...
Napisał(a)
Ok, Kabo skoro nie odpuszczasz to powiedz mi co takiego wartościowego jest np w cyckach z kurczaka czego nie ma np w kefirze czy w pasztecie? Ja rozumiałbym w pełni Twoją argumentację jeśli te produkty by były podstawą. Rzuć okiem na miskę z dzisiaj. Serio myślisz, ze to że wypiłem kefir zamiast zjeść w to miejsce mięso spowoduje, że nie zrzucę balastu albo siła ucieknie?
...
Napisał(a)
ruski czołgOk, Kabo skoro nie odpuszczasz to powiedz mi co takiego wartościowego jest np w cyckach z kurczaka czego nie ma np w kefirze
Ja powiem, jedno i drugie bardzo podejrzane delikatnie mówiąc.
...
Napisał(a)
paaworuski czołgOk, Kabo skoro nie odpuszczasz to powiedz mi co takiego wartościowego jest np w cyckach z kurczaka czego nie ma np w kefirze
Ja powiem, jedno i drugie bardzo podejrzane delikatnie mówiąc.
I ja się tutaj z Tobą zgodzę. Jeśli bym miał negować np skład kefiru czy mozzarelli to równie dobrze mogę negować jakość mięsa bo też chodzą opinie wśród masarzy, że sprzedaż prawdziwego mięsa w takich cenach jest niemożliwa. Nie mam żadnej gwarancji, że w mięsie nie ma powstrzykiwanego takiego samego albo gorszego syfu niż w tym pasztecie.
kabo9
ale ja nie o tym, skup się na organizacji bo Twoja miska przypomina mi coś jakbyś zamiast do kuchni chodził do lidla czy biedronki i brał z półki coś co ma skład i makro, byle odbębnić xxx kalorii
Nie wiem jak to wygląda z boku ale obecność np mozzarelli, kefiru czy czasami galarety wynika właśnie zupełnie z innego podejścia. Kefir i mozzarella jest w misce głównie ze względu na wapń, kefir na jakąś tam chociaż minimalną ilość priobiotyków(więcej idzie u mnie z kiszonek), orzechy ze względu na mikroelementy, awokado jako źródło tłuszczów itd. Sprawdzałem ten rozkład razem z warzywami w takim dzienniku w excelu(chyba vitalmax) i całkiem nieźle to wyglądało jeśli chodzi o mikroelementy witaminy itp.
...
Napisał(a)
PaatikKażdy kupny pasztet i parówki - to kijowej jakości mięso spojone najgorszym tłuszczem...
Pasztet domowy - inna sprawa. Moja mama robi z wątroby i kurczaka. Pieczemy go - i nie, nie da się rozsmarować na chlebie - kruszy się , chociaż w smaku pychota. A ta smarowalność to funkcja ilości tłuszczu. Z reguł ekonomii wynika, ze nie zdrowego tłuszczu, bo za drogi.
Pamiętam jak Koszykarz za maleńkości był uczulony na wieprza - i znajomy masarz powiedział wprost - bez skór wieprzowych żadnej parówki np. z indyka sie zrobić nie nada. Nie wiem dlaczego tłuszcz z indyka nie jest taki dobry jak skóry wieprzowe - ale technologicznie o coś chodziło...
Tyle sie rozpisałam - ale generalnie chodziło mi o podkreślenie, ze warto dbać o jakość. Szczególnie na etapie dostarczania minimum kalorii.
Akurat ten pasztet który kupuję też się kruszy a nie rozsmarowuje Ale nie o tym To już tak z przymróżeniem oka piszę ale kiedyś czytałem opinie o tych gorszych mięsach, które są dawane właśnie np do pasztetów, przetworów itp i jakiś tam doktor do spraw żywienia mówił, że jesli nie ma do niego dodawanych syfów to wcale nie jest ono takie złe bo wbrew pozorom w mięsie z kawałkami ścięgien, czy w jakiś nóżkach itp jest sporo wartościowych składników
...
Napisał(a)
Nawet nie chodzi o jakość, a w ogóle o mięso i mleko.
Dieta to nie rozpiska i liczenie, nie wytrzymasz założę się. Dieta to styl życia, zrozumienie zależności, wypracowanie nawyków...
Idę spać.
A propos snu, jedna grupa żarła to samo co druga, z tym że ci pierwsi nie dosypiali i efekty takie-
obie grupy schudły tyle samo z tym, że pierwsza straciła 80% mięśni i 20% fatu a druga ta co spała straciła 20% mięśni i 80 tłuszczu.
Dobranoc.
Dieta to nie rozpiska i liczenie, nie wytrzymasz założę się. Dieta to styl życia, zrozumienie zależności, wypracowanie nawyków...
Idę spać.
A propos snu, jedna grupa żarła to samo co druga, z tym że ci pierwsi nie dosypiali i efekty takie-
obie grupy schudły tyle samo z tym, że pierwsza straciła 80% mięśni i 20% fatu a druga ta co spała straciła 20% mięśni i 80 tłuszczu.
Dobranoc.
...
Napisał(a)
TYDZIEŃ 2, DZIEŃ 3
Nie samą miską żyje człowiek Trening z dzisiaj:
FSQ 2*5*60/5*70/4*80/4*90/4*100/4*110/4*120/2*4*115
Całkiem fajnie to poszło.
MC 5*70/5*90/5*120/5*160/5*180/5*190/2*3*177.5/3*5*160
Jak zwykle u mnie połaczenie MC z więcej niż trzeba powtrórzeniami to gotowy przepis na katastrofę. Jakimś cudem doszedłem do 190 w paskach. Potem powinienem robić serie 5x177.5 ale nie było szans. Zszedłem więc do 160 i tam trochę porobiłem.
wyciskanie siedząc 20*20/10*40/5*60/5*70/5*80/2*5*75
Zadowolony
Kółko z kolan 10/9/8/8/7
Nie samą miską żyje człowiek Trening z dzisiaj:
FSQ 2*5*60/5*70/4*80/4*90/4*100/4*110/4*120/2*4*115
Całkiem fajnie to poszło.
MC 5*70/5*90/5*120/5*160/5*180/5*190/2*3*177.5/3*5*160
Jak zwykle u mnie połaczenie MC z więcej niż trzeba powtrórzeniami to gotowy przepis na katastrofę. Jakimś cudem doszedłem do 190 w paskach. Potem powinienem robić serie 5x177.5 ale nie było szans. Zszedłem więc do 160 i tam trochę porobiłem.
wyciskanie siedząc 20*20/10*40/5*60/5*70/5*80/2*5*75
Zadowolony
Kółko z kolan 10/9/8/8/7
...
Napisał(a)
A tak właściwie ten banan, BCAA i białko potreningowo to w jakim celu?
Nie widzę żadnego uzasadnienia.
Rozumiem, u jakiegoś szczupaczka gdzie wyrzut insuliny zrobi to co zrobić powinien, ale u Ciebie jest to zupełnie niepotrzebne.
Nie widzę żadnego uzasadnienia.
Rozumiem, u jakiegoś szczupaczka gdzie wyrzut insuliny zrobi to co zrobić powinien, ale u Ciebie jest to zupełnie niepotrzebne.
When you have to shoot...Shoot! Don't talk
Strava - https://www.strava.com/athletes/11696370
...
Napisał(a)
BCAA jest przed treningiem, kiedyś fans polecał a to mój guru A banan i białko to głównie po to, żeby zapanować nad głodem po treningu, wszamać coś na szybko i za godzinę mieć już miejsce na porządny posiłek. W ciągu tej godziny biorę prysznic, ogarniam się trochę i gotuje sobie porządny posiłek.
Ale nie jestem jakoś strasznie do tego przywiązany więc jeśli to np w moim przypadku jest szkodliwe to spokojnie mogę zrezygnować.
Zmieniony przez - ruski czołg w dniu 2019-07-03 23:32:37
Ale nie jestem jakoś strasznie do tego przywiązany więc jeśli to np w moim przypadku jest szkodliwe to spokojnie mogę zrezygnować.
Zmieniony przez - ruski czołg w dniu 2019-07-03 23:32:37
...
Napisał(a)
Ja to się nie znam, taki amator ze wsi jestem po chłopsku myślący i dla mnie wszelki proszek to cukier lub cukier puder
Złamanego grosza bym nie dał za uwrażliwienie Twoich receptorów na insulinę, stąd też ograniczyłbym wszelkie formy proszków i prostych węgli.
Złamanego grosza bym nie dał za uwrażliwienie Twoich receptorów na insulinę, stąd też ograniczyłbym wszelkie formy proszków i prostych węgli.
3
When you have to shoot...Shoot! Don't talk
Strava - https://www.strava.com/athletes/11696370
...
Napisał(a)
Złamanego grosza bym nie dał za uwrażliwienie Twoich receptorów na insulinę, stąd też ograniczyłbym wszelkie formy proszków i prostych węgli.
I to jest myśl dnia - lepsze od naszych rozważań o kefirach i pasztetach.
Szajba - głęboka myśl, godna kilku szacunow:)
I to jest myśl dnia - lepsze od naszych rozważań o kefirach i pasztetach.
Szajba - głęboka myśl, godna kilku szacunow:)
Poprzedni temat
Trening w późnym wieku ;-))
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- ...
- 190
Następny temat
Naderwany mięsień rotatora-proszę o pomoc w dobraniu ćwiczeń
Polecane artykuły