Szacuny
38
Napisanych postów
581
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3974
no to jak jest z tym kokosowym olejem ja mam 2 oba sa jak "smalec" no chyba ze latem to jest olej,pierwszy jest zupelnie bez smaku I zapachu ,ale drugi pieknie pachnie kokosem ale tez bez smaku ,jutro pokarze wam fotki to moze mi cos wiecej powiecie na ten temat
Szacuny
301
Napisanych postów
3861
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
33763
Masz rafinowany i nierafinowany przeciez wszystko napisalem wyzej. Niewiem co tu dodac ma pisac extra Virgin albo tłoczony na zimno albo jedno i drugie albo po prostu nierafinowany. Dziś kupiłem dobry słoik 35zl za 500g w sklepie ekofood, czuc kokos jak wezmiesz lyzke do buzi, fajna konsystencja taka kremowa to jest najlepsza wersja zachowującą swoje wartosci odżywcze. Nadaje sie tez jako krem czy do włosów itd. Wersja rafinowana jest chemicznie przetwarzana i nic nie warta tak naprawde. Niema smaku ma twarda konsystencję i kosztuje 2,3 razy taniej, nie zachowuje swoich wartości. Obie nadaja sie do smażenia bo to dalej olej tylko ze dosc znacznie się różnią.
Szacuny
38
Napisanych postów
581
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
3974
dzieki ,jeszcze jedno u mnie w sklepie jest tez cos jak "maslo kokosowe" tylko to jest dosc twarde I slodkawe podobno to jest miazsz kokosa mielony na miazge ,czzy warto kupic ,czy lepiej ten nierafinowany?