w kalkulatorze masz wartosc udka z kośćmi już :). A jak chcesz bez, to masz mięso z ud kurczaka czy cos takiego. Chodzi mi o ten kalkulator na potreningu
ja wstawiłem udka do gotowania, strasznie mi smakują i w końcu ogarnąłem jak je mam ważyć %-) miałem na patelni zrobić ale nie chce mi się nad tym stać %-)
[...] potem już miałam ugięte nogi 3. Nie wiem czy dobrze planuje ten ciężar, ale wydaje mi się, że było okej. Na pewno lepiej niż z klatą. }:-( 4 i 5 okej MISKA 1. Owsiane, whey, 3 jajka, masło, olej kokosowy 2. Ziemniaki, dwa udka z kurczaka, kapusta 3. 3 jajka, smalec, soczewica, oscypek, cebula, pomidory, brokuły +tran, magnez + Euthyrox 37,5
ja najbardziej lubię filet z udka kurczaka podsmażony z mrożonką marchew, kalafior i brokuł z lidla i do tego makaron, ew zapiekanki z razowych bułek, z kurczakiem, cebulą pieczarkami i żóltym serem
[...] Z tych działów co czytam to największy łach jest zdecydowanie tutaj. Tam pyerdolisz, że tęższa. Ja tam lubię mięsne kobiety, nie podobają mi się nogi jak patyk. Ta ma udka fajne bardzo. Podobają mi się takie, jedna dziewczyna w której kiedyś się kochałem była dosyć wysportowana, ta to miała dopiero uda, a jaki tyłek, jejku... Tak okrągły, [...]
też poszukałem.ale przeciągając ta fotke do google grafika.raczej no name ta fota jest%-) ps,znalazłem tez inne.i ona na prawde ma grube udka:-D Zmieniony przez - Pikaczumba w dniu 2011-12-20 17:11:08
Witam. Czy ktoś wie może ile jest średnio mięsa w udkach kurczaka bez skóry(z kością)? Może ktoś już sprawdzał sobie. Na oko wychodzi mi 70g mięsa w 100g udka(z kością) kiedyś ważyłam i średnio właśnie tak oscyluje. okolo 1/3 to części niejadalne. sprawdzaj sobie tez na ilewazy.pl Często podają wagę po usunięciu kości, etc
Tak sobie myśle że można to łatwo sprawdzić. Od masy udka przed obróbką odjąć masę resztek już po jedzeniu, bo kości chyba niezmieniana wagi podczas smażenia/gotowania etc.