wiec tak... :) zaczynajac od samego dolu. to stopy w miodzie i platkach kukurydzianych, pozniej lydki z czekolada i bananami, udka z zabajone, pozniej ...(napisze ci prywatnie ;) ) brzusio i piersi bita smietana kiwi, ananas, wisnie. Sam cukier ale zalozm ze mamy ladowanie weglami ;) Po udanym posilku wszystko spalamy do białego rana :) Kreatywny [...]
Ja np odcinam z udka/ćwiartki z kurczaka i przed wycinaniem ok. 250g może trochę więcej i z tego "czystego" mięsa wychodzi mi jakieś 150g :-) szkoda, że nie masz wagi bo warto przed i po zważyć. Jak wpadnie Ci trochę więcej kaski to warto w wagę zainwestować ;-) myślę, że te 30 zł nie więcej. Pozdro.
Witam co można jeść żeby uzupełnic biełko chodzi mi o produkty kture można kupic w sklepie i bez żadnego przygotowywanie szybko zjeśc ? Raczej zbyt wiele nie wymyslisz, ser bialy, serek wiejski, mleczne napoje fermentowane, losos wedzony, wedzona piers z kurczaka, udka, ryby w puszce.
w udku z kurczaka jest okolo 10% białka(nie mięsa, białka) tak więc z 300gramowego udka wyjdzie ci około 30gram białka. jednak bierz poprawkę na odpady - skóra, kości. Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-07-23 14:50:41
anubisie piersi sa o niebo drozsze od udek a filety z udek w jakiej cenie sa?? mowiszze warto kupywac te udka?? zawsze jakies bialko jest prawda troszke zlapalem dyleat z tym koscmi i skora...
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Daj całe jaja szkoda marnować cennych zótek, już lepiej 2 całe jaja niż 4 białka W dziale kuchnia masz mnóstwo przepisów na posiłki, mozesz zjeść co chcesz spagetii z chudego miesa, czy domowe burgery, krczaka na różne sposoby można robić czy udka
[...] świeże i przepyszne ryby w kazdej postaci, nawet mrożone są cudne :-) A kury mamy na rynku w budach babki sprzedają wraz z jajami, mlekiem, twarogiem i różnym sezonowym dobrem:-) Muszę w sobotę też się przejść na targ po kurczaka. Będę miała teraz takiego wsiowego, bo teść załatwia, ale ja z kurczaka to tylko piersi jem. A girki czy udka to nie.
Ten drobiowy to jeszcze w miarę ok napisane 100% mięso drobiowe, ja bym to liczył jako udka zmieczane ze skrzydełkami, takie BTW bym przyjął, ten drugi gorszy bo jakieś skóry wieprzowe już się nie określi co i jak.
Kalkulatory podają z masą kostną, chyba że jest napisane filety z udźca, to samo np cały kurczak. Ja myślę że nie ma co popadać w paranoje, raz zważyć kości z udka i potem na oko już liczyć