SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 502198

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 187 Wiek 55 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8791
No tak, czeski błąd, chodzi o stronę 56 a nie 65.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 124 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 2229
mam pytanie co do ryzu. najlepszy jest basmati, i z uncle bensa jest taki ryz, ale on jesst w torebkach i gotuje sie go tylko kilka czy kilkanascie minut. czy on w takim razie jest dobry? czy za bardzo pooczysczany?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
tyska jak ryż tak szybko będzie ugotowany, to na mój gust nieźle go oczyścili i nie wiadomo co jeszcze... ja bym nie ryzykowała. Jak nie mam pewności, to nie jem. Chyba lepiej kupić brązowy lub basmati pakowany tradycyjnie.. A najbardziej polecałabym dziki, wiem, że jest drogi, ale mi takie opakowanie starcza na długo, bo ryż jadam raz w tygodniu i w małych ilościach. Chyba mam uraz, bo jak jadłam w zeszłe wakacje duużżoo białego ryżu i to codziennie to bardzo utyłam... (piłam też piwo w znacznych ilościach). Takie jest moje zdanie, ale nie wiem czy mam rację, niech inni się wypowiedzą...
a tak na marginesie to z czym jadacie makaron sojowy?
pozdrowionka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
podacie przepis na chlebek?jesli był juz na formum to na której stronie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 187 Wiek 55 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 8791
To jeszcze ja.
KIKKOMAN - Naturalnie Warzony Sos Sojowy
składniki: woda, ziarno soi, pszenica,sól
Piszą,że warzony w Holandii, drogi 10 zł buteleczka 150 ml, kupiłam go w sklepie e.leclerc.
andrea_l
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Mój przepis na chleb 'a la Montignac':
400 g żyta (zmielone w Termomixie lub młynku do kawy)
50 g drożdży
białko z jednego jajka
4-5 łyżek otrębów żytnich i z owsa
ok.150 g kefiru 0% lub jogurtu naturalnego 0%
ewentualnie można dodać trochę wody żeby łatwiej było wyrobić ciasto (ja wyrabiam w Termomixie)
można do smaku dodać soli ( ja nie dodaję bo się odzwyczaiłam od soli i mi smakuje)
foremkę (podłużna jak do ciasta) wyłożyć folią aluminiową i przełożyć do niej ciasto, pozostawić do wyrośnięcia na jakieś 30 minut w ciepłym miejscu i przykryć lnianą ściereczką..
Chleb nie wyrośnie bardzo bo nie ma w nim mąki pszennej. Będzie raczej typu pumpernikiel.
a potem do pieca...
smacznego!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 192
taefka, dzięki, napewno spróbuje melisy bo już nie mogę z tym bębnem przed sobą...
zrobiłam sobie dzisiaj omlecik 3 białka + 2 żółtka + warzywa na parze mniam... wziełam do szkłóki i sprawdziło się świetnie jak na obiad w biegu.
Mam prośbę... moja kochana Mamusia kupiła mi szparagi, białe. I nie wiem co z nimi dalej macie jakiś sprawdzony przepis na szparagi? bo ja nigdy tego jeszcze nie gotowałam...
ps. waga stoi nadal ale ja się nie poddaje


izunia

izunia

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
dzieki za przepis, a ile w piecu i jak dlugo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Oliwka piekłam go w temperaturze 170 stopni przez jakieś 45 minut (ale ja mam starą kuchenkę więc dlatego tak długo...)
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium