w nazwie jest 2012 czyli rok nie sezon
Można wygrać LM bez fazy grupowej,lige bez pkt. z okresu Wrzesień-Grudzień,wygrać puchar bez rozegranych meczy w poprzednich rundach?,odp. brzmi nie.Więc co niby miało by decydować o kryterium wyboru kandydatów,poza tym dlaczego Mou wyjeżdża z tekstem o zp dla Crisa argumentując to on wygrał lige Messi nie,czy też władze FIFA podczas prezentacji kandydata np. o to Jose Mourinho który wygrał ligę w 2012 z Realem.
ponadto jeśli to ma być za sezon to wtedy Ronaldo powinien ZP zgarnąć bo bramkowo wyglądali tak samo a prócz tego dało to mistrzostwo i na euro się dobrze zaprezentował
Lepiej zobacz na staty
cr7 mecze;66 bramki;66 asysty;19
http://www.transfermarkt.pl/pl/cristiano-ronaldo-dos-santos-aveiro/leistungsdaten/spieler_8198_2011.html
Messi mecze;73 bramki;86 asysty;39
http://www.transfermarkt.pl/pl/lionel-messi/leistungsdaten/spieler_28003_2011.html
wiem ze kibice Barcy chcieli by miec ciastko i zjesc ciastko ale w tym przypadku albo Pepa nie powinno tam byc albo ZP dla Ronaldo
Powyższe staty mówią same za siebie,nie do końca ponieważ moim zdaniem Sfinks to powinien wygrać.Ja tylko bronie tego że nominacja Pepa jest ok,bo kto niby by miał być za niego?.Mancini który wygrał lige ale nie wyszedł z grupy M,SAF który nie wygrał ligi a o LM lepiej nawet nie pisać,Conte który wygrał tylko lige+ zamieszany jest w korupcję ,Wenger który nic nie osiągną a może Henkes który przepieprzył wszystko czy też Klopp który wygrał lige ale w LM poległ w fazie grupowej po czym w LE równie szybko odpadł?.
Prawda jest tak,to wszystko zaczyna zakrawać o absurd,Barcelonie "pomogą" sędziowie fala heitu spada na nią,natomiast gdy sędzie wcale powiedzmy sobie szczerze nie rzadziej "pomogą" United,Realowi,Juve czy Milanowi to wtedy jest ok,sędzia też człowiek może się pomylić itp.bądź w ogóle cisza jak makiem zasiał,np.Neymar zdobędzie bramke którą nominują do jakiejś nagrody jest ok,natomiast gdyby to Leo zdobył to znów heit że go na siłe "wciskają". itd. Jak sam napisałeś kiedyś, te 2 porażki w finałach LM,bolą jak drzazga w fiucie a że Barca praktycznie każdemu w ostatnich latach spuściła łomot to i pewnie stąd te heity,bo ja jakoś nie przypominam sobie bym heitował nominację Benzemy,Gerarda,Suareza ,Ferdinanda czy Bastiana a są to równie śmieszne nominację jak ta Alvesa czy Pique

.Mam nadzieje że zrozumiesz o co mi w tej chwili chodzi
Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2012-11-30 02:26:49
Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2012-11-30 02:28:10