SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta Montignac

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 503166

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Montignakowcy... coś się dzieje... tzn. nie mam energii... strasznie chcę dużo spać i mam kłopoty z wypróżnianiem... a przecież wcześniej tego nie było... pewnie powinienem coś zmienić...
Arweno poratuj mnie jakimiś zgodnymi przepisami wegetariańskimi, od miesiąca jem głównie mięso i to chyba się odbija na moim układzie trawiennym

Pozdrawiam wszystkich którzy tak jak ja zdecydowali się walczyć z nagromadzonym przez lata tłuszczem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 474
_BOB_ zajrzyj do działu wegetarianizm?
tam na stronie są dwa przepisy na soczewicę do drobnej modyfikacji podbno pyszniutkie

a jak dojadę do domciu to podam ci kilka przepisów na brokuły
możesz też zrobic leczo jest zgodne jarskie tłuszczowe z najniższymi węglowodanami (papryka, cebula, czosnek, cukinia, pomidory)

pozdrawiam Marillka

śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....

śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hej BOB, ja jem praktycznie same węgle, zawierające bardzo dużo błonnika i nie mam najmniejszych problemów z układem trawiennym. Na dodatek joga na trawienie i oczyszczanie jelit działa rewelacyjnie. Co do przepisów, to fajne znajdziesz na stronie http://puszkkka.spinacz.pl/.
Ciężko podać mi konkretny przepis, bo działam spontanicznie i za każdym razem wychodzi co innego, w zależności co mam w lodówce. Bawię się przyprawami, odpowiednie doprawienie jest niezmiernie istotne. Staram się gotować zgodnie z zasadami kuchni pięciu przemian. W piątek spotykam się z dietetyczką, która specjalizuje się w makrobiotyce. Chcę poradzić się jej jak powinnam się odżywiać żeby być zdrowa i szczupła :) Monti jest fajny, ale dla osób mięsożernych. Ja muszę dostarczać organizmowi wielu substancji odżywczych, a przy ścisłej diecie wegetariańskiej nie jest to proste.
pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1107
Arwena Ty masz chyba energii za stu...jak tak dalej pojdzie to z zazdrosci sama przejde na wegetarianizm ;)

Mniej ambicji, więcej konsekwencji.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Arwena nie dość że ma tyle energii to jeszcze stanie największym specjalistą ds żywienia i jogi na dolnym śląsku...
Podziwiam... brawo

Pozdrawiam wszystkich którzy tak jak ja zdecydowali się walczyć z nagromadzonym przez lata tłuszczem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
:) fakt, energii mi nie brakuje, ale za to z silną wolą bywa różnie ;) ale pracuję już nad tym i mam nadzieję, że uda mi się zwalczyć słabości... Jestem wytrwała w wielu dziedzinach życia, ale te diety mnie wykańczają :( chociaż jestem bardzo pozytywnie nastawiona co do spotkania z dietetykiem. tym razem bowiem robię to przede wszystkim dla zdrowia. Moja mama jest przerażona tym, że nie jem produktów pochodzenia zwierzęcego i zaczyna się buntować... Dziwne, że dopiero teraz, ale wynika to pewnie z tego, że byłą przekonana, że po kilku tygodniach wegetariańska dieta mi się znudzi... a tu wielkie rozczarowanie ją spotkało. Żeby ją trochę uspokoić będę musiała zrobić sobie podstawowe badanie krwi... Jestem bardzo podekscytowana tą konsultacją dietetyczną :)
Ale z drugiej strony denerwuję się trochę dniem jutrzejszym... otóż jutro idę na zajęcia II stopnia z hatha jogi (są cztery poziomy od 0 do IV)! Teraz jestem na poziomie I,a ćwiczę szósty tydzień dopiero. Raz w tygodniu będę chodziła na II żeby się stopniowo przyzwyczajać do stania na głowie przez 30 minut hehe :) No dobra, kończę już, bo zaraz idę na jogę ;)
pozdrowionka dla montignakowców!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 12 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 474
leczo jest całkowicie zgodne z montim polecam
leczo
2 papryki
4 cebule
2 ząbki czosnku
1 cukinia lub dwie małe
5 pomidorów dojrzałych
olej do smażenia (ja używam z pestek winogron)
sól, pieprz do smaku
opcjonalnie kilka jaj

cebulę pokroić w talarki lub półtalarki i podsmażyć dorzucić czosnek pokrojony w plasterki, paprykę pokroić w paski i lekko podsmażyć, zmieszać razem, następnie podsmażyć cukinię pokrojoną w grubaśną kostkę następnie dodać do cebuli i papryki (nie smażyć za długo), pomidory obrać ze skórki pokroić w ćwiartki rozprażyć na patelni i dorzucić do reszty - wymieszać wszystko razem a następnie chwilkę poddusić dodać przyprawy do smaku. Można wbić jajka ale ja wolę samo leczo.

jesli lubicie brokuły oto przepis
Brokuły z boczniakami

250 g boczniaka
300 g brkułów w różyczki (mrożone lub sparzone i potrzymane krótko na parze)
2 średnie celube
pół główki czosnku
olej do smażenia
sól czosnkowa
świeża natka pietruszki (pół pęczka)

boczniaki opłukać, osuszyć na scieraczce, pokroić w niezbyt cienkie paski, oprószyć solą czosnkową wrzucić do garnka z trzema łyzkami tłuszczu i trzema ząbkami czosnku pokrojonymi w talarki po paru minutach dodać rozmrożone brokuły (lub te z pary). Cebule obrać i pokroić w krążki. na drugiej patelni podsmażyć cebulę również z czosnkiem w talarki. po lekkim obsmażeniu dołożyć do brokułów z bocznikami i chwilę poddusić Natkę pieruskzki opłukać, osuszyć drobno posiekać. zestawić z ognia dodać posiekana pietruszkę, wymieszać wszystko razem i smacznego
danie autorskie na podstawie dwóch dań z portalu http://puszkkka.spinacz.pl

i jeszcze "sałatka" serowa moja ulubiona
kostka żółtego sera (troszkę większa od myszki przy komputerze)
kilka jaj na twardo
majonez własnej roboty (bez cukru- należy zwrócić uwgę na musztardę przy robieniu majonezu też ma być bez cukru)
duży por

por drobno posiekać jajka pokroić w kostkę, ser zetrzeć na grubej tarce wymieszać z majonezem dosolić dopieprzyć do smaku mój kochany lubi jeszcze dodać kiszonego ogórka

smacznego

jesli mogę prosić napiszcie mi co sądzicie o tych daniach




śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....

śniadanie zjedz sam, obiadem sie podziel z przyjacielem, kolację oddaj wrogowi.....

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 59 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1107
hehe Marillka masz ciekawy sposob przeliczania miar i wag :) (chodzi mi o kostke sera wieksza od myszki sesese) :)

Mniej ambicji, więcej konsekwencji.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
słuchajcie, proszę aby ktoś podał prawdziwy (jak dla głupka) przepis na majonez domowy (który byłby smaczny)...
robiłem majonez trzy razy i... w końcu zrezygnowałem i kupuję w sklepie (niedozwolony z cukrem bo innych nie ma)...
także jak ktoś robi i mu wychodzi to proszę o instrukcję (także czym ucieracie, miksujecie... co dodajecie itp.)

Pozdrawiam wszystkich którzy tak jak ja zdecydowali się walczyć z nagromadzonym przez lata tłuszczem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 27 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4677
BOB, podam sprawdzony maminy sposób - nie ma bata żeby nie wyszedł

Potrzebne jedno jajko, 2 łyżeczki musztardy (ilość musztardy zależna od walorów smakowych, oczywiście musztarda jak się uda to bez cukru), szczypta soli, szczypta fruktozy (niekoniecznie) i olej (archaidowy, słonecznikowy...). Produkty najlepiej jak będą miały temperaturę pokojową tudzież kuchenną . Sprzęt: mamuśka robiła w takim mikserze z wysoką miską i malutkimi nożykami, ja próbowałam w normalnym z łopatkami - wychodzi.
Wrzucasz całe jajko, musztardę, sól i niekonieczną fruktozę, przykrywasz szczelnie misę i rozbełtowywujesz to na niezbyt wysokich obrotach. Następnie przez dziurkę wlewasz małym strumieniem olej (ważne by był mały) do momentu aż osiągniesz pożądaną gęstość. I gotowe.

Do dzieła!

Pozdr.,
v.
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

CZY JESTEŚCIE ZAINTERESOWANE??

Następny temat

Białko przed treningiem??

WHEY premium