Czego potrzebujemy: 120 g twarogu drobno mielonego 120 g jogurtu naturalnego 20 g erytrytolu 10 g mąki kokosowej 5 g wiórków kokosowych 15 g gorzkiej czekolady do dekoracji proteinowa czekolada kokosowa Jak wykonać: Wszystkie składniki poza czekoladą wkładamy do miski i miksujemy na wysokich obrotach. Przekładamy do pucharka/słoika. Czekoladę [...]
Czego potrzebujemy: naleśniki: 1 jajko 125 ml wody gazowanej 125 ml mleka 0,5% 100 g mąki orkiszowej jasnej 5 ml oleju kokosowego szczypta soli 300 g fasolki szparagowej 50 g Dzikiego sosu - ulubionego Jak wykonać: Składniki na naleśniki miksujemy i smażymy bez dodatkowego tłuszczu. Mnie zawsze wychodzi 5 sztuk naleśników o średnicy około 27 [...]
Czego potrzebujemy: 140 g twarogu półtłustego 1 małe jajko 30 g suchej kaszy manny 1 łyżeczka erytrytolu 10 g oleju kokosowego 20 g Cherry in jelly Jak przygotować: Twaróg, jajko, kaszę, erytrytol mieszamy w misce - ja dokładnie zagniatam widelcem. Masę zostawiamy na kilka minut. Mokrymi rękami formujemy kulki i układamy na rozgrzanym na patelni [...]
Czego potrzebujesz: 240 g czerwonej fasoli z puszki 200 g banana 20 g mąki kokosowej 20 g oleju kokosowego 20 g masła orzechowego 30 g kakao 60 g Vegan Protein Strawberry 15 g erytrytolu 20 g gorzkiej czekolady do dekoracji Jak wykonać: Wszystkie składniki poza czekoladą blendujemy na gładką masę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i [...]
Czego potrzebujemy: opakowanie ciasta francuskiego lekkiego 200 g Brzoskwiń w żelu jedno żółtko Jak wykonać: Ciasto rozwijamy i kroimy na 6 kawałków. Tak jak widać na zdjęciu nacinamy brzegi. Na środek każdego kawałka wykładamy owoce. Paski ciasta zakładamy na przemian. W ten sposób przygotowujemy każde ciastko. Układamy je na papierze do [...]
Czego potrzebujemy: 200 g płatków owsianych 200 ml wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia 25 g żurawiny 2 jajka 150 g granulek serka wiejskiego 120 g brzoskwiń w żelu Jak wykonać: Płatki zalewamy wodą na około 15 minut. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka, żurawinę, proszek do pieczenia dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Kolejno [...]
https://www.youtube.com/watch?v=WQsE9eQO_2E Składniki: 4 jajka 15 g mąki ryżowej 50 g daktyli 50 g płatków ryżowych 10 g masła orzechowego PEAUNAT BUTTER CRUNCH 3 g oleju kokosowego ALUTRITION NUTWHEY czekoladowy SAUCE ZERO kokosowy Sposób przygotowania: Płatki ryżowe oraz daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie wszystkie [...]
Składniki: 40g oleju kokosowego 10g kakao słodzik (według uznania) kilka borówek lub malin kilka sztuk migdałów/orzechów Sposób przygotowania: Olej mieszamy z kakao i słodzikiem w małej miseczce. Masę przelewamy do małego pudełka wyłożonego folią, aby łatwiej wyciągnąć gotową czekoladę. Na wierzchu układamy borówki i orzechy. Wkładamy na kilka [...]
Czego potrzebujemy: 200 g jogurtu naturalnego 20 g WPC o smaku czekoladowym 8 g kakao 30 g Cherry in Jelly do dekoracji - borówki, truskawki, czekolada, mięta, ulubione ciasteczka z ALLNUTRITION Jak wykonać mus czekoladowo - wiśniowy: Jogurt, WPC, kakao oraz frużelinę miksujemy około minuty na wysokich obrotach. Mus przekładamy do szklanych [...]
Czego potrzebujemy: 100 g jogurtu 2% tłuszczu 125 g twarogu półtłustego 70 g Blueberry in Jelly 12 g żelatyny + 100 ml wrzątku do dekoracji jeśli makro pozwala - dodatkowa frużelina, owoce, roztopiona czekolada Jak wykonać: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i studzimy. Twaróg, jogurt, jagody w żelu miksujemy na wysokich obrotach. Dodajemy [...]
Czego potrzebujemy: 250 g bananów 130 g mleka - ulubionego 60 g WPC czekoladowego 5 g kakao 450 g naturalnego jogurtu proteinowego Jak wykonać: Banany kroimy na plasterki i mrozimy około 3 godzin. Po tym czasie blendujemy je z mlekiem, WPC oraz kakao - na gładką masę. Mieszamy z jogurtem proteinowym. Możecie posypać ziarnami kakao lub siekanymi [...]
Czego potrzebujemy: 150 g Choco Muffin 150 ml wody 40 g rozpuszczonego oleju kokosowego 100 g granulek serka wiejskiego lekkiego 1 żółtko 2 łyżeczki erytrytolu Jak wykonać: Serek blendujemy z żółtkiem i erytrytolem na gładko. Ciasto czekoladowe przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, [...]
Składniki: 120g płatków jaglanych 6 jajek 30g odżywki o smaku ciasteczkowym duża cukinia proszek do pieczenia 300g śliwek Sposób przygotowania: Na tarce o średnich oczkach zetrzeć cukinię i odstawić na ok. 10 minut. Odsączyć z wody. Zmiksować jajka, płatki i odżywkę białkową. Dodać szczyptę proszku do pieczenia i dokładnie wymieszać. Dodać [...]
Składniki: Ciasto: 100g mąki z ciecierzycy 3/4 szklanki wody sól i pieprz Dodatki: 4 łyżki passaty pomidorowej 2 małe pomidory 1/4 żółtej papryki zioła prowansalskie 100g piersi z kurczaka Do posypania upieczonej "pizzy": jedna mała cebula dymka 10g parmezanu świeża bazylia Sposób przygotowania: Do mąki dodać wodę, dokładnie wymieszać, przykryć [...]
Składniki: 1 jajko 500g mielonego mięsa z chudej wieprzowiny 60g zielonych oliwek 120g mozzarelli pęczek szczypiorku pieprz, sól, oregano, słodka papryka, chilli 5g oleju kokosowego Sposób przygotowania: Szczypiorek drobno posiekać. Mozzarellę i oliwki pokroić na małe kawałki. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jajkiem. Dodać wszystko [...]
Składniki: 50g zielonej soczewicy 150g pomidorków koktajlowych 50g czerwonej cebuli 15g natki pietruszki 10g oliwy z oliwek pół cytryny pieprz i sól Sposób przygotowania: Soczewice ugotować al dente - żeby była chrupiąca. Przepłukać zimną wodą po ugotowaniu. Pomidorki, cebulę oraz natkę pietruszki drobno posiekać. Z połowy cytryny wycisnąć sok. [...]
Składniki: 30g odżywki białkowej o smaku słonego karmelu 100g daktyli sól Sposób przygotowania: Daktyle pociąć na kawałki i zalać ciepłą wodą w celu namoczenia - przynajmniej na noc. Namoczone daktyle zblendować z odżywką białkową. Dodać sól do smaku. Masę przelać do silikonowych foremek. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin. Wartości odżywcze [...]