SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 246606

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24498 Napisanych postów 68174 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 538088
Szukanie nie boli. Tutaj kolega z jaglanych kozackie zrobil.
http://m.sfd.pl/Bananowo__Kakaowe_gofry-t1088808.html


Zmieniony przez - iizziikk w dniu 2015-10-04 05:30:44

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
Jaką najlepiej kupić patelnie do robienia steków (z rostbefu wołowego)? I na jakim tłuszczu taki stek smażyć?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Ja mam grilową z tefala, na oliwie z oliwek robię lub maśle klarowanym.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 434 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5527
Tefal, oliwa/maslo klarowane.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 1551 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 15054
Grilowa żeliwna czy teflonowa? Wyczytałem gdzieś w "internatach", że nie powinno się zmażyć steków na oliwie z oliwek bo oliwa spala się w niskiej temperaturze i potem wydziela szkodliwe związki (czy jakoś tak), a stek potrzebuje dużo wyższej temperatury.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 434 Wiek 36 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5527
Zalezy jak steki robisz- ja smigam po minucie z kazdej strony na oliwie i jak sa za krwiste to do piekarnika.


Zmieniony przez - kulsotwitz w dniu 2015-10-04 10:11:04
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Włosi od dawien dawna smażą na oliwie i sama też nie wyobrażam sobie innego steka

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 298 Wiek 35 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 34626
iizziikk
Szukanie nie boli. Tutaj kolega z jaglanych kozackie zrobil.
http://m.sfd.pl/Bananowo__Kakaowe_gofry-t1088808.html



Zmieniony przez - iizziikk w dniu 2015-10-04 05:30:44


zawsze szukam najpierw odp w wyszukiwarce i widziałem ten przepis
ale pyt bylo jak zrobić żeby były chrupiące jak 'oryginalna' wersja i czy jest to możliwe na zamiennikach,więc dzieki za pomoc ale na moje pyt nie odpowiedziałeś, chyba że robiłeś i są takie o jakich pisze?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Gruba grilowana pokryta teflonem. Co do oliwy z oliwek stek jest potrawą która nie wymaga długiej obróbki termicznej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 24498 Napisanych postów 68174 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 538088
Tomb kup make owsiana. Powinny wyjsc chrupiace jak powinny

"... Nie ważne czy dobrze, ważne że z efektem..."

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium