Szacuny
0
Napisanych postów
979
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
15212
Witam, mam pytanie odnośnie składu: czy są to czyste, wolne formy aminokwasów i czy nie ma tu dodatku zwykłej serwatki? Wyjaśniam już dlaczego o to właśnie pytam:
Jestem uczulony na serwatkę i po dłuższym czasie jej stosowania, dostaję alergii w postaci swędzenia skóry w różnych miejscach na ciele aż do pojawienia się drobnej wysypki i zaczerwinienia. Po odstawieniu mija jak ręką odjął, sprzawdzałem wielokrotnie więc na 100 % jestem przekonany że o serwatke tutaj chodzi (biały ser też mnie uczula i mleko). Wiedząc o swojej alergii unikam supli z serwatką w składzie. Tego roku w lato robiłem redukcję, miałem dużo wolnego czasu, dużo jeżdziłem na rowerze (50 km dziennie), więc potrzebowałem solidnej porcji antykatabolików, codziennie. BCAA + Glutamina nadawały się do tego idealnie, więc kupiłem 2 lub 3 puszki Activlabu BCAA Extra. I co sie okazało..?? Po jakims miesiącu stosowania ok 10-20 g dziennie, objawy alergii powoli zaczęły powracać, skończyłem ostatnią puchę BCAA Extra i po jakimś (krótkim) czasie wszyskto wróciło do normy.Objawy nie były silne tak jak miałem wcześniej (kiedy jadłem duzo białego sera i piłem coddziennie odżywe serwatkową) ale jednak były, czyli w Activlabie musi być jakaś domieszka serwatki. Zaznaczam że żadnych supli z serwatką wtedy nie jadłem, żandego białego sera czy jogurtów. I dlatego pytam: czy jak zacznę stosować Wasze BCAA, to moge mieć pewność , że skład jest ok? Że sytuacja sie nie powtórzy?