SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA vol. 8

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 196415

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 2407 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 37030
Zolty ser, od czasu do czasu 100g dodane do diety redukcyjnej bardzo zly pomysl? Tak ze 2x w tyg. Zamiast innego swinstwa. Redukcja nie jest lekka, :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2146 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 68380
Podczas produkcji twarogu zachodzi fermentacja, podczas której odpowiednie bakterie rozkładają laktozę do kwasu mlekowego.

I w związku z tym nasunęły mi się pytania. Czy bakterie te są wciąż obecne w kupowanym w spożywczaku serze? Jeśli tak, to czy taki ser zmiksowany z mlekiem i odstawiony (jaka temperatura otoczenia?) spowoduje zmniejszenie ilość laktozy pochodzącej z mleka? Jeśli tak, to w jakim stopniu, z jaką prędkością?

'NieMamyFortec,krajNaszNaWszystkieStronyOtwarty
NieMożeByćInaczejZasłoniony,TylkoPiersiamiObywatelow!'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Arros spokojnie możesz dodawać.
Dokładnie na to pytanie odpowiedziałby Ci technolog zywności poczekajmy jednak konkretów nie wiem czy Ci ktoś poda.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 948
s.m.p.a. , widzisz jakies inne rozwiazania na zabicie glodu na CKD niz J/NJ ? Posiłki wychodza strasznie mikre np 100g wieprza/25 oliwy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
zwiększyć kcal koniecznie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 948
waga 80 /188cm , kcal 2100-2200~

Ile dorzucic? I Dlaczego koniecznie?

Zmieniony przez - Kaczynskii w dniu 2011-06-05 11:01:45
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
scigacz_89 pomylilo Ci sie z serem zoltym lub jogurtami. Ser bialy powstaje na zasadzie hydrolizy kwasowej lub podpuszczkowej. Kwas mlekowy wykorzystuje sie, ale nie bakterie kwasu mlekowego.

Zmieniony przez - domer w dniu 2011-06-05 11:37:12

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 2146 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 68380
dzieki domer. musieli sie machnac w takim razie na jednej stronie, bo wyraznie bylo napisane, ze cukier mlekowy jest przetwarzany na kwas mlekowy przez odpowiednie bakterie podczas fermentacji mlekowej i w sumie zaciekawilo mnie to.

Zmieniony przez - scigacz_89 w dniu 2011-06-05 12:28:11

'NieMamyFortec,krajNaszNaWszystkieStronyOtwarty
NieMożeByćInaczejZasłoniony,TylkoPiersiamiObywatelow!'

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Dlaczego koniecznie?
Bo jesteś głodny chyba proste i logiczne.
do 2500 na poczatek

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 176 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 948
Nie spowolni to redukcji?
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

zrobiłby ktoś ze mną rywalizację na odchudzanie?

Następny temat

redukcja odrazu po przerwie od silki ?

WHEY premium