...
Napisał(a)
W jakim stopniu przyswajalny jest magnez z płatków owsianych? Zastanawiam się nad tym ile go dostarczam, a dziennie zjadam czasami nawet ponad 200g płatków, co teoretycznie daje 250mg magnezu.
...
Napisał(a)
Czy (zbyt) długie smażenie mięsa drobiowego (filetów), wiąże się z utratą białka w tym mięsie? (lub innych wartości odżywczych?)
...
Napisał(a)
W jakim stopniu przyswajalny jest magnez z płatków owsianych? Zastanawiam się nad tym ile go dostarczam, a dziennie zjadam czasami nawet ponad 200g płatków, co teoretycznie daje 250mg magnezu.
Zawarte w nich związki fitynowe mogą wpłynąć na utrudnione wchłanianie się chociażby magnezu. Poza tym płatki owsiane to także źródło nierozpuszczalnego błonnika, więc osobiście ograniczyłbym ich udział w diecie na codzień, bo jednak ponad 200g to całkiem pokaźna suma.
Czy (zbyt) długie smażenie mięsa drobiowego (filetów), wiąże się z utratą białka w tym mięsie? (lub innych wartości odżywczych?)
Co znaczy "zbyt długie"?
Jeśli przypalisz mięso - to owszem.
Zmieniony przez - Skerx w dniu 2013-03-26 20:04:24
Zawarte w nich związki fitynowe mogą wpłynąć na utrudnione wchłanianie się chociażby magnezu. Poza tym płatki owsiane to także źródło nierozpuszczalnego błonnika, więc osobiście ograniczyłbym ich udział w diecie na codzień, bo jednak ponad 200g to całkiem pokaźna suma.
Czy (zbyt) długie smażenie mięsa drobiowego (filetów), wiąże się z utratą białka w tym mięsie? (lub innych wartości odżywczych?)
Co znaczy "zbyt długie"?
Jeśli przypalisz mięso - to owszem.
Zmieniony przez - Skerx w dniu 2013-03-26 20:04:24
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.
...
Napisał(a)
Rzucicie okiem na moje zapotrzebowanie? Bo nie jestem pewien ale wydaje mi się że chyba za dużo węgli mi wyszło. Ile mam dorzucic dodatkowych kcal do tego zapotrzebowania, jak robię masę i jestem ektomorfikiem (czy nie wydaje wam się że i tak za dużo kcal wyszło, bo nawet nie wiem jak tyle kcal zbudowac)
Cel Masa
Wiek 21
Wzrost 193
Waga 80
Ektomorfik
Zapotrzebowanie kaloryczne= 3433.41
Węglowodany 55% 1888.38kcal = 472.1gram
Białko 15%% 515.01kcal = 128.75gram
Tluszcz 30% 1030.02kcal = 114.45gram
Zmieniony przez - Spinache w dniu 2013-03-26 21:25:22
Cel Masa
Wiek 21
Wzrost 193
Waga 80
Ektomorfik
Zapotrzebowanie kaloryczne= 3433.41
Węglowodany 55% 1888.38kcal = 472.1gram
Białko 15%% 515.01kcal = 128.75gram
Tluszcz 30% 1030.02kcal = 114.45gram
Zmieniony przez - Spinache w dniu 2013-03-26 21:25:22
...
Napisał(a)
Znalazlem fajne, smaczne i szybkie do przyrzadzenia platki owsiane. Czy nadaja sie do jedzenia na co dzien? (robie mase)
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Błyskawiczne-płatki-owsiane-Elovena.html
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Błyskawiczne-płatki-owsiane-Elovena.html
...
Napisał(a)
SkerxCzy (zbyt) długie smażenie mięsa drobiowego (filetów), wiąże się z utratą białka w tym mięsie? (lub innych wartości odżywczych?)
Co znaczy "zbyt długie"?
Jeśli przypalisz mięso - to owszem.
1. Filety robią się na małym ogniu przez godzine, ale nie sa spalone.
Jeśli przypale mięso to traci białko? A jak na grillu sie robi, to tam nie ma opcji żeby lekko nie przypiec, przyrumienić, a piszą że grillowane jest ok.
2. Co do gotowania filetów to poprostu do wrzącej wody wrzucam filety i czekam jakiś czas? Czy jak to sie robi? Ile czasu sie trzyma w tej wodzie?
...
Napisał(a)
ja wrzucam do ciepłej, czekam aż się zagotuje, wtedy wylewam wodę, przemywam pierś, zalewam świeżą wodą, znowu czekam aż się zagotuje i od momentu zagotowania 25minut. Do tej drugiej wody dorzucam pietruche i marchew.
...
Napisał(a)
Godzinę pierś smażysz ? Mi z 15-20 minut starcza i to nie rozklepane mocno.
KB/MT/MT + BJJ
Poprzedni temat
Dieta na mase 74kg
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- ...
- 300
Następny temat
Dieta ogólna. Do oceny pod względem 'dietetycznym'.
Polecane artykuły