SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA vol. 8

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 197152

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1434
No wlasnie w tym sęk że polewam w domu. Małowygodne branie oliwy do roboty (nawet nie mam w czym tego wziac). Mikro ma zły wpływ czy to bez różnicy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Nie wiem jaki ma wpływ ale ja nie każę Ci polewać w pracy, podgrzej jedzenie i jak wyjmiesz z mikrofali to polej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 172 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1434
Czegoś tu nie rozumiem... Szamam w pracy... Wiec jak mam polac po wyjesciu z mikrofali? Skoro mikrofala i posiłek jest w pracy. Mam podgrzewać w domu? Hehe:)

Jak by ktoś wiedział czy podgrzewanie ma jakiś wpływ to prosiłbym o odpowiedź. A ja spróbuje w tesco wyczaić jakiś mały pojemniczek na tą oliwe - chociaż to mniej wygodne rozwiązanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
"Food Chem Toxicol. 2009 Jan;47(1):92-7. Epub 2008 Oct 21.
Effect of microwave heating with different exposure times on physical and chemical parameters of olive oil.
Malheiro R, Oliveira I, Vilas-Boas M, Falcão S, Bento A, Pereira JA.
Source
CIMO/Escola Superior Agrária, Instituto Politécnico de Bragança, Campus Sta Apolónia, Apartado 1 172, 5301-855 Bragança, Portugal.
Abstract
This study reflects the effect of different microwave heating times (1, 3, 5, 10 and 15 min) on physical and chemical characteristics of three Portuguese olive oils from three protected designation of origin (PDO), "Azeite de Trás-os-Montes PDO", "Azeites da Beira Interior PDO", and "Azeite de Moura PDO". The parameters evaluated were free acidity, peroxide value, specific extinction coefficients (K232 and K270), color and chlorophylls and carotenoids content. A differential pulse voltammeter was also used to monitor the changes in alpha-tocopherol content. The results showed that microwave heating produce losses in the quality of the different analysed olive oils. The heating time did not promote the occurrence of hydrolysis in the samples since no changes in free acidity values were found. All other parameters were affected by exposure time in a similar way: in the first 3 min no marked changes were observed, after that the quality of the oil decrease significantly. The microwave heating time also affects the total chlorophylls, carotenoids and alpha-tocopherol contents which clearly decreased as long as the exposure time increases. After 15 min of heating the electrochemical signal, due to the alpha-tocopherol, disappear completely in the voltamogram."

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
to tak na szybko ie wczytywałem się dokładnie. Na oliwę mała buteleczka po soczku. pozdr

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
s.m.p.a.

Byłem teraz na urlopie, 2 tygodnie, tam jadłem mniej ww niż był przyzwyczajony mój organizm. Przyjechałem i miałem wrażenie, że mięśnie są bardzo fajnie widoczne, coś w tym stylu jakk chciałbym wyglądać (na wakacjach tylko 2-3 posiłki z WW). Po za tym dieta nie była za bardzo pilnowana. Ale szczegółowo opiszę na @. Jak myślisz, może powinienem starać się troche masować na LC? (bo troche tej masy jednak by się przydało
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Nie jestem s.m.p.a., ale polecam diete LC. NIGDY lepiej nie wygladalem, a jestem dopiero 3 tyg na tej diecie. Samopoczucie o wiele lepsze, brak zamuly weglowej. Poki co same plusy. dieta nie meczy, mam nadzieje, ze progres zostanie utrzymany.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 2934 Wiek 29 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 25646
Tylko, że znam swój organizm, jestem ekto, s.m.p.a też zna trochę moją sytuację, więc chcę się zapytać o jego zdanie na ten temat ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
No wlasnie mialem dopisac bo spojrzalem na Twoj dziennik, ale mnie uprzedziles. IMO LC nie bedzie dla Ciebie dobre. Jedziesz z weglami, ale rozsadnie. Potrzebujesz MIESA, duzo MIEEEESA. :) Takze zbilansowana bedzie si, pozdro.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Możesz masowac jak masowałeś a wycinke zrobić na LC wszytsko

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

zrobiłby ktoś ze mną rywalizację na odchudzanie?

Następny temat

redukcja odrazu po przerwie od silki ?

WHEY premium