...
Napisał(a)
Pytanie dosyć nietypowe, ale czy da się szybciej regenerować mięsień odwodziciela i zginacza kciuka krótkiego ? ( Gram na basie ostatnio dosyć dużo żeby żadnych skojarzeń nie było )
...
Napisał(a)
mac044Pytanie dosyć nietypowe, ale czy da się szybciej regenerować mięsień odwodziciela i zginacza kciuka krótkiego ? ( Gram na basie ostatnio dosyć dużo żeby żadnych skojarzeń nie było )
Przyzwyczaisz się :D grałem na gitarze także wiem o co chodzi xD
...
Napisał(a)
Dzięki za odp :D, wiesz trochę mi to utrudnia granie gdy gram więcej niż 5 min taki trochę paraliż xD
...
Napisał(a)
Masaże? cięzko o lepszą regeneracje jednego konkretnego rejonu. Co innego świadome mozna powiedziec przetrenowanie danej grupy kilka-kilkanaście dni z rzedu i dac im luz. A co innego z paluchami
Żeby nie było że nie ćwicze bo nie pisałem za wiele o ćwiczeniach ostatnio.
Dziś u mnie w Progressie poleciały cycole.
- Butterfly 3s 20, 15, 12p - tempo 3010
- Wyciskanie w skosie górnym sztangą 5s 15, 10, 8, 6, 6 - 2010
- Wyciskanie na maszynie a'la hammer poziomo 5s 12, 10, 8, 6, 6p 2ost po 95kg na stronę tyle że nijak sie to na hantle przekłada którymi ćwicze tylko w większym zakresie powtórzeń. - 2010
- Rozpiętki 4s 15,12,10, 10 do 30kg - 3010
- Brama ściaganie 3s 15p - 2012
- Wyprosty na wyciągu 4s 20, 12, 10, 10 - 2011
- Wąskie wyciskanie sztangi 3s 15, 10, 8 - 4010
- Sznur 3s 12,10,8 + drop we wszystkich seriach, ale tylko jeden z redukcja o ok.25-30% cięzaru
- Pompki na poręczach 3s max - 3010
kilka spięć brzucha i prysznic
Dieta
1. Skrobia ziemniaczana 100g + 50g owsianych + 150g jabłka + 3 wafle ryżowe + 200g twarogu + 30g s-mixa + 20g ziaren słonecznika
2. Skrobia 100g + jabłko 200g + owsiane 80g + osobno 240g piersi z kurczaka, warzywa, 10g olej kokosowy
3. Po treningu makaron 200g + 20g dżemu + 100g twarogu + 40g whey classic
4. Skrobia 80g + makaron 100g + 40g orzechów włoskich + osobno 270g dorsza z warzywami
5. Owsiane 150g + 20g whey classica + 20g ziaren słonecznika + osobno 150g wątróbki i warzywa
6. Kefir i jogurt grecki 400/200 w sumie 600g + 30g s-mixa + 40g orzechów włoskich + 150g twarogu.
Do skrobi, twarogu itd.tona słodzika, kakao naturalne, kropla aromatu i cynamon.
Jutro znowu giry bedą lecieć
Żeby nie było że nie ćwicze bo nie pisałem za wiele o ćwiczeniach ostatnio.
Dziś u mnie w Progressie poleciały cycole.
- Butterfly 3s 20, 15, 12p - tempo 3010
- Wyciskanie w skosie górnym sztangą 5s 15, 10, 8, 6, 6 - 2010
- Wyciskanie na maszynie a'la hammer poziomo 5s 12, 10, 8, 6, 6p 2ost po 95kg na stronę tyle że nijak sie to na hantle przekłada którymi ćwicze tylko w większym zakresie powtórzeń. - 2010
- Rozpiętki 4s 15,12,10, 10 do 30kg - 3010
- Brama ściaganie 3s 15p - 2012
- Wyprosty na wyciągu 4s 20, 12, 10, 10 - 2011
- Wąskie wyciskanie sztangi 3s 15, 10, 8 - 4010
- Sznur 3s 12,10,8 + drop we wszystkich seriach, ale tylko jeden z redukcja o ok.25-30% cięzaru
- Pompki na poręczach 3s max - 3010
kilka spięć brzucha i prysznic
Dieta
1. Skrobia ziemniaczana 100g + 50g owsianych + 150g jabłka + 3 wafle ryżowe + 200g twarogu + 30g s-mixa + 20g ziaren słonecznika
2. Skrobia 100g + jabłko 200g + owsiane 80g + osobno 240g piersi z kurczaka, warzywa, 10g olej kokosowy
3. Po treningu makaron 200g + 20g dżemu + 100g twarogu + 40g whey classic
4. Skrobia 80g + makaron 100g + 40g orzechów włoskich + osobno 270g dorsza z warzywami
5. Owsiane 150g + 20g whey classica + 20g ziaren słonecznika + osobno 150g wątróbki i warzywa
6. Kefir i jogurt grecki 400/200 w sumie 600g + 30g s-mixa + 40g orzechów włoskich + 150g twarogu.
Do skrobi, twarogu itd.tona słodzika, kakao naturalne, kropla aromatu i cynamon.
Jutro znowu giry bedą lecieć
...
Napisał(a)
Dziś zrobiłem budyń z 60g skrobii i teraz się zastanawiam, jak Ty wpierdzielasz takie ilości budyniu xD poza tym to jest cholernie słodkie xD
A co to jest 4. posiłek? Budyń z makaronem xD?
A co to jest 4. posiłek? Budyń z makaronem xD?
...
Napisał(a)
nie myślałeś jakiejś książki o bb napisać ?
a mam takie pytanie przykładowo chciałbym za jakis czas wejsc na redu a obenie leci ok 5k kalorii, zaczac tak jak opisujesz? obcinac po 200 kcla i obserwować, zmiany co 10 dni, manipulować kardio itp?
a co w momencie gdy do startu zostało 4 tygodnie a forma sporo odbiega od ideału,rozumiem że w takim wypadku należy gwałtownie sciać kalorie i dodać więcej cardio ?
a mam takie pytanie przykładowo chciałbym za jakis czas wejsc na redu a obenie leci ok 5k kalorii, zaczac tak jak opisujesz? obcinac po 200 kcla i obserwować, zmiany co 10 dni, manipulować kardio itp?
a co w momencie gdy do startu zostało 4 tygodnie a forma sporo odbiega od ideału,rozumiem że w takim wypadku należy gwałtownie sciać kalorie i dodać więcej cardio ?
...
Napisał(a)
O co chodzi z tym tempem np 3010 ?
http://www.sfd.pl/DT__]_TanQer,_Po_Prostu_MASA-t1092000-s12.html#post7 Dziennik Treningowy
...
Napisał(a)
3 sekundy faza negatywna, 0 sekund zatrzymanie, 1 sekunda faza pozytywna, 0 sekund zatrzymanie
W takim wypadku już raczej po ptakach, bo takie akcje się rzadko dobrze kończą. Dlatego lepiej zacząć 4tygodnie wcześniej, niż później.
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2015-01-06 23:51:45
jopel5
a co w momencie gdy do startu zostało 4 tygodnie a forma sporo odbiega od ideału,rozumiem że w takim wypadku należy gwałtownie sciać kalorie i dodać więcej cardio ?
W takim wypadku już raczej po ptakach, bo takie akcje się rzadko dobrze kończą. Dlatego lepiej zacząć 4tygodnie wcześniej, niż później.
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2015-01-06 23:51:45
...
Napisał(a)
Jaki poziom tłuszczu podczas masowania uważasz za maksymalny, tak żeby podczas redukcji się nie mordować?
Mój dziennik treningowy: http://www.sfd.pl/Lominox__Walka_o_masę!-t1049933.html
...
Napisał(a)
SzmexyDziś zrobiłem budyń z 60g skrobii i teraz się zastanawiam, jak Ty wpierdzielasz takie ilości budyniu xD poza tym to jest cholernie słodkie xD
A co to jest 4. posiłek? Budyń z makaronem xD?
Ja uwielbiam słodkie daje z 30 tab słodzika gdzieś dwa czasami jem i 400g skorbi dziennie jak masz odbre dodatki to zaj**iste i zaj**iscie nawadnia bo dużą ilość wody zagęszczasz skrobią
jopel5nie myślałeś jakiejś książki o bb napisać ?
a mam takie pytanie przykładowo chciałbym za jakis czas wejsc na redu a obenie leci ok 5k kalorii, zaczac tak jak opisujesz? obcinac po 200 kcla i obserwować, zmiany co 10 dni, manipulować kardio itp?
a co w momencie gdy do startu zostało 4 tygodnie a forma sporo odbiega od ideału,rozumiem że w takim wypadku należy gwałtownie sciać kalorie i dodać więcej cardio ?
każdy wydawca już pędzi aby wydać książkę której sprzeda się w porywach 100-200sztuk
Jak propuje zacząć? jeśli jesteś na "zerze" czyli nie tyjesz, nie chudniesz to ucinasz 400-500kcal i tyle. Tracisz troche przez jakis czas, potem dodajesz troche cardio - interwał, kompleks sztangowy, większa objętość treningowa. Dalej już powoli ucinasz kca i powoli zwiększasz aktywność.
Co zrobić jak zostało 4tyg a jest lipa? wówczas nie masz wyboru i musisz ciąć ostro. Czyli nisko kcal i więcej aktywności. Jeśli forma na scene to nie zostało 4tyg a 3 bo ostatni tydz to już odwodnienie + ładowanie, nie zapierdziela się do końca bo będzie w ogóle tragedia. Jak co samego końca ciągnąłbyś nisko kcal, robił masę cardio a formy tak naprawdę nie masz. To finalnie wyjdzie to tak że ani nie bedziesz pełny i nabity, ani wycięty
Formę lepiej miec wcześniej, ale też nie dużo wcześniej bo paradoksalnie formę cięzej utrzymać niż ją zrobić - mówie sampoczucie + psychika(złe decyzje pod wpływem paniki, emocji, wysłów).
TanQerO co chodzi z tym tempem np 3010 ?
śledzi się od święta to się nie wie a dużo o tym było ale luz ja też mało który dziennik śledze tip top
LominoxJaki poziom tłuszczu podczas masowania uważasz za maksymalny, tak żeby podczas redukcji się nie mordować?
nie posługuje się procentami bo to o tyłek rozbić maszyny w ogóle dają wyniki z kosmosu. Na masie mam po 4-5% bf według nich i nie ważne jak droga i profi była to maszyna. Inna sprawa że mierzenie konkretnego miesjca nie ma sensu. Przykład Emil Kaleński na masie ma kratkę na brzuchu a buzia pełna, dwójki nie są wycięte(nie wiem jak teraz na masie z jego dówjkami). Ja ryj zassany, dwójki docięte, dupa zassana, a brzuch niby coś tam widac ale jako jest to pierwsze miejsce gdzie łapie smalec i wodę.
Każdy ma rejony swoje gdzie łapie wiecej/mniej wody i smalcu. Niewielu zalewa się idealnie równomiernie. Generalnie trzeba by było pomierzyć fałdy w 20 miejscach i wylicz jakoś sensownie całość.
Generalnie masujesz do momentu w którym wyglądasz dość dobrze, czujesz się dobrze, nie masz problemów z ciśnieniem, nadmierną pompą - prostowniki, łydki. I do momentu gdzie widać jakąś sensowną separacje między mięsniami. Nie mówie o dociętych nogach, ale żeby mięsnie wyodrębniały się jakoś od siebie i zeby coś tam było widać na brzuchu przy dobrym świetle. Jak przekroczysz tą granice to już jest źle. CIeżko mi to do konca opisać bo ocenia się to bardziej "na oko"
Poprzedni temat
"Bartek Buczek - przygotowania do sezonu jesiennego"
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- ...
- 173
Następny temat
Piotr Cieśla UNS TEAM ,,Od ćwiczących dla ćwiczących''
Polecane artykuły