SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA VOL. 12

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 174693

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Panowie jeśli jestem endomorfikiem i celem jest sucha masa mięśniowa to dobrze by było mieć do końca diety tłuszcze na poziomie 1g , 2.5g białka i węglowodanów ponad 4,5 czy też lepiej będzie zwiększyć je do poziomu 1.5g i automatycznie troche węglowodany się zmniejszą , b o słyszałem że jeśli jestem endomorfikiem i mam skłonności do zalewania się to tłuszcze na wyższym poziomie jeszcze bardziej zwolnią metabolizm.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to raczej zależy od danego osobnika. Trzeba samemu stwierdzić jak się na co reaguje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 352 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 16345
Wartościowe jest kakao typu Deco Moreno, o obniżonej zawartości tłuszczu. Natmiast ma wysoką ilość białka. Jest to dobre źródla białka, czy nie za bardzo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 4533 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 34420
nie traktowałbym go jako źródła białka(niepełnowartościowe),natomiast jest to dobry dodatek smakowy

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 352 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 16345
A jaki to jest rodzaj tłuszczu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 34 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
Jest to zapewne masło kakaowe, czyli w większości tłuszcz nasycony, roślinny.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2837
A ja mam pytanie odnosnie makreli. Wiadomo albo i nie, ale ja przynajmniej zawsze miałem z tym olbrzymi problem - kwestia osci/ostek w makreli. Po wyfiletowaniu jej z kregoslupa w tej rybie jest tyle mniejszych osteczek ze ich wydlubywanie zniecheciło mnie w ogóle do kupowania tej pysznej wedzonej rybki. I tak mi przyszlo dzis cos do głowy. Jakbym takiego "fileta" w którym napewno jest jeszcze sporo osci "wyblenderował" ? Taki blender posiekał by osci ? Jest to jakas alternatywna metoda, jak myslicie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 673 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12593
Również mam pytanie: kończę trening SW o godzinie 21.00, po treningu jem banana i BCAA. Jak powinien wyglądać posiłek po nim, jeśli to moja kolacja? Do tej pory jadlem twaróg.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 255 Wiek 39 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 2837
Twaróg dobry patent na noc, tylko zeby nie był chudy. Ja daje półtłusty i zawsze troche oliwy. Wtedy białko dluzej sie wchlania przez noc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 673 Wiek 31 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 12593
Rzecz w tym, że to kolacja a zarazem posiłek POtreningowy, tłuszczy chyba nie specjalnie można dodawać
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Dieta na mase 74kg

Następny temat

Dieta ogólna. Do oceny pod względem 'dietetycznym'.

WHEY premium