...
Napisał(a)
Zolty ser, od czasu do czasu 100g dodane do diety redukcyjnej bardzo zly pomysl? Tak ze 2x w tyg. Zamiast innego swinstwa. Redukcja nie jest lekka, :)
...
Napisał(a)
Podczas produkcji twarogu zachodzi fermentacja, podczas której odpowiednie bakterie rozkładają laktozę do kwasu mlekowego.
I w związku z tym nasunęły mi się pytania. Czy bakterie te są wciąż obecne w kupowanym w spożywczaku serze? Jeśli tak, to czy taki ser zmiksowany z mlekiem i odstawiony (jaka temperatura otoczenia?) spowoduje zmniejszenie ilość laktozy pochodzącej z mleka? Jeśli tak, to w jakim stopniu, z jaką prędkością?
I w związku z tym nasunęły mi się pytania. Czy bakterie te są wciąż obecne w kupowanym w spożywczaku serze? Jeśli tak, to czy taki ser zmiksowany z mlekiem i odstawiony (jaka temperatura otoczenia?) spowoduje zmniejszenie ilość laktozy pochodzącej z mleka? Jeśli tak, to w jakim stopniu, z jaką prędkością?
'NieMamyFortec,krajNaszNaWszystkieStronyOtwarty
NieMożeByćInaczejZasłoniony,TylkoPiersiamiObywatelow!'
...
Napisał(a)
Arros spokojnie możesz dodawać.
Dokładnie na to pytanie odpowiedziałby Ci technolog zywności poczekajmy jednak konkretów nie wiem czy Ci ktoś poda.
Dokładnie na to pytanie odpowiedziałby Ci technolog zywności poczekajmy jednak konkretów nie wiem czy Ci ktoś poda.
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
s.m.p.a. , widzisz jakies inne rozwiazania na zabicie glodu na CKD niz J/NJ ? Posiłki wychodza strasznie mikre np 100g wieprza/25 oliwy
...
Napisał(a)
zwiększyć kcal koniecznie
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
waga 80 /188cm , kcal 2100-2200~
Ile dorzucic? I Dlaczego koniecznie?
Zmieniony przez - Kaczynskii w dniu 2011-06-05 11:01:45
Ile dorzucic? I Dlaczego koniecznie?
Zmieniony przez - Kaczynskii w dniu 2011-06-05 11:01:45
...
Napisał(a)
scigacz_89 pomylilo Ci sie z serem zoltym lub jogurtami. Ser bialy powstaje na zasadzie hydrolizy kwasowej lub podpuszczkowej. Kwas mlekowy wykorzystuje sie, ale nie bakterie kwasu mlekowego.
Zmieniony przez - domer w dniu 2011-06-05 11:37:12
Zmieniony przez - domer w dniu 2011-06-05 11:37:12
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
dzieki domer. musieli sie machnac w takim razie na jednej stronie, bo wyraznie bylo napisane, ze cukier mlekowy jest przetwarzany na kwas mlekowy przez odpowiednie bakterie podczas fermentacji mlekowej i w sumie zaciekawilo mnie to.
Zmieniony przez - scigacz_89 w dniu 2011-06-05 12:28:11
Zmieniony przez - scigacz_89 w dniu 2011-06-05 12:28:11
'NieMamyFortec,krajNaszNaWszystkieStronyOtwarty
NieMożeByćInaczejZasłoniony,TylkoPiersiamiObywatelow!'
...
Napisał(a)
Dlaczego koniecznie?
Bo jesteś głodny chyba proste i logiczne.
do 2500 na poczatek
Bo jesteś głodny chyba proste i logiczne.
do 2500 na poczatek
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Poprzedni temat
zrobiłby ktoś ze mną rywalizację na odchudzanie?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
redukcja odrazu po przerwie od silki ?
Polecane artykuły