Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Dobra, teraz ja mam takie pytanie, bo aż mi się włosy na tyłku zjeżyły. Dorwałem ostatnio w Aldi dzikiego łososia, założyłem, że ma normalne makro i w domu aż zamarłem jak je odnalazłem na opakowaniu... http://fddb.info/db/de/lebensmittel/aldi_golden_seafood_pazifik_wildlachsfilets/index.html w 100g 117kcal, 20g protein, i o zgrozo, 4g tłuszczu. ...nie wiem czy to możliwe, zdrowy rozsądek karze wyrzucić to do śmietnika. Nawet matka boi się go zjeść :D
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
No właśnie brakuje mu jakichś 10g przynajmniej. Nic, zjadłem, może to odczucie po odczytaniu makro, ale wydawał się suchy, nie był to orgazm dla mojego podniebienia :-/
Szacuny
3674
Napisanych postów
31005
Wiek
34 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294222
Łososie mają różne zawartość tłuszczu, wszystko zależy skąd są, jaki to gatunek, czy dziki czy hodowlany. Mogę mieć nawet 3 g tłuszczu, a niektóre 15 g :)
"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
No to już mam mętlik we łbie, dziki łosoś teoretycznie powinien być chudszy, ok, no to mamy Golden Seafood i 4g/100g, za to łosoś od Abramczyka ma tego tłuszczyku gram 14/100g ryby, mniej więcej tyle co hodowlany. Oba pacyficzne. Ktoś tu kłamie. Jeden gatunek ryby z tego samego rejonu nie może mieć aż tak bardzo różnej diety aby dzieliło je aż 10g tłuszczu.
Nie rozwijam tematu, nie mam na to sił ani chęci :D
Szacuny
27
Napisanych postów
688
Wiek
29 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
15338
Planuję zrobić sernik Malinowej w zmniejszonej wersji i na patelce na kuchni indukcyjnej z ustawioną temperatura. Ma to szanse być dobre? Pytam bo nie mam piekarnika...
Szacuny
4940
Napisanych postów
21619
Wiek
35 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
93517
Ja nie próbowałam ale spróbuj ,powinno coś wyjść Tylko zrób to na minimalnym ogniu i pod przykryciem,gdyby się podpiekało to podlej pod spód łyżkę wody