecz powoduje chudnięcie oznacza to również że likwiduje przyczynę tycia czyli podwyższony poziom insuliny we krwi
NIEPRAWDA - ISTNIEJE MOZLIWOSC TYCIA BEZINSULINOWEGO - PO SZKOLE POWINNAS TO WIEDZIEC
DLACZEGO SPOZYCIE WW O NISKIM IG POWODUJE CHUDNIECIE - WYJASNIJ - PRZYJMIJMY ZA PRZYKLAD SYTUACJE KIEDY TO JEM 1000g WEGLI O NISKIM IG (POWIEDZMY 30) NA DZIEN. DO TEGO DODAJMY ZDROWE TLUSZCZE BO TO PODSTAWA I
BIALKO. NIEHC BEDZIE TEGO MALO - TLUSZCZU 50g A BIALKA OKOLO 70g - PRZY TAKIM SPOZYCIU WEGLI/TLUSZCZU/BIALKA - NASTAPI WG CIEBIE CHUDNIECIE ZAKLADAJAC ZE KOBIEGTA KTORA CHCE SIE ODCHUDZIC - WAZY 60KG I MA OK.165CM WZROSTU (PRZYKLADOWE DANE) ?
Jeżeli jemy weglowodany o wysokim ig z tłuszczami nasyconymi to znacznie podwyższony poziom cukru we krwi powoduje że organiżm łatwo ten tłuszcz magazynyje,
FAKT - ZE PRZY NADMIARZE KALORII BEDZIEMY MAGAZYNOWAC
JEDNAK NAWET JEDZAC SAMA GLUKOZE TLUSZCZ I BIALKO - TAK ABY WSZYSTKO MIALO POWIEDZMY 1000KCAL (DLA MODELOWEGO PRZYKLADU) - TO NADAL BEDZIEMY CHUDNAC ! I CHOCBY NIE WIEM CO - TAK SIE STANIE ... WAZNE Z CZEGO BEDZIEMY CHUDNAC I CO SIE STANIE PO TAKIEJ "DIECIE"
z koleji jeśli chcemy schudnąć jemy weglowodany o niskim ig które nie podwyższają a obniżają poziom cukru we krwi
SKAD TE NOWOSCI ?? OD KIEDY TO JEDZENIE WEGLI O NISKIM IG OBNIZA POZIOM CUKRU WE KRWI ? PODWYZSZA GO - ALE NIE TAK JAK W PRZYPADKU PRODUKTU O WYSOKIM IG. UNIKAMY WIEC WAHAN HORMONOW W CIAGU DNIA
i wtedy organizm nie wydziela tyle insuliny a co za tym idzie nie magazynuje tłuszczów bo to właśnie nadmiar insuliny powoduje tycie
W TAKIM RAZIE WG CIEBIE - NIEMOZLIWYM JEST UTYC JEDZAC NP SAME TLUSZCZE (ZDROWE OCZYWISCIE) ? NIE WYDZILIMY PRZECIEZ INSULINY A WIEC NIE PRZYTYJEMY
ZGADZA SIE ?
Jeśli chcemy schudnąc wypadkowa stężenia cukru we krwi po posiłku nie może przekraczać 35 .
BEZSENS. POKAZE CI MULTUM OSOB KTORE CHUDNA NA DIETACH WYSOKOWW I NIE NARZEKAJA.
Jest tak dlatego że wyłącznie w takich warunkach wydzielanie insuliny bedzie wystarczajaco niskie by nie doprowadzać do tworzenia się tłuszczów(magazynowania) a jednocześnie stymulować spalanie tłuszczów zapasowych.
J/W
Poza dobrymi weglami monti każe wybierać dobre tłuszcze nienasycone jest wiele zasad ,Monti wymienia w swej książce pare przypadków kiedy się nie chudnie i racjonalnie to wyjasnia zapraszam do lektóry książki i to tyle
ZNAM ZASADY DIETY MONTIEGO - I SA DOBRE - ALE TUTAJ SPRAWA ROZCHODZI SIE O TO - ZE TWIERDZISZ ZE KALORIE NIE SA WAZNE. JESZCE RAZ POWTORZE - NI ELICZE KALORII - NIGDY NIE LICZYLEM - STARAM SIE ZACHOWAC ODPOWIEDNI STOSUNEK WW/T/B - I WIEM MNIEJ WIECEJ KIEDY MOGE TYC (OD JAKICH ILOSC CZYLI POWYZEJ JAKIEGO POZIOMU KALORYCZNEGO) A KIEDY TRACIC NA WADZE
Jak jesz - tak zyjesz
Wiedza to podstawa
Doradca w dziale Alternatywna Droga
LowCarbMassGainDietLyleApproved