Jak dla mnie może i gol Gomeza nie powinien być uznany, ale już bramka Robenna na pewno.
Największy "piłkarski dżentelmen" wczorajszego wieczoru, widząc, że bramka będzie stracona, po prostu upadł teatralnie.
DLa Guardioli problemem może być to, że jak Bayern w sezonie 13/14 nie będzie grał tak jak w obecnym ,czyli wręcz magicznie, mimo jego renomy kibice zatęsknią za Heynkessem.
Jeżeli faktycznie Pep dostał ok 300 mln euro na
letnie okienko transferowe, to sprowadzenie Goetze nie będzie ostatnim wielkim transferem do Bayernu, do którego z oczywistych powodów będzie się przekonywało wielu fantastycznych graczy.
Ja myślę, że z transferami bd. tak- z Bale'a już Pep zrezygnuje, bo po przyjściu "niemieckiego Messiego" linia pomocy jest tak znakomita, że nie ma sensu sprowadzać za dużą kasę tyle gwiazd i sadzać na ławie.
Po kolei- nowy golkiper oczywiście zbędny, Neuer to absolutna czołówka światowa.
Obrońcy- tu by się przydał jeden środkowy- na prawą pewniak Lahm,( kolejny świetny sezon, na lewej wielki młody talent David Alaba, czyli boczne flanki uzupełnione.
w środku świetny w tym sezonie Dante, będzie dalej grał, ale do formy Boatenga, Van Buytena czy Badstubera po kontuzji można mieć obawy.
Tutaj na miejsu Pepa wziąłbym albo Marquinhosa z Romy, którego chce pozyskać także Barcelona, albo Varane z Realu, lub Hummels z BVB, ale te dwa ostatnie transfery raczej niemożliwe, a zwłaszcza drugi ( po odejściu Goetze).
Def. Pomocnicy bardzo dobrze obstawieni- wszyscy oprócz nieważnego już Tymoszczuka - czyli Gustavo, Martinez, Schweinsteinger znakomity sezon.
Pomoc oczywiście wypełniona, bardzo ciekawa konkurencja.
Na atak wałkowany już Lewy, który rywalizuje z równie dobrym w tym sezonie Mario Mandżukiciem.
qrwa, w złym temacie się rozpisałem
Zmieniony przez - Bloonder w dniu 2013-04-24 14:15:48