...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
mam pytanie co do ryzu. najlepszy jest basmati, i z uncle bensa jest taki ryz, ale on jesst w torebkach i gotuje sie go tylko kilka czy kilkanascie minut. czy on w takim razie jest dobry? czy za bardzo pooczysczany?
...
Napisał(a)
tyska jak ryż tak szybko będzie ugotowany, to na mój gust nieźle go oczyścili i nie wiadomo co jeszcze... ja bym nie ryzykowała. Jak nie mam pewności, to nie jem. Chyba lepiej kupić brązowy lub basmati pakowany tradycyjnie.. A najbardziej polecałabym dziki, wiem, że jest drogi, ale mi takie opakowanie starcza na długo, bo ryż jadam raz w tygodniu i w małych ilościach. Chyba mam uraz, bo jak jadłam w zeszłe wakacje duużżoo białego ryżu i to codziennie to bardzo utyłam... (piłam też piwo w znacznych ilościach). Takie jest moje zdanie, ale nie wiem czy mam rację, niech inni się wypowiedzą...
a tak na marginesie to z czym jadacie makaron sojowy?
pozdrowionka
a tak na marginesie to z czym jadacie makaron sojowy?
pozdrowionka
...
Napisał(a)
podacie przepis na chlebek?jesli był juz na formum to na której stronie?
...
Napisał(a)
To jeszcze ja.
KIKKOMAN - Naturalnie Warzony Sos Sojowy
składniki: woda, ziarno soi, pszenica,sól
Piszą,że warzony w Holandii, drogi 10 zł buteleczka 150 ml, kupiłam go w sklepie e.leclerc.
andrea_l
KIKKOMAN - Naturalnie Warzony Sos Sojowy
składniki: woda, ziarno soi, pszenica,sól
Piszą,że warzony w Holandii, drogi 10 zł buteleczka 150 ml, kupiłam go w sklepie e.leclerc.
andrea_l
...
Napisał(a)
Mój przepis na chleb 'a la Montignac':
400 g żyta (zmielone w Termomixie lub młynku do kawy)
50 g drożdży
białko z jednego jajka
4-5 łyżek otrębów żytnich i z owsa
ok.150 g kefiru 0% lub jogurtu naturalnego 0%
ewentualnie można dodać trochę wody żeby łatwiej było wyrobić ciasto (ja wyrabiam w Termomixie)
można do smaku dodać soli ( ja nie dodaję bo się odzwyczaiłam od soli i mi smakuje)
foremkę (podłużna jak do ciasta) wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej ciasto, pozostawić do wyrośnięcia na jakieś 30 minut w ciepłym miejscu i przykryć lnianą ściereczką..
Chleb nie wyrośnie bardzo bo nie ma w nim mąki pszennej. Będzie raczej typu pumpernikiel.
a potem do pieca...
smacznego!
400 g żyta (zmielone w Termomixie lub młynku do kawy)
50 g drożdży
białko z jednego jajka
4-5 łyżek otrębów żytnich i z owsa
ok.150 g kefiru 0% lub jogurtu naturalnego 0%
ewentualnie można dodać trochę wody żeby łatwiej było wyrobić ciasto (ja wyrabiam w Termomixie)
można do smaku dodać soli ( ja nie dodaję bo się odzwyczaiłam od soli i mi smakuje)
foremkę (podłużna jak do ciasta) wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej ciasto, pozostawić do wyrośnięcia na jakieś 30 minut w ciepłym miejscu i przykryć lnianą ściereczką..
Chleb nie wyrośnie bardzo bo nie ma w nim mąki pszennej. Będzie raczej typu pumpernikiel.
a potem do pieca...
smacznego!
...
Napisał(a)
taefka, dzięki, napewno spróbuje melisy bo już nie mogę z tym bębnem przed sobą...
zrobiłam sobie dzisiaj omlecik 3 białka + 2 żółtka + warzywa na parze mniam... wziełam do szkłóki i sprawdziło się świetnie jak na obiad w biegu.
Mam prośbę... moja kochana Mamusia kupiła mi szparagi, białe. I nie wiem co z nimi dalej macie jakiś sprawdzony przepis na szparagi? bo ja nigdy tego jeszcze nie gotowałam...
ps. waga stoi nadal ale ja się nie poddaje
izunia
zrobiłam sobie dzisiaj omlecik 3 białka + 2 żółtka + warzywa na parze mniam... wziełam do szkłóki i sprawdziło się świetnie jak na obiad w biegu.
Mam prośbę... moja kochana Mamusia kupiła mi szparagi, białe. I nie wiem co z nimi dalej macie jakiś sprawdzony przepis na szparagi? bo ja nigdy tego jeszcze nie gotowałam...
ps. waga stoi nadal ale ja się nie poddaje
izunia
izunia
...
Napisał(a)
Oliwka piekłam go w temperaturze 170 stopni przez jakieś 45 minut (ale ja mam starą kuchenkę więc dlatego tak długo...)
Poprzedni temat
CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- ...
- 264
Następny temat
Białko przed treningiem??
Polecane artykuły