Bedzie pasowal ten trening pod mietka?
mundur niebieski, orzeł żelazny, zabiłeś dziecko, jesteś odważny...
nie odpowiadasz za swoje czyny, polska policja to sk***ysyny

chwilowy
To ja wrzuce i swój plan do oceny. Jest to HST#3.
staż: ponad 2,5 roku
ostatni plan: siła+masa wg WODYNA (plan z 5-cioma metodami)
1: dalbym 3 cwiczenia w 15, 2 w 10 i 1 podtawowe w 5.
2: przemieszalbym cwiczeniana rozne grupy, np przysiad-ciag-prostowanie nog-wioslowanie-itd
3: kolejnosc grup;
-nogi
-klata
-plecy
-barki
-bicepsy
-tricepsy
-reszta
tyle wskazowek ogolnych.. poki co nie porazilo mnie bledami w czasie analizy.
Mam lekkie problemy z krzyżem i czasem biodrem (czasem zaczyna boleć, zwłaszcza po dłuższym siedzeniu), ale rentgen nic nie wykazał. Mówiłeś, że Twój koleżka naprawił swój kręgosłup ćwicząc mc lekko i dokładając cięzaru co tydzień. Mógłbyś napisać coś więcej? I co myślisz o wkomponowaniu tego/czegoś podobnego do HST?Mozesz to wkomponowac na takich zasadach:
1: przysiad jest pierwszy
2: ciag jest na identycznych ciezarach jak przysiad
3: Obliczenia ciezaru dla ciaow i siadow sa NIEZALEZNE od HST.
4: Robisz 5*5powt na 50% maxa w siadzie
5: pozniej te same ciezary dla ciagow
6: dokladasz po 2,5 kg na tydzien.. masz razem 10 serii na prostowniki.
7: jakies pomysly?
serwient:
TAK! ALE PISZE LEPSZY NA DLUZSZE CYKLE..
Zmieniony przez - WODYN w dniu 2006-12-24 01:34:00
DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
Nie robiło się ostatnio modne (i naukowo potwierdzone) robienie tylu serii, zeby w kazdym mikrocyklu było po 15-20 powtórzeń na partię/ćwiczenie? Czyli 1 seria w 15kach, 2 w 10kach i 3/4 w 5kach.
Co myślisz o robieniu tych 10u serii na prostowniki w poniedziałek? To już starczyłoby za cały tydzień. Ewentualnie po serii w środowym i piątkowym HST, ale raczej nie będzie takiej potrzeby...
I najlepszego chłopaki
mundur niebieski, orzeł żelazny, zabiłeś dziecko, jesteś odważny...
nie odpowiadasz za swoje czyny, polska policja to sk***ysyny
Nie robiło się ostatnio modne (i naukowo potwierdzone) robienie tylu serii, zeby w kazdym mikrocyklu było po 15-20 powtórzeń na partię/ćwiczenie? Czyli 1 seria w 15kach, 2 w 10kach i 3/4 w 5kach.
TAK NA PRAWDE PRAWIE KAZDA METODA DZIALA.
I KAZDA MOZNA POTWIERDZIC NAUKOWO.
A JA PISALEM O ... ILOSCI CWICZEN A NIE SERII, HEHE!!
TYLE SERII CO CHCESZ MIEC W "PIATKACH" POLECILEM ROBIC ZA POMOCA JEDNEGO CWICZEIA PODSTAWOWEGO..
AHA MOJE PROSTOWNIKI DOSTAJA DO 22 SERII NA TRENINGU NIEDZIELNYM.
ALE TO JUZ KWESTIA WYWARZENIA INTENSYWNOSCI.
Co myślisz o robieniu tych 10u serii na prostowniki w poniedziałek?
JEZELI SA NIE DO ZALAMANIA MIESNIOWEGO TO OK.
BEDZIESZ ZADOWOLONY...
To już starczyłoby za cały tydzień. Ewentualnie po serii w środowym i piątkowym HST, ale raczej nie będzie takiej potrzeby...
JESLI ZROBISZ SIADY 5*5 PLUS CIAGI 5*5 NA ZASADACH SCHODKOWEGO ZWIEKSZANIA CIEZAROW TO WYSTARCZY NAWET RAZ NA 9 DNI!
1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!
bo na srode mam zaplanowany trening a chcialbym sie psychicznie na to nastwic ;)
mysle ze cos fajnego wymyslisz
pozdrawiam!