Btw. zastanawiam się czemu Ty Adam jakiś artów nie piszesz do gazet czy coś, wiedze masz i przekazujesz ją naprawde fajnym, zrozumiałym dla wszystkich językiem
aaa nawet dam Ci soga
Ilość wyświetleń tematu: 248327
Tested_UNS-TEAMBiałko i tłuszcze w sumie bez większej różnicy, warto dac wiecej na noc tłuszczu i nawet białka bo przez długi okres czasu nie bedziemy jedli(też zależy jaki typ diety preferujemy).
około trneingowo mniej tłuszczy, ba nawet mniej białka można dać = mniej zalega jedzenie w ukł. pokarmowym, możemy skupić sie na treningu, a po nim, organizm jest zmęczony wiec zbyt duże ilości białka i tłuszczy dodaja mu dodatkowy wysiłek w postaci nieco bardziej cieżkostawneg jedzienia. Oczywiście tutaj z pomocą przychodzą suplementy
ww więcej można dac okołotreningowo, ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt "chłonności" mięsni, okna anabolicznego czy odnowy zapasu glikogenu jest mocno przeceniany - ale jest to moment w którym lepiej zareagujemy na ww bo wrażliwość na inse jest nieco wyższa.
W kwestii przyswajalności np białka już większe znaczenie ma ogólna podaż pozostały makroskłaników , tak aby białko nie było zużywane na cele energetyczne. Nie przesadnie wiele na raz, żeby nie obciążać nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, ryż kurcza, warzywa kurczak. To jestesmy ograniczeni tylko do jakieś konkretnej grupy i ilości aminokwasów. Pomijam juz kwestie jakości jedzenia w obecnych czasach
Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/DT__cma04-t1048344.html
cma04Tested_UNS-TEAMBiałko i tłuszcze w sumie bez większej różnicy, warto dac wiecej na noc tłuszczu i nawet białka bo przez długi okres czasu nie bedziemy jedli(też zależy jaki typ diety preferujemy).
około trneingowo mniej tłuszczy, ba nawet mniej białka można dać = mniej zalega jedzenie w ukł. pokarmowym, możemy skupić sie na treningu, a po nim, organizm jest zmęczony wiec zbyt duże ilości białka i tłuszczy dodaja mu dodatkowy wysiłek w postaci nieco bardziej cieżkostawneg jedzienia. Oczywiście tutaj z pomocą przychodzą suplementy
ww więcej można dac okołotreningowo, ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt "chłonności" mięsni, okna anabolicznego czy odnowy zapasu glikogenu jest mocno przeceniany - ale jest to moment w którym lepiej zareagujemy na ww bo wrażliwość na inse jest nieco wyższa.
W kwestii przyswajalności np białka już większe znaczenie ma ogólna podaż pozostały makroskłaników , tak aby białko nie było zużywane na cele energetyczne. Nie przesadnie wiele na raz, żeby nie obciążać nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, ryż kurcza, warzywa kurczak. To jestesmy ograniczeni tylko do jakieś konkretnej grupy i ilości aminokwasów. Pomijam juz kwestie jakości jedzenia w obecnych czasach
Jakoś jedzenia to temat na kilka stron :) ja osobiście wspomagam się suplementacyjnie na ok 10 min przed rozpoczęciem posiłku ( głownie gdy jest to posiłek którego źródło białka jest zwierzęce ) zażywam sobie porcję ok 5g aminokwasów egzogennych
Tested_UNS-TEAM
Co do pracy fizycznej nie jest to ułatwienie i na pewno nie pomaga co nie znaczy że się nie da. są kulturyści co pracują fizcznie i świetnie wyglądają. Dużo zależy od diety, rozplanowania treningu oraz jak zawsze genetyki. Budowanie masy, czy w ogóle sylwetki bedzie przebiegać nieco wolniej, ale za to znacznie lepszej jakości niz masujący informatycy, pracownicy biurowi itd.
Hekadecma04Tested_UNS-TEAMBiałko i tłuszcze w sumie bez większej różnicy, warto dac wiecej na noc tłuszczu i nawet białka bo przez długi okres czasu nie bedziemy jedli(też zależy jaki typ diety preferujemy).
około trneingowo mniej tłuszczy, ba nawet mniej białka można dać = mniej zalega jedzenie w ukł. pokarmowym, możemy skupić sie na treningu, a po nim, organizm jest zmęczony wiec zbyt duże ilości białka i tłuszczy dodaja mu dodatkowy wysiłek w postaci nieco bardziej cieżkostawneg jedzienia. Oczywiście tutaj z pomocą przychodzą suplementy
ww więcej można dac okołotreningowo, ponieważ cukier będzie rosnąc, a wysiłek sprawi że na bieżąco będzie nieco się obnizał, tzn będzie się równowazyć. Oczywiście jak przesadzimy, mozemy mieć skok cukru po czym spadek i uczucie senności. Po treningu organizm ma naturalnie wysiłkiem obnizony poziom cukru, a miesnie sa nieco bardziej "chłoonne" - tu nadmienie że efekt "chłonności" mięsni, okna anabolicznego czy odnowy zapasu glikogenu jest mocno przeceniany - ale jest to moment w którym lepiej zareagujemy na ww bo wrażliwość na inse jest nieco wyższa.
W kwestii przyswajalności np białka już większe znaczenie ma ogólna podaż pozostały makroskłaników , tak aby białko nie było zużywane na cele energetyczne. Nie przesadnie wiele na raz, żeby nie obciążać nadmiernie układu pokarmowego i trawienie przebiegało jak powinno, oraz warto korzystać z wielu źródeł białka. Każde źródlo jest nieco mniej lub bardziej bogate w konkretne aminokwasy. Po strawieniu i przyswojeniu sa w krwiobiegu. Jedząc kilka róznych źródeł białka + białka roślinne, aminogram się uzupełnia. Natomaist jeśli 24h jemy ryż kurcza, ryż kurcza, warzywa kurczak. To jestesmy ograniczeni tylko do jakieś konkretnej grupy i ilości aminokwasów. Pomijam juz kwestie jakości jedzenia w obecnych czasach
Jakoś jedzenia to temat na kilka stron :) ja osobiście wspomagam się suplementacyjnie na ok 10 min przed rozpoczęciem posiłku ( głownie gdy jest to posiłek którego źródło białka jest zwierzęce ) zażywam sobie porcję ok 5g aminokwasów egzogennych
serio nie szkoda Ci kasy ?
no chyba że jesteś pro
Dziennik treningowy:
http://www.sfd.pl/DT__cma04-t1048344.html
Nasz sklep
Mega promocja
Podobne tematy
Artykuły