Szacuny
27
Napisanych postów
3613
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19374
A nie da się po prostu zrobić miarek pod produkt? Czyli porcja biąłka = pełna miarka, porcja gainera = 2 miarki na przykład, 10 gram bcaa = pełna miarka itd. A teraz jest jedna miarka do wszystkiego i za każdym razem bawimy się w odmierzanie jednostek w zależności od produktu. MI to bardzo przeszkadza i ewidentnie inne firmy mają tu przewagę.
Here we stand or here we fall, history won't care at all...
Szacuny
249
Napisanych postów
41358
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
126219
nie da sie ukryc ze takie rozwiazanie ulatwiloby zycie konsumentom
ale zachodzi pytanie czy o pare pl nie wzroslaby cena ?
co do innych firm
czy inne fimry maja taka palete produktow sypkich w ofercie ?
dosc latwo dorobic np 2-3 rozne miarki
ale przy tym ile Olimpa ma roznorodnych produktow stanowic to moze np problem o jakim wspomnialem wyzej (i jestem pewien ze nie jedyny)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To do miarki "metka", którą trzeba by było zerwać z informacją. A Ci co nie czytają, to tracą. Na takiej miarce by się zmieściła podziałka dla większości produktów, duża oszczędność.
Szacuny
0
Napisanych postów
109
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8815
Poruszę znowu temat miarek
Zakupiłem 1kg BCAA Xplode. Miarka ma około 35j.
Odmierzając 1000g proszku miarkami wyszło mi miarek ok 53 czyli 1 miarka (35j) zawiera w sobie ok 18,8g produktu. Czyli 10g, które są zalecane stanowi 18,5j czyli dokładnie pół miarki (a nie 25j jak napisane jest na opakowaniu)...
Więc albo w 1kg BCAA nie ma 1 kilograma...albo proszek po prostu jest gęściejszy i na etykiecie są błędne dane co do stosowania...
Po co się w to bawiłem? A mianowicie w maju tez zakupiłem 1kg BCAA Xplode i stosowałem go wedle zaleceń. Okazało się, że zamiast na 50 treningów starczyło mi na raptem ok 35.
Czy ktoś może też przeliczał? Nie mam wagi elektronicznej bo bym sobie ważył dokładnie ale coś czuję, że trzeba będzie zakupić...