Chcialbym sobie robic porcje (kura, wol, wieprz) na 2 dni wprzod. Jutro przyrzadzone, zjedzone poznym wieczorem we wtorek. OCzywiscie trzymane w lodowce :)
...
Napisał(a)
Jak dlugo (ile dni) uduszone mieso moze lezec w lodowce?
Chcialbym sobie robic porcje (kura, wol, wieprz) na 2 dni wprzod. Jutro przyrzadzone, zjedzone poznym wieczorem we wtorek. OCzywiscie trzymane w lodowce :)
Chcialbym sobie robic porcje (kura, wol, wieprz) na 2 dni wprzod. Jutro przyrzadzone, zjedzone poznym wieczorem we wtorek. OCzywiscie trzymane w lodowce :)
...
Napisał(a)
1) Zawsze po śniadaniu płatek musli/owsianki/otrębów z mlekiem nie mogę ćwiczyć aż do południa bo mam szał w żołądku :) Czym to jest spowodowane? Też tak macie?
Może Twój organizm nie toleruje laktozy,albo masz brak lub niedobór laktazy ?
Ogólnie rzecz biorąc mleko oprócz wielu cennych makroskładników zawiera dwucukier zwany laktozą,który w organizmie człowieka jest rozkładany (na glukozę i galaktozę) przez enzym zwany laktazą.
Niedobór lub brak laktazy występuje dość często u dorosłego człowieka.
Też tak kiedyś miałem,szczególnie po kawie z mlekiem.U mnie to się objawiło po bardzo długim okresie,kiedy w ogóle nie piłem mleka.Teraz codziennie w porannym posiłku uwzględniam mleko i problemy przeszły.
Na Twoim miejscu spróbowałbym mleka o obniżonej zawartości laktozy (OSM Garwolin produkuje takie mleko o nazwie MINILA właśnie z obniżoną zawartością laktozy) i sprawdził jak po takim mleku zachowuje się Twój organizm.
Jeśli to rzeczywiście niedobór laktazy to można ją uzupełnić łykając ten enzym w tabletkach.
2) Mogę zastąpić mleko wodą? Wiem nie ciekawie by to wyglądało i smakowało, ale powinno pomóc ^^
Woda jak woda,zaszkodzić nie zaszkodzi :P
3) Jak to jest z tym mlekiem, można je wyrzucić z DIETY? Będą jakieś zdecydowane braki? Ewentualnie czym mógłbym zastąpić mleko, które ma ważny składnik wapń ważny dla naszego organizmu, zgadza się
Moim zdaniem mleko nie jest jakimś bardzo niezbędnym składnikiem diety dorosłego zdrowego człowieka.Nie wiem na jakiej diecie jesteś,ale jeśli to redukcja to na pewno dostarczasz wapnia łykając jakiś kompleks witaminowy (ja tak robię i się nie martwię o niedobory tego typu składników).
Ewentualnie można kupić zwykłe wapno w aptece i łykać/rozpuszczać.
Jeśli chodzi o naturalne produkty zawierające wapń to np.jajka,które właściwie są w każdej dobrze przygotowanej diecie (mam na myśli redukcję,masę).
Warzyw jako źródło nie polecam,zawarty w nich wapń jest słabo przyswajalny.Podobnie pieczywo.
Pozdrawiam
DMZ
Zmieniony przez - DMZ w dniu 2011-07-09 23:04:51
Może Twój organizm nie toleruje laktozy,albo masz brak lub niedobór laktazy ?
Ogólnie rzecz biorąc mleko oprócz wielu cennych makroskładników zawiera dwucukier zwany laktozą,który w organizmie człowieka jest rozkładany (na glukozę i galaktozę) przez enzym zwany laktazą.
Niedobór lub brak laktazy występuje dość często u dorosłego człowieka.
Też tak kiedyś miałem,szczególnie po kawie z mlekiem.U mnie to się objawiło po bardzo długim okresie,kiedy w ogóle nie piłem mleka.Teraz codziennie w porannym posiłku uwzględniam mleko i problemy przeszły.
Na Twoim miejscu spróbowałbym mleka o obniżonej zawartości laktozy (OSM Garwolin produkuje takie mleko o nazwie MINILA właśnie z obniżoną zawartością laktozy) i sprawdził jak po takim mleku zachowuje się Twój organizm.
Jeśli to rzeczywiście niedobór laktazy to można ją uzupełnić łykając ten enzym w tabletkach.
2) Mogę zastąpić mleko wodą? Wiem nie ciekawie by to wyglądało i smakowało, ale powinno pomóc ^^
Woda jak woda,zaszkodzić nie zaszkodzi :P
3) Jak to jest z tym mlekiem, można je wyrzucić z DIETY? Będą jakieś zdecydowane braki? Ewentualnie czym mógłbym zastąpić mleko, które ma ważny składnik wapń ważny dla naszego organizmu, zgadza się
Moim zdaniem mleko nie jest jakimś bardzo niezbędnym składnikiem diety dorosłego zdrowego człowieka.Nie wiem na jakiej diecie jesteś,ale jeśli to redukcja to na pewno dostarczasz wapnia łykając jakiś kompleks witaminowy (ja tak robię i się nie martwię o niedobory tego typu składników).
Ewentualnie można kupić zwykłe wapno w aptece i łykać/rozpuszczać.
Jeśli chodzi o naturalne produkty zawierające wapń to np.jajka,które właściwie są w każdej dobrze przygotowanej diecie (mam na myśli redukcję,masę).
Warzyw jako źródło nie polecam,zawarty w nich wapń jest słabo przyswajalny.Podobnie pieczywo.
Pozdrawiam
DMZ
Zmieniony przez - DMZ w dniu 2011-07-09 23:04:51
"Celuj w księżyc,bo nawet jeśli nie trafisz,będziesz między gwiazdami"
...
Napisał(a)
s.m.p.a na carb cycling(masa) na metodzie tej prostszej jesli zaczyna przybywac w pasie to zmniejszyc tluszcze (1.2g na kg) czy ww (DNT 2g a w DT 3.25) postaram sie wydłuzyc aeroby oczywiscie zanim cos zmienie
...
Napisał(a)
Jak dlugo (ile dni) uduszone mieso moze lezec w lodowce?
Chcialbym sobie robic porcje (kura, wol, wieprz) na 2 dni wprzod. Jutro przyrzadzone, zjedzone poznym wieczorem we wtorek. OCzywiscie trzymane w lodowce :)
Tak długo,aż nie zacznie się psuć
To jest uzależnione od wielu czynników takich jak np.
jakość mięsa,ilość czasu do końca daty przydatności do spożycia, temperatury w lodówce,opakowania w jakim jest przechowywane,częstotliwości otwierania lodówki,a nawet od pory roku
Myślę,że dwa dni powinno postać bez problemów
Najlepiej pokroić surowe mięso na porcję,potem te porcje popakować we woreczki i do zamrażalki,a przygotowywać na bieżąco.Zabiera trochę więcej czasu,ale jest gwarancja,że nic na nim nie urośnie
Jakbyś chciał przechowywać surowe mięso to najlepiej skropić je sokiem z cytryny,który opóźnia rozwój drobnoustrojów.\
Mięso najlepiej zawinąć we folię spożywczą i położyć jak najbliżej zamrażalnika.
W ostateczności możesz zakupić opakowania próżniowe,które wydłużą czas leżakowania mięsiwa
Pozdrawiam
DMZ
Chcialbym sobie robic porcje (kura, wol, wieprz) na 2 dni wprzod. Jutro przyrzadzone, zjedzone poznym wieczorem we wtorek. OCzywiscie trzymane w lodowce :)
Tak długo,aż nie zacznie się psuć
To jest uzależnione od wielu czynników takich jak np.
jakość mięsa,ilość czasu do końca daty przydatności do spożycia, temperatury w lodówce,opakowania w jakim jest przechowywane,częstotliwości otwierania lodówki,a nawet od pory roku
Myślę,że dwa dni powinno postać bez problemów
Najlepiej pokroić surowe mięso na porcję,potem te porcje popakować we woreczki i do zamrażalki,a przygotowywać na bieżąco.Zabiera trochę więcej czasu,ale jest gwarancja,że nic na nim nie urośnie
Jakbyś chciał przechowywać surowe mięso to najlepiej skropić je sokiem z cytryny,który opóźnia rozwój drobnoustrojów.\
Mięso najlepiej zawinąć we folię spożywczą i położyć jak najbliżej zamrażalnika.
W ostateczności możesz zakupić opakowania próżniowe,które wydłużą czas leżakowania mięsiwa
Pozdrawiam
DMZ
"Celuj w księżyc,bo nawet jeśli nie trafisz,będziesz między gwiazdami"
...
Napisał(a)
mad mix tł do 0,8
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Panowie, płatki owsiane+otręby pszenne+łyżka naturalnego kakao. Oczywiście to wszystko na mleku. Dobre na śniadanie?
...
Napisał(a)
Odpowie ktoś na moje pytanie? Powtórzę - czy łączenie węgli i tłuszczy w posiłku na redukcji może hamować utratę tk. tłuszczowej??
...
Napisał(a)
fitunia jeśli będzie ujemny bilans nie bedzie powodowało jeszcze kwestia jakości ww i źródła tł
royside tak
royside tak
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Poprzedni temat
zrobiłby ktoś ze mną rywalizację na odchudzanie?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
redukcja odrazu po przerwie od silki ?
Polecane artykuły