SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

PORADY W DZIALE KUCHNIA SFD - czyli pojedyncze pytania na temat gotowania cz.2

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 247068

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
a nie ma tam kości, w kaufie wczoraj kupiłem, bo było w promo, A coś mniej wymagającego pracy? Bo ja nie wiem ile to ma się gotować taka krowa, bo często nie kupuję tylko jak jest w promo raz na jakiś czas.:( Choś nie powiem że to co mi opisałeś to chętnie bym zjadł, ale lenia mam tragedia.

bo to się nazywało goleń wołowa z udźca, dokładnie tak.


Zmieniony przez - zioekt w dniu 2015-07-10 11:37:24
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Nasmaruj go oliwą, natrzyj solą, pieprzem, możesz troche octu jabłkowego dać, jakis rozmaryn lub ulubione przyprawy i do pieca. Ja pieje zawsze mięsa zasadą 1kg-1h, 1.5kg? 1.5 h
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ale co to w jakiś rękaw taki foliowy?? TO nie ma różnicy czy krowa czy świnia z tym 1h=1kg, bo tak to robiłem zawsze z prosięciem. A te wszystkie dodatkowe składniki mam w domu, więc to by było spox. I na ile stopni?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Możesz w rękaw. Będzie bardziej soczyste i mięciutkie. Ja np piekę w folii aluminiowej. Solidnie obwijam. Sok z mięsa ktory wyleci to daleko nie poleci dzięki temu mięsko ciagle sie dusi w soczkach. W folii czy rekawie możesz piec i w 250 stopniach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to w ilu mam w tej foli piec,250 to za dużo chyba,180 nie wystarczy, bo gorąc w domu i jeszcze dam 250 stopni to umrę w tej kuchni i będzie płacz. A z tą folią to mniej roboty nawet niż z rękawem.
napisz mi to jeszcze co z tą temp i daję ci spokój
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1158 Napisanych postów 95001 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 375707
Możesz i w 180. Jak bedzie za twarde to wrzucisz bez folii jeszcze pozniej na parenascie minut. Tez uważam ze folia ma wiecej plusów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
pozwalam moderatorom dać koledze pochwałkę dobra idę robić bo noc mnie zastanie, a muszę się ogolić jeszcze przed treningiem. Podziękował raz jeszcze
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 204 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 55970
jakiej firmy polecicie olej kokosowy(cena ).i na co trzeba z wrócić uwage przy wyborze danego oleju
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4544 Napisanych postów 35812 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263218
ja polecam bio planet, ale tani nie jest niestety

1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 216 Napisanych postów 8941 Wiek 29 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84012
olej sobie najlepiej dorwać na allegro, często są fajne promocje. Ja ostatnio dorwałam z ekogram zielonki i jest pyszny, będe zamawiać jeszcze.
Ten z bioplanete też jest mega, no ale on już droższy.





Zmieniony przez - ejpi w dniu 2015-07-10 22:06:58

"Optymista to ktoś, kto wie, że zrobienie kroku do tyłu zaraz po tym, jak się zrobiło krok do przodu to nie katastrofa tylko cza-cza."

http://www.sfd.pl/Zrozumieć_kobietę_;_czyli_Female_Phase_Training_by_Ejpi-t1087093.html# 

"Ludzi z nadmiarem teścia sie tylko ogląda"

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Ciasto miodowo-orzechowo-jabłkowe / Deser Sfd

Następny temat

Chleb żytni z orzechami włoskimi i laskowymi na zakwasie

WHEY premium