) ).A co najwyżej skonczy się na Vidiciu bo jest za free do wzięcia.Na moje to potrzebnych jest przynajmniej 2 obronców a w przypadku odejścia Alvesa nawet 3.Na których bedzie trzeba wyłożyć kupe kasy,nawet gdyby postawić na transfer z poza Europy, Balanty,Dori czy Dede.Jeżeli chodzi o wzmocnienie pozycji prawego obrońcy to szczerze nawet nie mam żadnego pomysłu kto sensowny mógł by przyjść.Co prawda Barca twierdzi że remont stadionu nie będzie miał wpływu na dostępność kasy na transfery,ale szczerze ani troche w to nie wierze...
Puyi obecnie nie jest wstanie zagrać nawet 2 meczy z rzędu,więc jego rola to raczej będzie robienie za dobrego ducha ekipy i zagranie z ogórkami.Imo odejść po sezonie powinni jeszcze Tello mega słabo gra,a jak obejrzałem ostatnio Jese w akcji to tm bardziej upewniłem się w przekonaniu że pora go sprzedać.Ibi jeżeli ma grzać tylko lawę/trybuny i zagrac w co "3" meczu 15 min to lepiej dać mu odejśc,bo wystarczająco już mu kariere zmarnowaliśmy.Do tego sprzedał bym kogoś z pary Masche/Song bez róznicy w zasadzie którego,jak padlo by na Kameruńczyka to Masche przesunąć na jego nominalną pozycje czyli defensywnego i zakupić porządnego oś.Co do pozycji OP jeżeli był by chętny na Daniego to jak najbardziej,bo jak go lubie tak jego gra jest słaba i w zasadzie notuje tylko regres formy Brazylijczyk,a gra 2 tak ofensywnymi bocznymi obroncami jak Alba i Alves to samobójstwo, przy tak słabej postawie ogólnie całej obrony.Ale kim by go zastąpić nie mam pojęcia.Zakupić trzeba koniecznie imho napastnika "wieże",włączyć do ekipy Deulofeu i ewentualnie można pomyślec o Rafinhi który świetnie sobie radzi w Celcie ,choć z drugie strony szkoda by grzał ławę.No i Xavi,na pewno by całkowicie z Niego nie rezygnował bo wciąż potrafi wnieś sporo do gry,ale nie powinien byc to pierwszy wybór zwłaszcza w najważniejszych meczach,no ale jak jest to wszyscy wiedzą.Pewnie coś/kogoś pominąłem,ale i tak to bez znaczenia bo i tak,marne sznase by choc cześć z tego się spełniła...
.Co do trenera o ile nie zakończy się ten sezon jaką katastrofą typu odpukać 3 miejsce w lidze i powtórka z Bayernu,bardziej niż wynik chodzi mi tu o postawę ekipy.Nie sądze by doszło do zmiany tu,zreszta jestem przeciwny zwalnianiu trenera bez wyraźnego powodu.
Zmiany są potrzebne od taktyki po zmiany personalne i to z tego co czytam coraz wiecej ludzi zdaje sobie sprawe.Ale czy to nastąpi...
edit; widze że się troche rozpisałem,mimo że i tak starałem się skrócić makysmalnie to co mam do napisania
Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2014-02-10 16:58:46
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
to cieszy , Ter Stegen
) , Aymeric Laporte z Athletiku Bilbao ,Fabian Schär z Bazylei , Mussachio . Ale moze tez byc tak,ze przyjdzie Vidic
Środkowy napadzior tez by sie przydal - taki Mandzukić chociazby
. A co do remontu stadionu to głupota , sporo kasy pojdzie na to ,a i tak komplet bedzie tylko na El Clasico i moze jeszcze jakies mecze w CL .