Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
możesz brać taki i taki ale prościej jest jak pisze Skalar weź pod uwagę wodę którą produkt nasiaka przez co zwiększa swoją mase czy ona ma kcal ? nie
...
Napisał(a)
Hej mam może głupie ale bardzo ważne pytanie:) Wstyd się przyznać,ale z braku czasu muszę robić posiłki do diety na 2 czasami 3 dni. Nie wyobrażam sobie wstawania codziennie wcześniej i gotowania na 1 dzionek jak to robiłem w tamtym roku Stąd moje pytania::)
1.Czy mogę wówczas przechowywać już po-porcjowane i ugotowane/usmażone w plastikowych pojemnikach żarcie w lodówce?Oczywiście chodzi mi o mięso i ryz/kasza/makaron. Warzywa będę przygotowywać na bieżąco:)
2. Kiedy miałem podczas jednego posiłku zjeść 200 g mięsa a podczas drugiego 100g musiałem gotować go w dwóch oddzielnych naczyniach. Dlaczego? Bo po ugotowaniu jakby zmniejszało swoja objętość i kurczyło się , chyba przez odparowanie wody:) Stąd moje pytanko:Jak mądrze podzielić mięcho żebym wiedział ile zjeść w danym posiłku jeśli ze 100 g robi się 70g:)
1.Czy mogę wówczas przechowywać już po-porcjowane i ugotowane/usmażone w plastikowych pojemnikach żarcie w lodówce?Oczywiście chodzi mi o mięso i ryz/kasza/makaron. Warzywa będę przygotowywać na bieżąco:)
2. Kiedy miałem podczas jednego posiłku zjeść 200 g mięsa a podczas drugiego 100g musiałem gotować go w dwóch oddzielnych naczyniach. Dlaczego? Bo po ugotowaniu jakby zmniejszało swoja objętość i kurczyło się , chyba przez odparowanie wody:) Stąd moje pytanko:Jak mądrze podzielić mięcho żebym wiedział ile zjeść w danym posiłku jeśli ze 100 g robi się 70g:)
...
Napisał(a)
1. Myślę, że ok. 3 dni (zależy co), jeśli zauwazysz niepokojące zmiany na pożywieniu (zmiana barwy, przykry zapach, czy zmiana konsystencji). Z doświadczenia wiem, że ryż może stać ok. 2/3 dni.
2. Wszystko wazymy przed obróbką, więc jeśli ugotujesz 100g surowego mięsa, to je jesz i nie przejmujesz się, że zmalało. Gotujesz 300g za jednym razem i na oko bierzesz do posiłku gdzie masz zjeść 200g ok. 2/3 tego co jest ugotowane. Nie widzę problemu.
Pozdrawiam.
2. Wszystko wazymy przed obróbką, więc jeśli ugotujesz 100g surowego mięsa, to je jesz i nie przejmujesz się, że zmalało. Gotujesz 300g za jednym razem i na oko bierzesz do posiłku gdzie masz zjeść 200g ok. 2/3 tego co jest ugotowane. Nie widzę problemu.
Pozdrawiam.
...
Napisał(a)
jak przechowuje zawsze daje mu jakiś dostęp powietrza nie trzymaj w piojemnikach zamikniętcyh jak nie masz próżniowych
sam tak robię i jest ok
sam tak robię i jest ok
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Kompletnie nie wiedziałem gdzie dać to pytanie...
Problem jest taki że chce zrobić SD ale pracuje na budowie, czy ciezka praca fizyczna przeszkodzi w regeneracji,roztrenowaniu? możecie coś polecić?
Zmieniony przez - mks123 w dniu 2011-07-04 18:43:45
Problem jest taki że chce zrobić SD ale pracuje na budowie, czy ciezka praca fizyczna przeszkodzi w regeneracji,roztrenowaniu? możecie coś polecić?
Zmieniony przez - mks123 w dniu 2011-07-04 18:43:45
...
Napisał(a)
ja mam takie pytanie.
waze 73kg i cwicze na mase w dalszym ciagu i zastanawiam sie czy taka podaz bialak jest ok:
dziennie jem 130g bialka zwierzecego z bdb zrodel typu wolowina albumina jaj piersi, a do tego dochodzi jakies 40g bialka roslinnego z dobrych zrodel tpyu kasza gryczana, platki owsiane. a wiec lacznie wychodzi przeszlo 170g tego bialka (zwierzece 130g + roslinne 40g). i moje pytanie: czy wiec wystarczy mi tyle bialka, czy tez koniecznie msuze ejszcze wiecej miesa jesc?
waze 73kg i cwicze na mase w dalszym ciagu i zastanawiam sie czy taka podaz bialak jest ok:
dziennie jem 130g bialka zwierzecego z bdb zrodel typu wolowina albumina jaj piersi, a do tego dochodzi jakies 40g bialka roslinnego z dobrych zrodel tpyu kasza gryczana, platki owsiane. a wiec lacznie wychodzi przeszlo 170g tego bialka (zwierzece 130g + roslinne 40g). i moje pytanie: czy wiec wystarczy mi tyle bialka, czy tez koniecznie msuze ejszcze wiecej miesa jesc?
...
Napisał(a)
WYstarczy Ci w zuspełności białko będzie pełnowartościowe gdyż aminokwasy się uzupełniają
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Jak to jest w końcu z tym ckd? Wartośći btw przyjmujemy dla całkowitej masy ciała czy pod beztłuszczową?
...
Napisał(a)
to zalezy ile masz tk tł przyjmowałbym jednak dla suchej masy ciała
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Poprzedni temat
zrobiłby ktoś ze mną rywalizację na odchudzanie?
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- ...
- 301
Następny temat
redukcja odrazu po przerwie od silki ?
Polecane artykuły