witam
jest to moj pierwszy przemyslany post na SFD ale od dawna juz obserwowalem i wyciagalem duzo informacji ale przejdzmy do rzeczy
na silownie zaczleme chodzic od wakacji i skonczylem trening ACT(obwodowy czy jak to tam sie nazywa
jestem dosc wysoki (198 cm) i brakuje mi do tego wzrostu masy ( waze 94) chcialbym zzaczac trening HST czytalem posty o tym i ulozylem nastepujacy trening chce go sprawdzic bo moge cos przeoczyc bo moglem zle zrozumiec info w postach
trening 3 razy w tygodniu
piorytet
Rece (tric+bic) najmniej proporcjonalne do reszy ciala
klatka + plecy na tym samym poziomie
nogi najmniej i to nie dlatego ze mi sie nie chce tylko ze gralem w kosza kilka ladnych lat i to nie tylko dla rekreacji i mam wyrobione nogi i nie czuje takiej duzej potrzeby ich rozbudowania
trenig wyglada nastepujaco :
partie przypadkowo bo nie wiem czy rozpisac pod wzgledem wielkosci parti czy piorytetu bo jezeli na poczatku zmecze bic/tric to pozniej przy cwiczeniach klatki i plecach nie beda zmeczone czy np najpierw kaltaka a potem je "dobic" jaims cwiczeniem ? izolowanym/zlozonym?
Klatka:
wyciskanie na plaskiej / skosem w gore naprzemiennie
Plecy:
sciaganie linki z wyciagu dolnego/PODCIĄGANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE) naprzemiennie
Szrugsy na czworoboczny
Nogi:
lydki > wspienncia ( i tu robic z ciezarem na barkach czy zilowowane w siadzie)
4glowy > na maszybnie prostowanie nog/przysiady z sztanga
2glowy > na maszynie zginanie nog lezac na brzuchu
Barki
wyciskanie sztangki sprzed glowy/ podnoszenie hantliw w opadzie ( czy w unoszenu hantli pracuja tylko tylne aktony i to nie bedzie za malo na barki ??
Biceps
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ" NADGARSTKA
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC (UCHWYT „MŁOTKOWY") naprzemiennie
triceps
wyviskanie francuskie w lezeniu/PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC
brzuch
robie a6w
i teraz co do seri stosowac sie ze duze partie 2 serie male partie 1 seria??
15,10,5,5.SD
to wiem mniej wiecej do obliczania maxow itp to kalkulator jakis sciagnelem z podwieszonych linkow:) 70% na pcozatku ciezaru a co trening 5% wiecej :) i tak w mikrocyklu dochodzimy do 100%
prosil bym o powiedzenie mi w jakiej kolejnosci to robic z piorttetem na rece
staralem sie wybrac cwiczenia najbardziej zlozone
i jak z tymi dodatkowymi seriami na rece potrzebne sa ? czy wystarcza te przy zlozonych
pewnie pisze troche chaotycznie ale to dlatego ze chcialbym jak najwiecej sie dowiedziec :P
mam nadzieje ze mnie nie "zjecie" i pomozecie
Edit:
oczywiscie diete mam ;)
Zmieniony przez - LukasNBA w dniu 2006-10-11 21:21:05
jest to moj pierwszy przemyslany post na SFD ale od dawna juz obserwowalem i wyciagalem duzo informacji ale przejdzmy do rzeczy
na silownie zaczleme chodzic od wakacji i skonczylem trening ACT(obwodowy czy jak to tam sie nazywa

jestem dosc wysoki (198 cm) i brakuje mi do tego wzrostu masy ( waze 94) chcialbym zzaczac trening HST czytalem posty o tym i ulozylem nastepujacy trening chce go sprawdzic bo moge cos przeoczyc bo moglem zle zrozumiec info w postach
trening 3 razy w tygodniu
piorytet
Rece (tric+bic) najmniej proporcjonalne do reszy ciala
klatka + plecy na tym samym poziomie
nogi najmniej i to nie dlatego ze mi sie nie chce tylko ze gralem w kosza kilka ladnych lat i to nie tylko dla rekreacji i mam wyrobione nogi i nie czuje takiej duzej potrzeby ich rozbudowania
trenig wyglada nastepujaco :
partie przypadkowo bo nie wiem czy rozpisac pod wzgledem wielkosci parti czy piorytetu bo jezeli na poczatku zmecze bic/tric to pozniej przy cwiczeniach klatki i plecach nie beda zmeczone czy np najpierw kaltaka a potem je "dobic" jaims cwiczeniem ? izolowanym/zlozonym?
Klatka:
wyciskanie na plaskiej / skosem w gore naprzemiennie
Plecy:
sciaganie linki z wyciagu dolnego/PODCIĄGANIE SZTANGIELKI W OPADZIE(WIOSŁOWANIE) naprzemiennie
Szrugsy na czworoboczny
Nogi:
lydki > wspienncia ( i tu robic z ciezarem na barkach czy zilowowane w siadzie)
4glowy > na maszybnie prostowanie nog/przysiady z sztanga
2glowy > na maszynie zginanie nog lezac na brzuchu
Barki
wyciskanie sztangki sprzed glowy/ podnoszenie hantliw w opadzie ( czy w unoszenu hantli pracuja tylko tylne aktony i to nie bedzie za malo na barki ??
Biceps
UGINANIE RAMION ZE SZTANGĄ STOJAC PODCHWYTEM
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC PODCHWYTEM(Z „SUPINACJĄ" NADGARSTKA
UGINANIE RAMION ZE SZTANGIELKAMI STOJĄC (UCHWYT „MŁOTKOWY") naprzemiennie
triceps
wyviskanie francuskie w lezeniu/PROSTOWANIE RAMION NA WYCIĄGU STOJĄC
brzuch
robie a6w
i teraz co do seri stosowac sie ze duze partie 2 serie male partie 1 seria??
15,10,5,5.SD
to wiem mniej wiecej do obliczania maxow itp to kalkulator jakis sciagnelem z podwieszonych linkow:) 70% na pcozatku ciezaru a co trening 5% wiecej :) i tak w mikrocyklu dochodzimy do 100%
prosil bym o powiedzenie mi w jakiej kolejnosci to robic z piorttetem na rece
staralem sie wybrac cwiczenia najbardziej zlozone
i jak z tymi dodatkowymi seriami na rece potrzebne sa ? czy wystarcza te przy zlozonych
pewnie pisze troche chaotycznie ale to dlatego ze chcialbym jak najwiecej sie dowiedziec :P
mam nadzieje ze mnie nie "zjecie" i pomozecie
Edit:
oczywiscie diete mam ;)
Zmieniony przez - LukasNBA w dniu 2006-10-11 21:21:05